Gina Jaqueline

Foto: Amalie Louise Larsen Gina Jaqueline har lagt livet i overhalingsbanen bag sig og er blevet forelsket. Men trods en mere rolig hverdag, bliver hendes liv aldrig kedeligt, fortæller hun.

Interview med Gina Jaqueline

Gina Jaqueline: Det kan godt være, at du kommer fra noget rigtig lort, men du behøver ikke at blive en taber af den grund

Gina Jaqueline blev i 2017 ansigtet på en sugarbabe, da hun medvirkede i DR3-serien ’Gina Jaqueline - en sugardaters fortælling’. Men egentlig bryder hun sig slet ikke om mærkater. Nu er hun aktuel med en dokumentarfilm, som dykker dybere ned i den 28-årige forfatter og tv-personligheds liv - med succes, familie og den helt store kærlighed.

Det skabte stormvejr, da 27-årige Gina Jaqueline i vinteren 2017 stod frem som sugarbabe i DR3-serien ’Gina Jaqueline - en sugardaters fortælling’. Kritikere var hurtige til at tage afstand fra den idylliske fremstilling af gråzoneprostitution, som de mente, at hun stod bag. Imens var fordommene og forargelsen tydelig at spore på de sociale medier.

Selv tog Gina Jaqueline stærk afstand fra kritikken og anså nærmere programmet som en advarsel mod sin livsstil end den reklame, kritikerne opfattede det som.

Samtidig følte hun sig fanget i sin situation – at hun hverken kunne gøre fra eller til, mens omverdenen havde travlt med at reducere hende til én enkelt ting: En sugarbabe.

I dag – knap et år efter seriens premiere – har Gina Jaqueline lagt sugardating på hylden til fordel for en langt mere diskret tilværelse i tosomhed. Hun har forelsket sig i en mand, der tidligere har været hendes sugardaddy, og den 24. oktober er hun aktuel med dokumentarfilmen ’Gina Jaqueline – Midt i en drøm’.

En film, som skildrer den unge kvindes utraditionelle møde med kærligheden – og med et liv, der nok er usædvanligt, men som ifølge hendes eget udsagn ikke længere er usundt.

Gina Jaqueline

Serien har skabt stor debat og fået masser af bevågenhed. Hvorfor har du valgt også at lave en film?

– Lige efter programmet var der ingen, som overhovedet interesserede sig for noget som helst andet end sugardating. Og det var ret ubehageligt at blive kogt ned til kun det. Specielt når jeg personligt hader labels og normalt aldrig taler om, hvad jeg er, eller hvem jeg er. Det må være op til folk selv at beslutte. Jeg har ikke noget behov for at definere mig selv for meget over for folk. Så at der var nogen, der pludselig kom og gjorde det for mig, var virkelig grænseoverskridende.

– Jeg har haft umådelig lidt forståelse for, at folk har troet, at jeg vil være et forbillede, en fortaler eller en eller anden slags rollemodel for et prostitutionshelvede eller for gråzoneprostitution. Hvorfor skulle jeg? Det har været så ubehageligt. Jeg har aldrig sagt ja til, at serien skulle blive til det, den blev, og derfor er jeg rigtig glad for, at den film, jeg har sagt ja til, ligner en lille smule mere det, som var planen til at starte med.

Du siger, at du føler dig sat i bås efter programmet. Hvilke fordomme om dig selv vil du gerne punktere?

– Der er for eksempel rigtig mange, som har troet, at jeg dengang valgte at sugardate, fordi jeg var overfladisk og kun gik op i tasker, og at jeg ikke havde nogen respekt for mig selv. Men jeg vil gerne fortælle, at jeg har valgt at gøre, som jeg gjorde, fordi jeg har overskredet nogle grænser, da jeg var 15 år. Så det var rigtig, rigtig easy peasy for mig at sugardate, fordi jeg har gjort ting, der var meget værre. Jeg har haft mine grunde til at gøre, hvad jeg har gjort, siger Gina med henvisning til sin opvækst, som hun mener har været hårdere end de flestes.

– Jeg har set, hvordan systemet ikke virker. Hvordan der er totalt uligevægt mellem folk, og hvordan børn i nogle dele af landet bliver kørt i skole og har alt, mens jeg har venner, som ikke kan tage bussen, fordi de ikke har råd til det. Jeg har boet på en ungdomspension, hvor folk måtte klare sig selv. Om det så var kriminalitet eller prostitution, eller hvad det var, så skulle folk nok finde en måde at få penge til deres cigaretter på. Og det tror jeg, at der er mange, som glemmer, og så er det nemt nok at sidde og dømme mig, fordi jeg har gjort nogle ting, men hvad havde de egentlig selv gjort, hvis de havde været i min situation? Tag en dag i mine sko, for det tror jeg simpelthen ikke, at de kunne være i stand til. Og derfor har jeg brugt min historie til at fortælle, at jeg er endt, hvor jeg er, af en grund. Jeg har aldrig rigtig hørt andre piger i samme situation tale om det, så jeg tænkte, at jeg måske kunne hjælpe andre. Og derfor har jeg også været vildt glad for, at jeg efter programmet har fået mulighed for at uddybe, hvem jeg er - både i min bog og nu med filmen.

Gina Jaqueline

Hvad tror du, at det har givet dig, at du har været igennem alt det, du beskriver?

– Det har gjort mig sej, og det har givet mig perspektiv. Det har givet mig et forspring. At jeg har levet et hårdt liv med bl.a. stoffer i en periode gør, at hvis jeg fremadrettet i livet kommer ud i en situation, hvor jeg bliver tilbudt det, så kan jeg lade være med at ødelægge min karriere på det. Så kan jeg spare mig selv. Jeg ved, at jeg aldrig kommer til at gøre det igen, fordi jeg har set bagsiden af medaljen. Jeg har taget en masse slag, som kan gøre, at jeg kan skåne mig selv senere hen i mit liv. Og det er vel det mest positive, man kan sige om det.

Kan du nogensinde være bange for at havne i det igen?

– Nej, tværtimod. Fordi jeg har den historie, som jeg har. Fordi jeg er kommet ud på den anden side og har været så heldig. Jeg er vokset op med kort på hånden, som jeg godt kunne se, ikke var de fedeste og de bedste. Jeg har boet på ungdomspension og har skullet klare mig selv, men alligevel har jeg aldrig givet op. Selv i de hårdeste perioder af mit liv har jeg for eksempel stadig kørt min blog videre. Jeg kan huske, at jeg engang fik en kommentar på min blog om, hvordan jeg overhovedet kunne hænge sammen. Men jeg har bare aldrig givet op. Jeg har altid haft en grundlæggende vilje til at blive til nogen. Jeg nægtede simpelthen at blive hjemløs og at blive narkoman. Og jeg har - syv, ni, tretten - aldrig stået i en situation, hvor jeg ikke kunne betale min husleje. Så jeg vil gerne lave et statement om, at det godt kan være, at man kommer fra noget rigtig lort, men at man ikke behøver at blive en taber af den grund. Lav din egen historie. Du bestemmer selv.

Gina Jaqueline

Hvordan er dit liv i dag sammenlignet med det, vi så i serien?

– Jeg har egentlig aldrig forestillet mig, at jeg skulle leve et liv, der er så stabilt og - jeg vil ikke bruge ordet borgerligt, for det bliver mit liv sgu aldrig - men jeg havde ikke forestillet mig, at det ville passe mig så godt at have så meget styr på tingene og leve med så faste, trygge og gode rammer. Det har helt klart givet mig en hel masse luft til at kunne udvikle mig i den rigtige retning. Men det er ikke noget, jeg har planlagt. Jeg har ikke tænkt, at nu skal jeg finde en decent man, som er meget anderledes end de typer, jeg ellers har datet, og så skal jeg bare have styr på mit liv. Sådan har jeg aldrig tænkt. Det havde jeg aldrig forestillet mig.

– Men jeg er meget spirituel, og jeg tror meget på, at man får det, som man i sidste ende har mest brug for. Det kan både være gode og dårlige ting, man får, men når det kommer til de mest vigtige ting, så tror jeg virkelig, at man får det, man har brug for.

Siden vi mødte dig sidst, er du stoppet med at sugardate og har fået en kæreste. Hvad betyder det for dig?

– Det lyder forkert at sige, at jeg næsten altid har haft en kæreste, men jeg har været typen, der tit har været i et forhold. Jeg har haft relativt lange forhold. Jeg er ikke gået fra favn til favn, men kærlighed er klart det vigtigste for mig. Og så er jeg bare heldig, at jeg er mere forelsket end nogensinde.

– Før jeg mødte min kæreste, var jeg nået til et sted, hvor jeg følte, at jeg var vildt meget i kontrol over mine egne følelser, og jeg havde bestemt ikke lige set mig selv blive forelsket på det tidspunkt. Men så møder jeg ham, og så tager det bare totalt røven på mig, siger hun og vil ikke afsløre identiteten på sin kæreste. 

– Jeg tror altid, at jeg har haft en grundlæggende god forståelse for, hvad det vil sige at elske et andet menneske. Jeg er selvfølgelig blevet bedre til det med årene, men jeg har altid vidst, at jeg havde meget kærlighed og er i stand til at elske meget. Jeg har et stort hjerterum. Men ikke for tilfældige mennesker.

– Jeg har lært, hvad ægte relationer er, og jeg vil til hver en tid hellere vil bruge min tid på at dyrke nogle ægte relationer. Uanset hvad der måtte ske.

Dokumentarfilmen ”Gina Jaqueline – Midt i en drøm” har premiere den 24. oktober i landets biografer. Filmen følger den nu 27-årige Gina før, under og efter DR3-serien bliver til, og hvordan hun må kæmpe med og for en forelskelse af de helt store. Filmen kan desuden ses på DR3 den 4. November.

Gina Jaqueline, 28

  • Aktuel med dokumentarfilmen ”Gina Jaqueline – Midt i en drøm”, som har biografpremiere den 24. oktober.
  • Kendt fra DR3-serien ”Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling”
  • Forfatter til selvbiografien ”Se mig” og arbejder i øjeblikket på sin næste bog
  • Er i et fast forhold med sin tidligere sugardaddy, men ønsker ikke at afsløre hans identitet
  • Bor i København

Hvad er sugardating?

Sugardating er et forhold mellem en typisk ældre mand eller kvinde, som giver gaver i form af dyre middage, rejser, mærkevarer og lignende til en typisk yngre person, der som gengæld tilbyder nærvær og intimitet. Ofte er denne intimitet seksuel, om end det ikke behøver at være sådan. Kontakten mellem parterne skabes ofte via diverse hjemmesider til formålet.

I flere kredse betegnes sugardating som ”gråzoneprostitution”, men flere forskere og sugardaters mener, at det er en fejlagtig forståelse, da beløb og ydelse ikke nødvendigvis aftales på forhånd, og ydelsen ikke nødvendigvis er seksuel.

Kilde: Kristeligt Dagblad, Sugardating.dk, Politiken

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Interview