Sofie Lassen-Kahlke

Foto: Franne Voigt, Anne Mie Dreves, Frederikke Heiberg, Jens Rosenfeldt, Peter Nørby, Mew, Pernille Ringsing, Kristina Demant, Sigurd Høyen, Les Kaner, Signe Vilstrup, Ida Wang, Heidi Maxmiling, Malene Porup, Søren Rønholt og Lasse Bak Mejlvang. Sofie Lassen-Kahlke om, hvordan hun finder lykken i hverdagen.

Sofie Lassen-Kahlke, Line Baun Danielsen, Szhirley, Luisa Lorang, Camilla Bendix og Mie Moltke om hverdagslykke

"Lykken er, når mine børn ser mig i vuggestuen eller børnehaven og styrter hen imod mig"

Vi har spurgt 6 kendte kvinder, hvad der gør dem lykkelige i hverdagen.

Line Baun Danielsen, 55, journalist

◆ Det gør mig lykkelig i hverdagen, når min børn er her, og vi for eksempel sidder rundt om bordet og spiser og snakker med deres venner eller veninder. Det gør mig lykkelig i hverdagen at gå en tur i høj sol og nyde fuglene og vinden, der prikker i kinderne. Det gør mig lykkelig at stå op hver dag og vide, at jeg selv bestemmer tempoet i min arbejdsdag, fordi jeg er selvstændig.

Szhirley Rokahaim, 40, sanger

◆ Heldigvis er der mange ting, der gør mig lykkelig, men det må være mine børn, som vejer tungest. De gør mig skingrende skør til tider, men allermest gør de mig fuldstændig lykkelig indvendig. Jeg kan have haft den mest kaotiske dag, hvor også de har bidraget til kaosset, men når de så er lagt i seng, og jeg kigger på dem, mens de sover, kan jeg få den største trang til at vække dem, fordi jeg savner lyden af deres stemmer, deres bløde hud, deres gakketheder... Ja, bare ALT ved dem. De gør mig lykkelig på et nyt og højere plan, end jeg før har prøvet.

Louisa Lorang, 40, madskribent og tv-kok

◆ Jeg vågner tit med en boblen i maven af at skulle huske at fortælle nogen noget vildt, der er sket for mig. Noget dejligt vildt, altså. Og det lyder måske som en kliché, men jeg er næsten helt lykkelig det meste af tiden. Jo, jeg kan blive rasende, ked af det og træt af det hele. Men min grundfølelse er lykke. Jeg har tre skønne, raske og dejlige børn. De er sjove og fantastiske, og jeg lever med en mand, jeg elsker, og som (er jeg ret overbevidst om) elsker mig. Jeg laver det, jeg holder af, og så er det sgu bare at stoppe op og glo på det hele lidt udefra. Huske at nyde morgenkaffen, selvom det går for stærkt, huske at dufte til ungerne, inden de smutter ud af døren, og huske at være til stede med de mennesker, jeg elsker. Jeg forsøger at nyde noget banalt hver dag.

Sofie Lassen-Kahlke, 37, skuespiller

◆ Der skal egentlig ikke så meget til at gøre mig lykkelig i hverdagen. Det bliver jeg, når mine børn ser mig i vuggestuen eller børnehaven og styrter hen imod mig. Når der pludselig midt i al børnerodet og børnekaosset kommer et øjebliks familieidyl, eller når jeg sidder med hele min familie til stor samlet søndagsmiddag eller er sammen med nogle gamle venner, som jeg ikke ser så tit. Når det begynder at blive forår, kan morgencykelturen gennem skoven også pludselig gøre mig lykkelig, hvis solen skinner, og fuglene synger, og man lægger mærke til, at sommeren nærmer sig.

Camilla Bendix, 46, skuespiller

◆ Hverdagslykke for mig er min mand og vores to sønner. Det er lykken, de timer vi spiser eller spiller spil som familie. Det er smukt at se dem tage livet til sig og blive sig selv. Af små ting er det min (helst daglige) dansetræning i Jacks Studio på Amager og derefter, når det bliver koldere, vinterbadning med høj himmel og iskoldt saltvand, som renser sjælen.

Mie Moltke, 35, professionel danser

◆ Det, som gør mig lykkelig i hverdagen, er alle de små ting, som ikke rigtig kan måles. Det er, når jeg vågner og kan ligge og holde om min søn, Mio. Når han kigger på mig og smiler på den der helt specielle måde og knuger sig ind til mig. Det er, når han er glad og bliver mere og mere modig. Jeg kan også blive helt lykkelig over en morgenkaffe med en veninde, hvor vi ender med en samtale, som får kæmpe betydning, uden at vi anede, at morgenen ville ende sådan. Hverdagslykke er, når jeg ikke skal nå noget og langsomt går gennem Assistens Kirkegården. Jeg tror, at det der "lykke" opstår for mig, når jeg er til stede, mærker og ikke har lyst til at være noget andet sted. At være sand gør mig i bund og grund bare lykkelig. Selvom det til tider kan være mega skrøbeligt, så ligger der alligevel en lykke inde bagved, fordi jeg tør mærke efter. Lykke findes i mange ting – og jeg synes, vi skal turde bruge ordet lykke meget mere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Lykke og Szhirley