Alle må hjælpe til hjemme hos partileder Margrethe Vestager

Foto: Les Kaner Alle må hjælpe til hjemme hos partileder Margrethe Vestager

Interview med Margrethe Vestager

"For os er det at være en familie ikke et hotel"

Partileder, løber, Twitter-bruger og mor til tre. Hjemme hos Margrethe Vestager hjælper alle til.

Margrethe Vestager har rundet 45 år, og så må man godt have noget mere attitude mener partilederen for Det Radikale Venstre og økonomi- indenrigsminister Margrethe Vestager. I denne uge har ALT for damerne fulgt hende på en (meget) lang arbejdsdag for at komme tættere på den magtfulde kvinde – som ikke er bange for at være netop det.

Også et arbejdsfællesskab
Med magten følger behover for, at allemand giver en hånd med på hjemmefronten.

– Selvfølgelig er det min mand, der klarer hjemmebutikken et langt stykke hen ad vejen. Men vores piger er også så store nu, at det er et helt andet liv efterhånden. De tager meget fra og klarer en hel del selv – også den lille. For os er det at være en familie ikke et hotel – det er også et arbejdsfællesskab. Så ja, de deltager – ellers kunne det heller ikke lade sig gøre. Vi kan jo ikke som forældre fare rundt med en lille rengøringsvogn og servicere. Vi bliver nødt til at hjælpe hinanden – både med at købe ind, lave mad, vaske tøj, parre strømper, siger Margrethe Vestager, som desuden trækker på hjælp fra sine søskende og hendes mands forældre.

Magt er som vanedannende stoffer
For når man vil have indflydelse på samfundets udvikling, er det naturligt vis tidskrævende. Og indflydelsen er blevet for Margrethe Vestager, og netop derfor er hun ekstra opmærksom på "magtens magt".

– Jeg tror, man skal være lige så omhyggelig med magt, som man skal med andre vanedannende stoffer. For den er til låns, og den er farlig. Jeg synes, jeg kan se rundt omkring, at det er utroligt nemt at glemme, at den er til låns – tage den for givet. Man skal være ekstremt opmærksom på ikke at tro, at man er noget særligt. Det kan nemlig lynhurtigt skride. Derfor synes jeg, det er en god idé at køre på sin cykel, tage en bus, være almindeligt tilgængelig og i meget vid udstrækning leve det liv, vi alle sammen lever. For det er til låns, det går væk igen – og det skal ikke ødelægge mit liv.

Læs hele interviewet med Margrethe Vestager i denne uges ALT for damerne nr 24/2013.

Margrethe Vestager, 45.

Siden 2007 politisk leder for Det Radikale Venstre. Økonomi-og indenrigsminister siden 2011.

Født i Glostrup og opvokset i Ølgod. Datter af de to sognepræster Hans Vestager og Bodil Tybjerg. Og storesøster til tre yngre søskende – en søster og to brødre.

Gift med adjunkt Thomas Jensen. Sammen har de døtrene Maria, 17, Rebecca, 14, og Ella på 10. Familien bor i en lejlighed på Amager.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview