Efterår og hygge
Foto: Getty De smukke, varme farver er en af mange gode grunde til at elske efteråret.

Efterår og hygge

11 oversete grunde til, at du skal holde af efterår

Efteråret er ikke kun blæst og regn. Der er mange fine ting ved, at sommeren slutter. Vi har samlet 11 af de bedste til dig her.

1. Farverne

Der er jo ild i jorden, uden at det er rigtig ild, når de nedfaldne blade fra træerne dækker jorden som et tykt tæppe i de smukkeste farver. Seriøst, skal vi se på, at naturen dør, har efteråret den flotteste måde at gøre det på!

LÆS OGSÅ: De flotteste sneakers til dit efterår

2. Naturens hårtørrer

Naturen får helt automatisk mega gennemblæst dit hår tørt på cykelturen om morgenen. Er det positivt, tænker du? Tja, men så behøver du i hvert fald ikke at føntørre det hjemmefra, og vi er nogle stykker, der gerne tager imod de ekstra minutter, det kan spare om morgen, så vi kan blive liggende under den varme dyne. 

3. Bedste tv-sæson

Vi har lige brugt (endnu) en sommer på genudsendelser og på at savne vores rigtige venner – ja, vi snakker naturligvis om dem bag skærmen. Men tv-kanalerne har jo luret, at efteråret automatisk sender os mere inden døre, og derfor tør de igen at bruge penge på nye fede programmer og ikke mindst tv-serier!

4. Køligt vejr = mere tøj

Det er blevet tid til at tage mere tøj på (hvilket jo er ok, når sommerkuløren alligevel er smuttet). Omvendt er vi endnu ikke helt ovre i vinterens ”dæk mig til med en flyverdragt og ti halstørklæder”-looket. Efteråret er med andre ord årstiden, hvor flest beklædningsgenstande fra din garderobe kan komme i spil, og du kan slå dig løs med lag på lag – og eftersom man altid hader den gamle striktrøje fra sidste år, er der en god undskyldning for at købe nye. 

5. Løbevejr

Som løber kan man ikke andet end at elske efteråret. Om sommeren kan det være alt for varmt til at holde svedeturen ud, og om vinteren hænger udsigten til et brækket ben på isen konstant henover hovedet på én. Luften er derimod frisk og kølig om efteråret – og hvis ruten bliver timet rigtigt, skal man heller ikke undervurdere glæden ved medvind i ryggen.

6. Varm kakao

Og pandekager. Og chili con carne. Og lasagne. Og simremad. Denne tid på året er lig med alverdens varme tryghedsretter, der slår ethvert pitabrød eller grillspyd – for efterårsmad er jo flydende kærlighed lige ned i maven!

7. Den sprøde, klare luft

Man bliver så lad og doven i sommervarmen, og om vinteren bider frosten ens øre af. Men efterårsluften er derimod sprød, klar og kølig på den der måde, der giver overskud og nyt perspektiv på livet.

8. Minus FOMO

Farvel til alle de irriterende Aperol Spritz-befængte Instagram-billeder i sommersolen, der har været kilde til FOMO hele juni, juli og august. Nu er det pludselig mere ”OK” at blive liggende hjemme på sofaen hele weekenden.

9. Kastanjer

Behøver vi at sige mere? Den smukke brune nød, der nok er selve symbolet på efteråret, og måske også den største kilde til nostalgi, vi kender.

10. Stearinlys

Med efteråret starter også ”hyggelys”-sæsonen, og vi er vilde med dem alle sammen: Stearinlysene, lyskæderne, de små lamper i stuen, der måske er indbegrebet af den hygge, vi i Danmark er blevet så berømte for.

11. Syng med...

Sange som omhandler efteråret og dets stemning er FA-BEL-AGTIGE at synge med på. Og der er masser af den slags sange - så frem med rødvinen og lav en lang playliste med fx Mumford And Sons eller suk efter den fortabte sommerkærlighed til Neil Youngs smukke ”Harvest Moon”. Eller den video, som er under her - ingen over, ingen under, når det gælder en efterårssang!

Jep, efteråret kan noget godt. Længe leve post-sommer melankoli, de kommende måneder – og musikvideoer som denne <3

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Lister og Efterår