GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Ekskærester og Hollywood-kendisser: Er dette gæstelisten til Harry og Meghan Markles bryllup?
Foto: Getty Images Søde ser de ud. Og om lidt er Meghan Markle en vaskeægte prinsesse.

Ekskærester og Hollywood-kendisser: Er dette gæstelisten til Harry og Meghan Markles bryllup?

Sukker du også efter en billet til Harry og Meghan Markles royale vielse? Mens vi dødelige må se med hjemme fra stuen, spekulerer medier verden over i, hvem der har modtaget en af de eftertragtede invitationer til brylluppet. ALT.dk har skabt et overblik over den omdiskuterede gæsteliste, som bl.a. forventes at inkludere ekskærester og Hollywood-kendisser.

Intet overdådigt bryllup uden en imponerende gæsteliste.

Med 600 invitationer til vielsen og 200 invitationer til den efterfølgende aften-reception ser prins Harry og Meghan Markles bryllup ud til at blive intet mindre end spektakulært og på en facon, som kun de royale kan præstere.  

Medier verden over har travlt med at spekulere i, hvem der har fået en royal invitation på britisk papir med amerikansk blæk til vielsen den 19. maj i St George's Chapel, Windsor. Men ingen ved med sikkerhed, hvem det elegante par har inviteret.

Mens langt størstedelen med al sandsynlighed vil være kongelige og adelige fra hele verden, hvis titler vi ikke helt har styr på, forventes gæstelisten også at inkludere et par kendte ansigter – både fra Meghans Hollywood-kredse og Harrys britiske popscene.

ALT.dk har forsøgt at skabe et overblik over rygterne.

Familien

Vi glæder os til at se, hvilke kjoler den royale familie præsenterer. Foto: Getty Images. 

Det er svært at forestille sig, at hele den kongelige familie ikke er med, når Charles’ yngstesøn skal giftes. Vi regner derfor stærkt med at se Dronningen, prins Charles, Camilla Parker-Bowles, prins William, hertuginde Kate og alle de andre blandt gæsterne den 19. maj.

Dog er to medlemmer af den britiske kongefamilie fortsat i limbo. Den ene er Harrys morfar, den 96-årige prins Philip, som for nyligt har undergået en hofteoperation, mens den anden er den knap én måned gamle prins Louis, som formentlig er for ung til at være med i mor Kates arme.

Mens Harrys familie er mere eller mindre sikret som gæster, er der imidlertid noget mere usikkerhed på brudens side. Hendes far skulle efter sigende flyve ind fra Mexico ugen før brylluppet, hvor han også skal møde svigerfamilien for første gang, ligesom hendes mor er rygtet til at være ankommet allerede til Meghans polterabend, som skulle være fundet sted i marts.  

Dog ser det ud til, at Meghans to halvsøskende, Thomas og Samantha, ikke har fået en af de eftertragtede invitationer. De skulle efter sigende ikke have nogen kontakt til deres berømte søster.

Meghans kendte venner

Meghan Markle med resten af skuespillerne fra serien Suits. Foto: Getty Images.

Mere sikkert er det imidlertid med Meghan Markles venner. Med en fortid i Hollywood har bruden skabt sig en temmelig kendispræget venskabskreds, hvoraf flere forventes at være inviteret til brylluppet.

Blandt andet forventes Meghans nære ven tennisstjernen Serena Williams at være på gæstelisten, om end det kolliderer med French Open, som er Williams’ første store tennis-kamp, siden hun fødte sin datter i september. 

Meghan Markle skulle efter sigende have fået gode bryllupsråd fra tennisstjernen Serena Williams. Foto: Getty Images.

Alle rygter peger desuden på, at Meghan Markles kollegaer fra hitserien Suits også er på gæstelisten til årets største fest. I syv år spillede Meghan Markle advokaten Rachel Zane og er efter sigende forblevet gode venner med sine medskuespillere, efter hun forlod serien. Herunder særligt med Patrick J. Adams, som spillede hendes forlovede, og Abigail Spencer.

Derudover forventes gæstelisten at inkludere Meghans nære venner: Den indiske skuespiller Priyanka Chopra, stylist Jessica Mulroney, designer Misha Nonoo samt skuespiller Millie Mackintosh.

Musikalske gæster

Sir Elton John er en nær ven af prins William og Harry. Foto: Getty Images.

Ingen royal fest uden Sir Elton John. Musikeren med de lilla tendenser vil højst sandsynligt være til stede, når prins Harry giver sit ja til den amerikanske skønhed. Et rygte, der fik ekstra ben at gå på, efter den ikoniske musiker aflyste to koncerter i Las Vegas, der ellers var planlagt til den 18. og 19. maj – altså samme dag som brylluppet.

Sir Elton John er da også en nær ven af kongehuset, herunder særligt til Harrys afdøde mor, prinsesse Diana, under hvis begravelse han optrådte med sangen ’Candle in The Wind’. Elton John har siden haft et tæt forhold til prinserne og var også inviteret til prins Williams bryllup i 2011.

Hvem gad ikke godt at se Posh Spice, Ginger Spice, Baby Spice, Sporty Spice og Scary Spice til deres bryllup? Foto: Getty Images.

”Tiny dancer”-sangeren er dog ikke den eneste ikoniske brite, som forventes at have fået en invitation. Alle fem medlemmer af Spice Girls ventes ligeledes at være på gæstelisten, når Harry og Meghan giver hinanden deres ja. Det bekræftede Mel B, der også er kendt som Scary Spice, under et interview i tv-programmet The Real.

Victoria Beckhams mand, den tidligere fodboldspiller David Beckham, forventes desuden også at deltage. Han har længe været gode venner med kongehuset og var også med, da prins William blev gift i 2011.

Ifølge mediet ET Online er ”Shape of you”-sangeren Ed Sheeran desuden blevet bedt om at optræde ved det kongelige bryllup. Sangeren har ikke selv bekræftet rygterne, om end han tidligere har hintet til pressen, at han gerne vil optræde, hvis han ”er ledig”.

Ekskæresterne

Prins Harrys længste forhold til dato var med juveleren Chelsy Davy fra Zimbabwe. De to datede on and off i syv år. Foto: Getty Images.

Medier verden over spekulerer kraftigt i, om prins Harrys ekskærester Chelsy Davy og Cressida Bonas vil være med på kirkebænken, når Harry giver sit ja til Meghan Markle.

Siden prinsens forhold med Davy og Bonas endte i henholdsvis 2011 og 2014, har han efter sigende holdt kontakt til dem begge, og Harry kunne også ses på tilskuerrækkerne til flere af Bonas teaterstykker et år efter, de to var slået op.

Prins Harry datede skuespiller og model Chressida Bonas i to år. Foto: Getty Images.

Sangerinden Ellie Goulding, som Harry også er blevet kædet sammen med, er ligeledes blevet fremhævet som en mulig bryllupsgæst. Gouldning optrådte desuden ved prins Williams bryllup i 2011. 

Taler rygterne sandt, vil det ikke være første gang, at de royale inviterer tidligere flammer med til deres bryllup. Således var flere af prins Williams ekskærester med til hans bryllup med Kate Middleton, ligesom prinsernes far, prins Charles, inviterede hans nuværende kone, Camilla Parker-Bowles, med, da han blev viet med prinsesse Diana. Hans ekskæreste Lady Sarah McCorquodale var ligeledes inviteret - men det kan også skyldes, at hun var brudens søster.

Helt almindelige mennesker

12-årige Amelia Thompson er inviteret med til det royale bryllup. Hun blev fanget under sidste års terrorangreb i Manchester. Foto: Getty Images. 

Det moderne par skabte overskrifter verden over, da Kensington Palace annoncerede, at 2640 almindelige borgere ville blive inviteret til brylluppet den 19. maj. Invitationen giver imidlertid ikke adgang til selve vielsen, men er en adgangsbillet til at stå foran kapellet under brylluppet. 

De særligt inviterede inkluderer blandt andet 1200 personer fra Storbritannien, der har gjort en særlig indsats for lokalsamfundet, 200 personer, der er tilknyttet en sag eller organisation, som står parret nært, og 100 elever fra lokale skoler i Windsor.

En af de inviterede er Amelia Thompson, en 12-årig pige som var offer for sidste års terrorangreb i Manchester.

Ingen politikere

Prins Harry og Barack Obama skulle efter sigende være blevet venner, da Harry interviewede den tidligere præsident under The Invictus Games. Foto: Getty Images.

Theresa May, Donald Trump og Barack Obama må lade festtøjet hænge i skabet den 19. maj. Ingen politikere er nemlig inviteret til det kongelige bryllup, om end Obama-familien er gode venner med prins Harry.

- Det er blevet besluttet, at en officiel liste over politiske ledere – både britiske og internationale – ikke er påkrævet til brylluppet mellem prins Harry og frk. Markle, lyder det ifølge NY Times i en udtalelse fra Kensington Palace.

- Hendes Kongelige Højheds regering er blevet konsulteret med beslutningen, skriver de endvidere.

Britiske medier kunne i december fortælle, at parret var under stort diplomatisk pres om at invitere den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans kone, Melania, selvom Meghan Markle har været en stærk modstander af den republikanske præsident. 

Eftersom prins Harry er nummer seks i rækken til den britiske trone, er det imidlertid ikke påkrævet, at politikere skal inviteres.

Det danske kongehus må blive hjemme

Det danske kongehus er ikke inviteret til bryllup. Her ses de, mens prins Henrik stadig levede. Foto: Getty Images.

Det danske kongehus må også blive hjemme, når Harry giver Meghan sit ja. Det oplyser kongehusets presseafdeling til TV 2.

Hvorfor Frederik, Mary, Margrethe og Joachim ikke er på gæstelisten, ønsker kongehuset imidlertid ikke at kommentere på.

Dog viser deres offentlige kalender, at den 19. er den eneste lørdag i maj, hvor der ikke er noteret noget. Om der er gjort plads til en tur til London, er ikke til at vide.

Ikke desto mindre var Dronning Margrethe inviteret, da prins William blev viet med Kate i 2011.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige, Bryllup og Meghan Markle