Hjemmet

  Danmarks sødeste kassedame 2017: Jette Clausen

  Finalist til Danmarks sødeste kassedame: Jette fra Rema 1000 suger kunder til sig

  71-årige Jette Clausen startede som kassedame, fordi der skulle ske noget nyt, efter hun blev enke for otte år siden, og nu kan hun slet ikke forestille sig at stoppe igen.

  Af 04.mar.2017 Livsstil

  Jette står ved kassen, fra hun møder, til hun går hjem. Det med at holde pause gider hun ikke. Foto: Heidi Lundsgaard

   

  Du kan stemme på din favorit-finalist nederst i artiklen eller lige her: Stemmeseddel: Her kan du stemme på Danmarks sødeste kassedame 2017

   

   

   

  Af Connie Mikkelsen

  Der er rigtig meget i 71-årige Jette Clausens liv, der har ændret sig, siden hun blev enke for otte år siden.

  Jette og hendes mand havde drevet virksomhed sammen og været gift i over 40 år, så det første lange stykke tid, anede hun ikke, hvad hun skulle stille op med sig selv.

  – Jeg isolerede mig nok lidt oppe i vores sommerhus i Hasmark, efter jeg havde mistet min mand, men det jo blev for trist i længden, siger hun.

  Så da en veninde efter halvandet år opfordrede Jette til at søge et ledigt job som deltidsansat kassedame i Rema 1000 i Odenses Skibhuskvarter, slog hun til og blev hyret lige på stedet. På trods af, at hun på det tidspunkt var tæt på pensionsalderen.

  Læs også: Danmarks sødeste kassedame: Her er årets fem finalister

  Lige siden har Jette været kendt blandt de mange stamkunder i kvarteret som „den snakkende kassedame“: Hende, der altid er glad, hende, der gerne bærer varer ud for én, eller henter det, man lige har glemt i butikken, hvis man er dårligt gående.

  Det er også Jette, man kan få en opskrift af i farten, som gerne lytter til ens livshistorie, og som altid husker at spørge til børn og børnebørn, ægtefæller og helbred. Ja, som i det hele taget viser omsorg for alle omkring sig.

  Jette står ved kassen, fra hun møder, til hun går hjem. Det med at holde pause gider hun ikke. Foto: Heidi Lundsgaard

  Springer pauserne over

  – Jette virker som et trækpapir. Hun suger simpelthen kunderne til sig, så når man for eksempel åbner kasse 2, og Jette sidder ved kasse 1, så bliver mange af kunderne stående ovre i køen ved hendes kasse, fortæller købmand Kurt Bøgh.

  – Hun snakker jo, og det er også meningen. Men det hænder, at kunderne bliver så optaget af snakken, at de glemmer både varer og byttepenge, tilføjer han med et overbærende smil.

  LÆS OGSÅ: Danmarks sødeste kassedame 2017: Her er alle de indstillede

  For selv om det selvfølgelig ikke er hensigtsmæssigt, så siger det noget om Jette.

  – Jamen, jeg elsker mit arbejde. Det er det, der holder mig i gang, siger Jette og lader en pegefinger rotere ved tindingen.

  Faktisk synes hun, at de seneste seks-syv år her i Rema 1000 har været de bedste arbejdsår, hun har haft.

  – Jeg glæder mig altid til at komme på arbejde, og jeg holder heller aldrig pauser, når jeg er her. Jeg synes, det er sjovere at stå ved kassen, end at sidde ude bagved, så det gi’er jeg bare ik’, siger hun på smukt fynsk.

  Det vil sige, at Jette står op fra klokken 8 til klokken 13. Uden afbrydelse og med smil i øjnene.

  – Livet er for kort til at gå rundt og være sur, så det er jeg aldrig, fastslår hun.

  Og hvis nogle spørger, hvor længe, hun har tænkt sig at blive ved, svarer hun:

  –Til jeg bliver 106 år, tror jeg!

  Flotte præmier til vinderen

  Vinderen af konkurrencen Danmarks sødeste kassedame får en række flotte præmier til en samlet værdi af over 18.000 kr. Alt sammen skattefrit:

  Gavekort på 10.000 kroner fra Hjemmet. To sæt Södahl sengetøj, værdi: 1.000 kr. Eva Solo termokande, værdi: 449,95. Blomsterberg kuvertfonduesæt til 6 personer, værdi: 450 kr. Pillivuyt Toulose kvadratfad, værdi: 499,95 kr. Produkter fra Apotekets uparfumerede og svanemærkede hudplejeserie, 4 stk., værdi: 224,80 kr. Stor chokoladepakke fra Kathrine Chokolade, værdi: 414 kr. Margretheskål i stål, 3 liter, værdi: 399,95. Architectmade Circle Bowl 30, værdi: 849 kr. Sæt med 5 Margrethe-skåle i flotte blå nuancer, værdi: 470 kr. Holm Wok, værdi: 699,95 kr. Nordal Blossom-kopper, 6 stk, værdi: 550 kr. Bitz tallerkener i benporcelæn, 6 stk., værdi: 600 kr. To Nuance Column stager, 14 cm og 21 cm høj, værdi: 450 kr. Bøger fra Lindhardt og Ringhof. Leif Davidsen: „Djævelen i hullet“, Helle Virkner: „Et liv“, Diverse forfattere: „Min barndom i 60’erne“, værdi: 735 kr.

  Man kan kun stemme på én kandidat.

  Denne afstemning er slut


   Henter...