Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2018: Sussanne Kjær Petersen

Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2018: Sussanne Kjær Petersen

En arbejdsskade sendte Sussanne Kjær Petersen på førtidspension, men hun vil ikke gå hjemme. Hun elsker at sidde ved kassen, og kunderne elsker Sanne.

Kunderne er ikke bare kunder for Sussanne Kjær Petersen. Det er mennesker med en historie, og hun ved, hvornår der er brug for en snak og et kram. Foto: Heidi Lundsgaard. 

Du kan stemme på din favorit-finalist nederst i artiklen eller lige her: Stemmeseddel: Her kan du stemme på Danmarks sødeste kassedame 2018

Sanne er en stjerne! Lyder det uden tøven fra Christian Henriksen, chef i Rema 1000 i Torsted ved Horsens.

Gitte Henriksen, hans kone og kollega, nikker og peger i retning mod kasserne.

– Du kan altid høre, hvor Sanne sidder. Hun taler med alle og har jordens største empati for kunder og kolleger. Sådan er hun bare. Man mærker Sanne med det samme, man træder ind i butikken.

Og man kan ganske rigtigt høre, hvor Sussanne Kjær Petersen, 47 år, sidder:„Kan du have en rigtig god dag, ven“. „Har du haft lungebetændelse igen? Pas nu på dig selv, ven!“. „Du skal vel ha din Sweet Dublin og dit kram, Frede?“, lyder det fra hendes kasse.

– Jeg får altid et kram af Sanne. Hun er så glad og hjælpsom, fortæller Frede Petersen, mens han pakker sine varer.

– Sanne er fantastisk. Hun kender alle og behandler alle ens, supplerer endnu en kunde, Susanne Jespersen, og tilføjer:

– Frede er min far, og da han skulle have renset hynder i sin sofa, tilbød Sanne at komme hjem og gøre det for ham. Hun er noget særligt!

Selv synes Sussanne Kjær Petersen bare, hun passer sit arbejde. Hun nyder hver time ved kassen, selvom hun har rygsmerter og er på førtidspension.

– Jeg arbejdede på fabrik og måtte opereres i ryggen efter en arbejdsskade. Men jeg kunne ikke holde ud at gå hjemme. Så jeg spurgte, om de kunne bruge mig her. En time senere ringede de, at jeg kunne starte dagen efter, siger Sussanne med et smil.

– Det giver mig så meget at have noget at stå op til. Jeg er delvist lammet i venstre ben og har smerter nat og dag, men jeg er yderst taknemmelig over, at jeg må arbejde her tre-fire timer ad gangen.

Frede Petersen har ikke kræfter til meget, men han skal altid ned til Sussanne Kjær Petersen og have sit kram. Foto: Heidi Lundsgaard. 

Taknemmelig og ydmyg

Sussanne Kjær Petersen er rørt over, at hendes kunder har nomineret hende til Danmarks sødeste kassedame.

– Jeg skal lige lære at modtage ros. Jeg bliver rød i hovedet og genert, men det betyder vildt meget for mig. Det er helt vanvittigt. Jeg er dybt taknemmelig og ydmyg.

– Kunderne er ikke bare kunder for mig. De er mennesker med en historie, og vi fortæller hinanden om godt og skidt i vores liv. Frede, som I så, er syg af kræft, men han kommer alligevel, selvom han næsten ikke har kræfter til det. Nogle fortæller, at jeg redder deres dag, fordi de ikke taler med andre i løbet af dagen.

– Vi har et fantastisk sammenhold. Chefen, kollegerne og kunderne. Vi hjælper hinanden. En dag var en kunde ved at gå i fødsel tre måneder før tid. Vi fik fat i en ambulance, og drengen blev derinde. Kunden

fortalte senere, at hvis det var blevet en pige, skulle hun hedde Sussanne, siger Sussanne Kjær Petersen og smiler.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame