Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2018: Gitte Jørgensen

Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2018: Gitte Jørgensen

I 32 år har Gitte Jørgensen trofast passet sit arbejde ved kassen i SuperBrugsen i Augustenborg på Als. Det er hun så glad for, at hun har fået lovning på at kunne blive til pensionen.

Gitte Jørgensen følte, at „klappen var ved at gå ned“, da hun blev ringet op fra Hjemmet og fik at vide, at hun er blandt de fem nominerede til „Årets sødeste kassedame m/k 2018“. Foto: Heidi Lundsgaard.

Du kan stemme på din favorit-finalist nederst i artiklen eller lige her: Stemmeseddel: Her kan du stemme på Danmarks sødeste kassedame 2018

Broccoli, rødbeder, toiletpapir og leverpostej glider hen ad kassebåndet ved kasse 1 i SuperBrugsen i Augustenborg på Als i Sønderjylland. Ved kassen sidder – eller rettere står – 55-årige Gitte Jørgensen og sørger for, at varerne bliver bippet korrekt ind:

– Så bliver det 237 kroner, Gerda, siger Gitte og når at få øjenkontakt og sige god weekend til den ældre dame, inden hun tager fat på den næste kunde. Selvom der efterhånden har dannet sig en kø, lader hun sig tydeligvis ikke stresse spor. Alle får den samme, rolige behandling og et smil med på vejen.

– Jeg kan tale med alle og gør ikke forskel på folk. Det er lige meget for mig, om de køber en pakke gær eller har vognen fuld, siger hun og bipper den næste flok varer ind.

I 32 år har Gitte glad og samvittighedsfuldt passet kassen, apotekervarerne og tobakken i SuperBrugsen. Hun blev udlært i en lille købmandsbutik i samme by og gik ud i ledighed bagefter. Arbejdsløsheden varede dog ikke længe, for kommunen tilbød hende at blive såkaldt „ung i arbejde" i Brugsen. Gitte takkede ja, og det har hun ikke fortrudt.

– Jeg går glad på arbejde, og jeg går glad hjem. Det er da lækkert at have det sådan med sit arbejde, siger hun og smiler bredt. Så uddyber hun, hvad hun er så glad for.

– Det er kunderne, som jeg får mange hyggelige snakke med. Jeg føler, at jeg kan gøre en forskel for dem, hvis de for eksempel tumler med sygdom og har brug for én at tale med. Men det er også mine kolleger. De er bare megagode. Vi kan sammen, uanset om vi er 16 år eller 6o år. Og så holder vi nogle gode fester.

Kollegerne betyder alverden for Gitte, der her er flankeret af en flok af de i alt 20 ansatte i SuperBrugsen. Foto: Heidi Lundsgaard.

Passioneret og omsorgsfuld

Ved én af kasserne står Britt Enna og giver sit besyv med omkring Gitte. Hun er stamkunde i Brugsen og forsøger så vidt muligt at komme hen til Gittes kasse.
– Hun er passioneret i sit arbejde og meget omsorgsfuld. Hun hjælper folk, hvor hun kan, siger Britt og får en spontan krammer af sin yndlingskassedame.

Gitte selv synes næsten, det er for meget med al den ros. „Jeg er jo bare mæ sæl", som hun siger på sit charmerende sønderjyske og med et træk på skuldrene. Hun vil dog godt være ved, at hun er pavestolt over at være blevet nomineret og håber selvfølgelig, at hun vinder titlen som „Årets sødeste kassedame 2018":

– Det kunne være virkelig lækkert at vinde. Tænk, hvis den titel kom herned til lille Augustenborg, siger hun med strålende øjne.

Selv har hun aldrig spekuleret på at skulle have adresse eller arbejde andre steder end i Augustenborg, hvor hun bor alene en kilometer fra Brugsen. Faktisk føles tanken i sig selv helt forkert. Hun satser på at tage 40-årsjubilæet med:

– Til sidste medarbejdersamtale gav min chef mig lovning på, at jeg må blive her, til jeg skal pensioneres. Det har han bare at holde, siger hun og ler højt og smittende.

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame