Finalist til Danmarks sødeste kassedame: Janne danser for kunderne

Ved Janne Zebis’ kasselinje i SuperBrugsen er der altid kø. Hun giver af sig selv og får meget mere tilbage – også i form af venskaber, som har det med at spire ved kasse 1.

En dag afleverede en kunde i Superbrugsen på Vestre Ringgade i Kolding et sammenfoldet stykke papir til Janne Zebis, som sad ved kassen. Den 43-årige kvinde foldede brevet ud, og til syne kom et digt, der fik hende til at tabe næse og mund:

”Altid med smil og blink i øjet / På store lottodage festlig i tøjet / Ferm til at kende de faste kunder / Det hun magter er det rene under / Man glæder sig til når hun skal scanne / Sådan er SuperBrugsens Janne / Selv dem der er uden det store gebis / Føler sig som konger hos fr. Zebis."

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

Digtet blev indsendt til Hjemmet som én af de mange indstillinger, Janne Zebis har fået i årets konkurrence om at blive Danmarks sødeste kassedame m/k 2021. Hun sender armene i vejret og ler hjertelig ved tanken om, at så mange har tænkt på hende og påskønner hendes arbejde.

– Jeg blev så rørt, da den ældre herre kom med digtet. Jeg måtte tørre øjnene og sige til mig selv: Janne, nu tager du dig sammen, siger hun glad og bevæger sine hænder med lange lyserøde negle i samme tempo, som hun scanner varer ind og samtidig når at spørge til kundens velbefindende, ønske god weekend og råbe højt ”heeej” til den næste stamkunde, der kommer ind ad døren.

Janne.jpg
"Det skal være en oplevelse at komme hen til min kasse."

Kunder bliver venner

For Janne er jobbet i SuperBrugsen ikke et job. Det er det på papiret, men i hendes optik er det meget mere. Hun elsker menneskekontakt, og derfor var det heller ikke noget svært valg at skifte branche fra tjener til kasseassistent. Hun faldt straks til, og hun nyder at give det lille ekstra, som kan betyde en hel verden for en kunde.

– Det skal være en oplevelse at komme hen til min kasse. Kan jeg mærke, at de har en øv-dag, danser og springer jeg gerne for dem. Vi har jo kun det sjov, vi selv laver. Hvis jeg bare skulle sidde sådan her bip-bip-bip dagen lang, ville jeg tabe mig selv, siger hun og retter lidt på det røde korte hår.

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

Janne har arbejdet i SuperBrugsen på Tøndervej i Kolding, siden butikken blev bygget i 2014, og hun har gennem årene fået flere venner gennem jobbet. Blandt dem er veninden Malene Otten, som både er salgskonsulent i butikken og kunde.

– Når Malene kommer og fylder slik op én gang om ugen, skal vi jo lige snakke og grine. Jeg har også fået en super kontakt til et ægtepar, som på et tidspunkt tilbød at levere grøntsager til min søns kanin. Det er så skønt, at kunderne bliver meget mere end kunder, siger Janne og tilføjer med et stort smil, at mange af hendes kunder forkæler hende og sønnen med gaver, blomster og chokolade på alle tider af året.

Her er årets fem finalister

Kassedamerne landet over fortjener mere end nogensinde før anerkendelse, for de er med til at holde landet kørende under i coronakrisen. 1151 læsere har indstillet 672 kandidater til Danmarks sødeste kassedame. Juryen har fundet frem til årets fem finalister. Du kan læse om dem her, inden du stemmer, og er med til at afgøre, hvem der skal vinde titlen og de flotte præmier til en værdi af mere end 21.000 kr.

STEM HER: Hvem er Damarks sødeste kassedame?

Præmieliste: Danmarks sødeste kassedame 2021

Vinderen af konkurrencen Danmarks sødste kassedame får en række flotte præmier til en samlet værdi af over 11.000 kr samt en gavecheck fra Hjemmet på 10.000 kr. Alt sammen skattefrit.

Samlet værdi af præmier = 11.872 kr.

Trøstepræmier 

De fire finalister får hver især en gavecheck fra Hjemmet på 1.500 kr. samt en lækker trøstepræmie med tre forskellige slags økologisk chokolade fra Økoladen.dk til en værdi af 230 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame

610x200_woordy_dmjpg.jpg