Hjemmet

  Danmarks sødeste kassedame 2017: Christian Poulsen

  Finalist til Danmarks sødeste kassedame m/k: Christian fra SuperBrugsen er en solstråle

  Egentlig ville Christian Poulsen slet ikke sidde i kassen. Men nu stråler han af godt humør i sin kasse i SuperBrugsen i Hvalsø. Og kunderne elsker det.

  Af 04.mar.2017 Livsstil

  Kunderne elsker Christians bemærkninger så meget, at ledelsen og brugsforeningens bestyrelse er sikre på, at han er med til at trække flere kunder til butikken. Foto: Søren Jansby

   

  Du kan stemme på din favorit-finalist nederst i artiklen eller lige her: Stemmeseddel: Her kan du stemme på Danmarks sødeste kassedame 2017

   

   

  Af Henrik Helmer Petersen

  Når vores barnebarn Gabriel er på besøg, leger han Christian Købmand.

  Sådan fortalte en mormor og morfar for nylig 39-årige Christian Poulsen, der er kasseekspedient i SuperBrugsen i Hvalsø på Midtsjælland.

  – Jeg blev meget stolt, og da bedsteforældrene havde deres barnebarn med næste gang, spurgte jeg, om drengen ville sidde i kassen og skanne bedsteforældrenes varer ind. Han jublede, og da han spurgte sin mormor og morfar, om de ville have sparemærker, strålede han af lykke, husker Christian.

  – Endnu lykkeligere strålede hans bedsteforældre, tilføjer butikschef Nanna Rasmussen.

  LÆS OGSÅ: Danmarks sødeste kassedame: Her er årets fem finalister

  Christian er af en lang række af sine kunder blevet nomineret til „Årets sødeste kassedame 2017“ i Hjemmets konkurrence.

  „Jeg vil gerne indstille en dejlig kassemand. Han er altid i godt humør, har altid en frisk bemærkning og kan altid huske, hvem man er“, begrunder Inger Hansen sin indstilling.

  Christian stortrives kort sagt som kassedame M/K, og for hans butikschef er det en glæde at se, hvordan han er blomstret op.

  Nanna har været hans mentor, og det var hende, der ansatte ham, da jobcentret for fire år siden præsenterede butikken for Christian.
  Da Gabriel fik lov at skanne bedsteforældrenes varer ind i Christians kasse, strålede Philip og også bedsteforældrene af lykke. Foto: Privat

  Ondt i ryggen

  – Jeg har arbejdet i køkken i mange år og er uddannet kok fra D’Angleterre i København. Efter en række år i branchen fik jeg problemer med ryggen. Så blev jeg selvstændig, blandt andet med et importfirma, men det spændte finanskrisen ben for. Så blev jeg ledig, fortæller Christian sin historie.

  Da han begyndte i butikken, lå én ting fast.

  – Christian ville ikke sidde i kassen med nærkontakt til kunderne. Han begyndte med at fylde varer op, mindes Nanna.

  LÆS OGSÅ: Danmarks sødeste kassedame 2017: Her er alle de indstillede

  Smerter i foden sendte alligevel Christian i kassen, og til en begyndelse var det en usikker og stille Christian. Så opdagede han, at kunderne livede op, når han kom med en kvik bemærkning, og hen over nogle måneder livede han selv op.

  I dag er Christian kendt for sine sjove bemærkninger, og kunderne har kvitteret med at indstille ham til Danmarks Sødeste Kassedame m/k: „Kæmpe tak til Christian, fordi han er ham, og fordi han er så god til lige at gøre lidt ekstra for sine kunder“, skriver Mette-Malene Nymand Skov for eksempel i sin indstilling.

  Nanna husker, da hans facon blev nævnt på et bestyrelsesmøde i den selvstændige brugsforening.

  – Gisp, tænkte jeg. Er det faldet nogen for brystet, at Christian er rask i replikken? Men nej. Et bestyrelsesmedlem slog fast, at Christian er et aktiv for SuperBrugsen. Det er den eneste gang, jeg har hørt, bestyrelsen nævne en kassedame i forbindelse med butikkens drift, smiler Nanna.

  Christian elsker sit job, og kun sjældent støder han på en sur kunde. Han husker én, der skældte ud.

  – Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre, erindrer Christian

  – En anden kunde hentede mig i lynfart, mindes Nanna og fortæller:

  – Da jeg nåede kassen, stod ti andre kunder vagt ved Christian. De fortalte den gnavne kunde, at ingen skulle skælde deres kassemand ud!

  Flotte præmier til vinderen

  Vinderen af konkurrencen Danmarks sødeste kassedame får en række flotte præmier til en samlet værdi af over 18.000 kr. Alt sammen skattefrit:
  Gavekort på 10.000 kroner fra Hjemmet. To sæt Södahl sengetøj, værdi: 1.000 kr. Eva Solo termokande, værdi: 449,95. Blomsterberg kuvertfonduesæt til 6 personer, værdi: 450 kr. Pillivuyt Toulose kvadratfad, værdi: 499,95 kr. Produkter fra Apotekets uparfumerede og svanemærkede hudplejeserie, 4 stk., værdi: 224,80 kr. Stor chokoladepakke fra Kathrine Chokolade, værdi: 414 kr. Margretheskål i stål, 3 liter, værdi: 399,95. Architectmade Circle Bowl 30, værdi: 849 kr. Sæt med 5 Margrethe-skåle i flotte blå nuancer, værdi: 470 kr. Holm Wok, værdi: 699,95 kr. Nordal Blossom-kopper, 6 stk, værdi: 550 kr. Bitz tallerkener i benporcelæn, 6 stk., værdi: 600 kr. To Nuance Column stager, 14 cm og 21 cm høj, værdi: 450 kr. Bøger fra Lindhardt og Ringhof. Leif Davidsen: „Djævelen i hullet“, Helle Virkner: „Et liv“, Diverse forfattere: „Min barndom i 60’erne“, værdi: 735 kr.

  Man kan kun stemme på én kandidat.

  Denne afstemning er slut


   Henter...