Gastronomi og hyggelige oplevelser for hele familien
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Den Gamle Digegaard, Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, Restaurant Vinkælderen, Danmarks Traktormuseum, Fuglsang Kunstmuseum & Hotel Saxkjøbing.

Gastronomi og hyggelige oplevelser for hele familien

De positive historier har måske ikke ligefrem stået i kø på Lolland-Falster i de senere år, men sydhavsøerne er meget mere end forladte huse og folk på overførselsindkomst.

Her er den smukkeste natur med bl.a. 600 kilometer kyststrækning med nogle af Danmarks bedste sandstrande samt en imødekommende lokalbefolkning med det nære i fokus.

Vi har samlet en række attraktioner og spisesteder, hvor hele familien kan opleve, hvad Lolland-Falster har at byde på af gastronomi, sjov og nærvær.

Guf for traktornørdertraktormuseum.jpgDanmarks Traktormuseum er beliggende i den flotteste fabriksbygning fra 1918. Her er masser at opleve for alle teknikinteresserede – både voksne og børn!

Museet rummer ca. 200 traktorer og motorer fra 1890 til 1975 og har blandt andet større samlinger af følgende fabrikater: Bukh, Bolinder-Munktell, Volvo, International og Ferguson.

Ud over den faste udstilling har Traktormuseet mange forskellige arrangementer i løbet af året.

Kontakt Traktormuseet, hvis du er interesseret i et fyraftensarrangement, en polterabend eller noget helt andet.

Hold ferie i stråtækt bindingsværksidyl
digegaard.jpgDigegaard byder velkommen i de gamle stråtækte bindingsværksbygninger, der rummer spændende kapitler fra Lollands historie.

De smukke bindingsværksbygninger er beliggende lige bag diget kun få skridt fra Østersøen med en af de bedste badestrande på Lollands sydkyst. Her er der rig mulighed for fiskeri samt en dejlig gå- eller cykeltur på ruten, der netop er kåret til Europas bedste cykelrute.

Digegaard tilbyder både miniferie på selve gården eller sommerhusferie i de lækre nærliggende luksussommerhuse.

Digegaardens Røgeri tilbyder også et skønt udvalg af røgvarer, naturligvis fra lokale fiskere, der kan tages med hjem eller nydes på stedet med f.eks. Digegaardens egen Bryg. Specialiteten er stegte ål.

Den gamle Digegaard afholder også fester af enhver art: Fødselsdage, bryllupper, konfirmationer og overnatning i forbindelse med fest op til 45 personer.

Den gamle Digegaard har været i samme familie siden 1974, hvilket er med til at give garanti for et vellykket besøg.

  • Så smid skoene, mærk sandet mellem tæerne og bliv et par dage.

Enestående privatsamling af Edvard Munch udstilles på Fuglsang
fuglsang.jpgKraftfulde og farverige kunstværker af den verdensberømte Edvard Munch vises på Fuglsang Kunstmuseum på Lolland 17. maj – 1. september.

Kunstmuseet låner en enestående norsk privatsamling af Edvard Munchs træsnit til udstillingen ’Munch og Goldstein. Intense linjer’, hvor de store følelser – lidenskaben, smerten og kærligheden – er i spil.

Fuglsang Kunstmuseum viser derudover en væsentlig samling af dansk kunst fra de sidste 200 år, og huser også café og butik.

Museets prisbelønnede arkitektur er i smuk samklang med det stemningsfulde Fuglsang Herregård og de naturskønne omgivelser. 

Gratis entré under 26 år. 

Tag på junglesafari i Guldborgsund Zoo
guldborgsund.jpgOplev vilde dyr, sjove legepladser og smukke blomster i Guldborgsund Zoo.

I den hygeglig gamle have, kan du opleve mere end 80 forskellige dyrearter, et væld af buske, blomster og udfordrende legepladser for store og små børn. 

Oplev f.eks. de sjove pingviner og deres livlige leg under vandet. Eller hvad med at lade børnene klappe geder og ponyer i den store børnezoo? I regnskoven kan du gå på junglesafari blandt aber, næsehornsfugle, og eksotiske fugle. Eller kom helt tæt på Luna, den imponerende sibiriske tiger.

Derudover byder haven på sjov, leg og læring, hvor børnene kan boltre sig på den store naturlegeplads, grave efter fossiler i Dinosandkassen eller hygge sig med nogle af de store "jumbo-spil”, som I kan finde rundt omkring i haven.

Tag gerne jeres picnickurv med og nyd en vildt hyggelig dag med hele familien i Zoo

Jordnær luksus i historiske omgivelser
saxkjobing.jpgClaus Meyers smukke 200-årige Hotel Saxkjøbing er på én gang både luksus og helt nede på jorden. Nyd duften af krydderurter og æbletræer i den romantiske gårdhave og glæd dig til restaurantens smagfulde madoplevelser med frokost- og aftenserveringer skabt af lokale råvarer af høj kvalitet og med mest mulig økologi.

Hotellet er nyrestaureret for et større tocifret millionbeløb, men har bibeholdt en helt særlig stemning med skæve vægge, knirkende gulve og et passioneret personale. 

Hotel Saxkjøbing ligger tæt på Knuthenborg Safaripark, Krenkerup Bryggeri, Fuglsang Kunstmuseum, småøerne Fejø, Femø, Askø og flere gode badestrande.

Intim madoplevelse midt i Nykøbing F.
vinkaelderen.jpgRestaurant Vinkælderen er en lille familiedrevet restaurant beliggende i Slotsgade i Nykøbing Falster – et stenkast fra Torvet og Nykøbing F. Revyen.

I den hyggelige gamle kælder får du en intim madoplevelse, der pirrer smagsløgene, serveret i en afslappet og nærværende atmosfære af ejerne selv.

Restauranten har et ærligt køkken, der udelukkende bruger gode råvarer og alt tilberedes naturligvis fra bunden af de passionerede kokke, der kan deres håndværk til perfektion.

Menukortet er enkelt og sæsonpræget – a la carte-menuer samt smagsmenuer - suppleret af et stort vinkort – i Kælderens Ånd!

Vinkælderen tilbyder også en god fest – i eller ud af huset. 

Et godt råd: Husk at bestille bord.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide