Freja Fokdal Kommunalvalg

Foto: Storyhouse Egmont og Presse ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Freja Fokdal

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Lea Friedberg, Socialdemokratiet, Københavns Kommune har sendt stafetten videre til...

Freja Fokdal, Radikale Venstre, Frederiksberg Kommune

Hvad er din mærkesag?

Alt for længe har Frederiksberg været hele Hovedstadens parkeringsplads. Jeg vil indrette vores by efter cyklisternes behov. Vi skal have flere cykelstier, bredere cykelstier og grønne bølger i lyskryds for cyklister. For hver gang vi sætter os i sadlen, bidrager vi til en grønnere verden. 

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet?

I dag er kun en tredjedel af kommunalbestyrelsesmedlemmerne kvinder. Det betyder, at vi er meget langt fra at have et folkestyre, som rent faktisk afspejler den befolkning, det repræsenterer. Og vi er meget langt fra ligestilling. 

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Det betyder enormt meget at have kvindelige forbilleder at spejle sig i. Vi har brug for flere kvinder i kommunalbestyrelserne for, at der kommer flere kvinder til. 

Hvem giver du stafetten videre til – og hvorfor?

Jeg giver stafetten videre til Sonja Marie Jensen (S) fra Nyborg. Hun sagde fra overfor sexisme i kommunalpolitik allerede tilbage i 2017. Dengang stod hun meget alene, og jeg kan kun forestille mig, hvor hårdt det må have været. Hun er et kæmpe forbillede!

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Politik, Ligestilling og Samfund

610x200_woordy_dmjpg.jpg