Her er den fuldstændig vanvittige historie om Münster-oprøret
Foto: Akg-Images/Ritzau Scanpix Tilfangetagende anabaptister under opgøret i Münster i 1534.

Her er den fuldstændig vanvittige historie om Münster-oprøret

Vi tager dig helt tilbage til 1500-tallet. Historien kender de færreste nok, men den har det hele: skabelsen af et nyt religiøst folk, magtkampe, seksuel frigørelse, psykoser, åbenbaringer, partering af lemmer, sex, tortur og henrettelser.

I dagens episode af ’Følg med mig’ tager vært Kristoffer Lind sammen med religionshistoriker Peder Byberg os flere hundrede år tilbage til den tid, hvor reformationen er gået i gang og protestantismens fader, Martin Luther, anklager den katolske kirkes handel med syndsforladelse.

Da Luther oversætter biblen til tysk, og folket pludselig kan begyndte at tolke teksten selv, popper der ifølge religionshistorikeren alle mulige protestantiske subsekter op, som gør, at der kommer nogle seriøse opstande i Tyskland – blandt andet den store belejring af Münster. 

Tortur og henrettelse på torvet i Münster

Historien ender med grusom torturering på byens torv i Münster i 1536, da tre anabaptist-ledere, herunder Jan van Leiden - som har forestået døbermenighedens omdannelse til et teokrati med ejendomsfællesskab, polygami og sig selv som konge - bliver henrettet.

“Det bliver rejst en pæl i byen, og van Leiden bliver bundet rundt om en totem-pæl. I bålfade med kul ligger der  jerntænder og rødgløder. De skal bruges til at torturere dem i en time. Og bagefter skal de slås ihjel,” siger Peder Byberg.

Lyt med i dagens afsnit af ’Følg med mig’ på Talk Town, når vært Kristoffer Lind forsøger at gøre sig klogere på reformationen og den fuldstændige vanvittige historie om Münster-oprøret.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast