Boligindretning
SPONSORERET indhold

Grønt byrum: Børnenes paradis i Brumleby

De grønne arealer omkring byggeforeningshusene i Brumleby på Østerbro er ikke opdelt af hække og hegn. Her er plads til fællesskab og frileg, og det er en af grundene til, at Gitte Rambow og hendes familie elsker at bo her.

Foto: VK Stockimage/Nicoline Olsen
26. jul. 2017 | Bolig | BoligLiv


HVEM: Gitte Rambow, indehaver af butikkerne Rambow, der ligger på Østerbrogade og på Amager Standvej. Hun bor sammen med sin mand og børnene Nor, Nimo og Skjold.
HVAD: Fælleshave, som hører til rækkehusbebyggelse.
HVOR: Brumleby på Østerbro i København.

Beskriv din sommeroase …
Min sommeroase er fyldt med flytbare møbler, så der er mulighed for at flytte sig efter solen og have mange gæster. Nogle gange er vi mange og andre gange få. Men der er altid plads til alle. Derfor har vi heller ikke lavet opdelte terrasser med stakitter imellem rækkehusenes grønne areal. Ideen er, at det er et åbent rum, hvor vi kan være fælles om det at være ude og grille, drikke kaffe, lege og hygge.

Hvilken følelse giver dette sted dig?
Her er masser af sol og legeplads mellem de mange lange rækker af gule huse. Man bliver næsten poetisk, når man mærker det historiske vingesus, bl.a. fra det gamle morbærtræ, der er, fra før Brumleby blev bygget i 1854.

Hvad er der særligt ved dette grønne frirum?
Jeg holder af, at der er så mange muligheder for børnene i Brumleby. De kan klatre i træer, tegne på asfalt, cykle frit rundt uden biler, have badebassin og lave bål. Den gamle vandpost bliver også flittigt brugt på varme sommerdage, hvor der sprøjtes og plaskes på livet løs.

Hvad er din yndlingsting i uderummet?
Helt klar Sixties bænken, den er let at flytte rundt med, og man sidder skønt. Og så er der plads til en til, mand, veninde eller barn, der lige skal ha’ et knus.

Beskriv en perfekt dag herude?
Begynde dagen med ophængning af vasketøj på bare fødder i dugvådt græs og drikke en kop kaffe, inden familien vågner. En lang  dag med badetur, leg og bål/grill. Badebassin og unger, der klatrer i træer, kaffe på kanden og koldt saftevand og trekants-is i lange baner. Naboer, der går og kommer.


De grønne arealer udenfor Brumlebys rækkehuse flyder sammen og er fælles for alle beboere. Møblerne er fra Fermob og Tolix.


I træet hænger en stol fra Fermobs 1900-serie. Den skyggefulde plet er perfekt, når man trænger til en pause fra hverdagen.


Et tæppe på græsset og masser af saftevand, så bliver det en god dag. Sixties bænken er fra Fermob og skamlen fra Tolix.


Der er skønt langs husmuren, når forårssolen rammer.


De søde kirsebær forsvinder hurtigt fra skålen, når der er sultne børn i farvandet.


Den gamle vandpost bliver flittigt brugt, når de varme dage kommer.

Brumleby
Brumleby blev bygget af Lægeforeningen, efter at København var blevet ramt af en alvorlig koleraepidemi i 1852. Lægerne ønskede lys og luft for arbejderklassen, så de kunne holde sig sunde. Bygningerne blev tegnet af arkitekt Michael Gottlieb Bindesbøl. De åbne rum, lys og luft er stadig gældende for miljøet, og der er fri adgang for alle overalt – dog må børn ikke gå uden for murene – og alle voksne har pligt til at holde øje med, at denne regel overholdes.

► SE OGSÅ: Blå kolonihavelykke
► SE OGSÅ: Terrasse: Flettet feriestemning
► SE OGSÅ: Urban normadetrend: Mobilt minihjem