Maren Uthaug Interview Eurowoman

Foto: Dennis Morton, Getty Images og HBO Buksedragten er det eneste, der viger for morgenkåben, når Maren Uthaug holder weekend.

Maren Uthaug: "Den gav mig ondt i maven og to søvnløse nætter"

Hvad skal du bruge weekenden på? Vi har spurgt forfatter og tegner Maren Uthaug, hvad hun laver fredag aften, lørdag eftermiddag og søndag morgen.

Hvordan har du det fredag eftermiddag?

"Nu bestemmer jeg jo selv over min arbejdstid. Så længe jeg bare overholder mine deadlines, er det lige meget, om jeg arbejder tirsdag aften eller onsdag eftermiddag. Derfor kan alle ugens dage være fredag eftermiddag, hvis jeg har en aftale, der gør mig glad."

Har du nogle faste ritualer eller holdepunkter i weekenden?

"Jeg spiser morgenmad med min mand og mine teenagere. Altså klokken 13. Alt andet er for ambitiøst. Min ældste står gerne tidligt op om vinteren og cykler ned og hopper i havnen. Så kommer hun frisk og glad hjem. Jeg har været med en enkelt gang ud af de 20, hun har gjort det. Så jeg ved ikke helt, om jeg kan sige, at jeg "plejer" at vinterbade."

LÆS OGSÅ: Nova Nørgaard: "I lang tid har jeg nærmest været flov over det"

Maren Uthaug 1.jpg
Tør hvidvin fra Pulp Wine

Hvad spiser og drikker du?

"Jeg elsker hvidvin. Tør hvidvin. Men jeg kan ikke drikke særlig meget, før jeg bliver fuld. Så hvis jeg ikke skal leve mit liv i en tåge, er jeg desværre nødt til at rationere mit indtag ret kraftigt. Derudover spiser jeg meget gerne chokolade. Jeg hader at lave mad, men er desværre også ret kræsen, hvilket gør mig til en vildt irriterende partner. For en ting er, at jeg ikke selv gider lave maden, jeg er heller ikke en federe person end, at jeg brokker mig over det, min kæreste sætter på bordet, hvis det ikke lige falder i min smag. Så skal vi ikke bare sige, at vi spiser meget takeaway. Her er jeg en sucker for sushi. Jeg kan altid spise sushi."

Hvad lytter du til?

"For tiden tripper jeg over en ukrainsk komponist, der hedder Mike Lazarov. Det er seriøst trist musik, men samtidig imponerende enkelt komponeret. Ellers bruger min kæreste og jeg gerne en lørdag aften på at skiftes til at sætte en plade på, som vi råbesynger til. Selvfølgelig efter jeg har overskredet hvidvinsrationen. Det kunne være Depeche Mode eller gamle The Cure-plader. Til gengæld piner han mig med ting som Metallica."

Maren Uthaug 2.jpg
Depeche Mode

Hvad læser du?

"For tiden læser jeg ikke, for jeg skriver på min næste roman. Hvis jeg læser for gode bøger, når jeg selv er i en skriveproces, har jeg tendens til at komme til at skrive som forfatteren. Så i stedet læser jeg meget faglitteratur som research til romanen. Jeg har lige læst Vagina af Naomi Wolf og When God Was a Woman af Merlin Stone, som er to fremragende bøger."

Hvad ser du på?

"Jeg begynder på virkelig mange serier, men de fleste gider jeg ikke at se mere end et enkelt afsnit af. Jeg synes hele tiden, jeg har set det før. Men det er netop lykkes mig at se alle fem afsnit af HBO's It's a Sin. Om da aids pludselig dukkede op og udraderede hele venneflokke. Den gav mig ondt i maven og to søvnløse nætter, så det var jo supergodt givet ud."

Hvem ser du?

"Jeg ser mest mine børn og min kæreste. Men mine børn er teenagere, så de gør jo, hvad de kan for at vriste sig ud af min kvælende moderkærlighed. Derudover har jeg fire forfattervenner, som jeg hænger ud med så meget, som det kan lade sig gøre. Vi har mange femmandsfester, bardates og gåture rundt i parker og om søer."

Maren Uthaug 3.jpg
Vagina af Naomi Wolf

LÆS OGSÅ: Smuk som Hella Joof? Her er hendes skønhedsfavoritter

Hvad klæder du dig i?

"Så længe jeg er hjemme, har jeg min morgenkåbe på. Jeg kan simpelthen ikke se nogen grund til at have andet på. Hvis jeg skal ud, tager jeg det på, jeg kan passe for tiden. Og høje hæle. Især er jeg glad for buksedragter, for så skal jeg kun fremtrylle et enkelt stykke tøj og ikke matche det med noget andet."

Hvor går du hen, når du går ud?

"Lige før corona invaderede os, blev der sat et skilt i vinduet om hjørnet fra, hvor jeg bor, om at der åbner en jazzbar. Med gode drinks og god musik. Det glæder jeg mig uforholdsmæssigt meget til, for jeg har bestemt, at det er min nye stambar. Det har jeg ikke haft, siden før jeg fik børn. Altså for over 18 år siden. Så det er virkelig på tide! Jeg kan egentlig ikke lide jazz, men jeg nærlæste det med drinksene i stedet. Så længe der er god vin, går jeg hvor som helst. Man bliver gammelsur, hvis de kun har husets vin og heller ikke spændende drinks. Det er glæden ved at blive ældre. Snart skal jeg også gå med urban-turban."

Maren Uthaug 5.jpg
It's a Sin, HBO

Hvad er weekendens højdepunkt?

"Når nogen får mig til at le højt. Ofte en af mine teenagere."

Hvor er dine yndlingssteder i byen?

"Hjemme i min orange sofa."

Hvordan har du det søndag aften?

"Det kommer an på, hvordan jeg har brugt min weekend. Søndag aften er enten virkelig kedelig, eller også ligger jeg og spiser panodiler, mens jeg tænker, at jeg skal til at opføre mig mere modent."

Maren Uthaug 4.jpg
Three Imaginary Boys af The Cure
Se, hvad vi ellers skriver om: Bøger og Livsstil