Vi guider dig til amerikanske valgfester i København, Odense og Aarhus
Foto: iStock / Getty Images

Vi guider dig til amerikanske valgfester i København, Odense og Aarhus

Guide: Her kan du komme til amerikansk valgfest

Vi guider dig til, hvor du kan opleve det amerikanske præsidentvalg i næste uge.

Afgørelsens time nærmer sig.

På tirsdag den 8. november besluttes det endelig, om vi fremover skal sige Præsident Clinton eller Præsident Trump, når amerikanerne vælger deres nye præsident efter det, der er blevet betegnet som en historisk beskidt valgkamp med den ene vilde skandale efter den anden.

Får du også svært ved at sove tirsdag nat, når resultaterne tikker ind herhjemme?

Så tag med til valgfest! Vi har fundet seks gode bud til dig.

1. Amerikansk valgfest på Husets Teater
"Den 8. november skal USAs næste præsident findes, og uanset hvordan valget udvikler sig, bliver det en dag, hvor du vil kigge dig tilbage og sige: "Jeg var dér den dag..." Så hvorfor ikke gå i teatret?!"

Tja, hvorfor egentlig ikke? På Husets Teater i København kan du se teaterforestillingen "Election 2016 – Through the Mirror Darkly" og følge med i valgresultaterne på storskærm, mens du sipper drinks til happy hour-priser, når UnderHuset inviterer på amerikansk feststemning og live musik helt frem til kl. 01 om natten.
Læs mere her og her.

Dørene åbner kl. 21.00
Pris: Gratis
Adresse: Halmtorvet 9, 1700 København V

2. Amerikansk Valgnat i Vester Vov Vov

Du kan også komme til amerikansk valgfest i Københavner-biografen Vester Vov Vov på Vesterbro, når Frit Forum og Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer til et gratis arrangement, der er åbent for alle. Her vil du løbende blive opdateret på nattens valgresultater og opleve underholdning i form af dokumentarfilm og quizzer samt oplæg af Peter Hummelgaard Thomsen (MF, Socialdemokratiet).
Læs mere her og her.

Fra kl. 19.30
Pris: Gratis
Adresse: Absalonsgade 5, 1658 København V

3. Politikens Amerikanske Valgfest 2016
Politiken og den amerikanske ambassade inviterer til stor valgfest i Pressen ved Rådhuspladsen i indre København. Her kan du feste hele natten til amerikanske toner fra DJ Lucia Odoom og købe street food fra forskellige boder, mens CNN kører på storskærm, indtil der serveres morgenmad for de udholdende morgenen efter. Her kan du deltage i quizzer og høre politiske debatter, blandt andet med besøg fra Pernille Skipper, Martin Lidegaard og den amerikanske ambassadør Rufus Gifford. Arrangementet har længe været meldt udsolgt, men der blev frigivet billetter så sent som i går, så man kan være heldig. Læs mere her og her.

Dørene åbner kl. 18.30
Pluspris: 50 kr. Pris uden Politiken Plus-abonnement: 110 kr.
Adresse: Vester Voldgade 33, 1552 København V

LÆS OGSÅ: Giv et abonnement i gave

4. Politisk valgfest i Vega
Socialdemokratiet inviterer til stor demokratisk valgfest i Store Vega, hvor du kan feste frem til kl. 08 om morgenen og følge med i valgresultaterne hele natten. Der vil være taler fra formand Mette Frederiksen, udenrigsminister Kristian Jensen og forfatteren og fotografen Jacob Holdt. På scenen kan du også opleve shows fra komikeren Omar Marzouk og live musik, blandt andet fra den dansk-amerikanske countrysangerinde Tamra Rosanes. Læs mere her og her.

Fra kl. 20.00
Pris: 250 kr.
Adresse: Enghavevej 40, 1674 København V

5. Amerikansk Valgfest på Studenterhuset
Studenterforeningen International Debat ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, Djøf, og DIS – Study Abroad inviterer til valgfest på Studenterhuset i det indre København, hvor du kan følge valgresultaterne live på storskærm og fest til kl. 08 om morgenen. Der vil være mulighed for at købe både aftensmad, natmad og morgenmad, lover programmet, og så vil der blandt andet være et seminar om amerikansk politik, en debat om race og lighed i USA og et oplæg fra Lars Trier Mogensen, der er forfatter til "Den Store Joker" – en portrætbog af Donald Trump.
Læs mere her og her.

OBS: Arrangementet har i øjeblikket ingen ledige billetter, men ifølge Facebook-eventet arbejdes der på at finde en løsning for at imødekomme den store interesse, så hold øje herinde.

Dørene åbner kl. 15.00
Pris: Gratis
Adresse: Købmagergade 52, 1150 København K

6. Politiske valgfester i Aarhus og Odense
Du kan også feste med Århus Radikale Ungdom, som holder stor valgfest i Aarhus, hvor der ifølge Facebook-eventet bliver dykket ned i "valgkampens mest spændende og sindssyge citater og begivenheder" og mulighed for at feste igennem fra kl. 22. Læs mere her.

Fra kl. 22
Adresse: Rosensgade 24, 1. sal, 8000 Aarhus C

I Odense slår Radikal Ungdom Odense og Radikale Venstre Fyn sig sammen om en valgfest, der starter kl. 19 og blandt andet byder på foredrag om amerikansk politik fra adjunkt Vincent Keating fra Center of War Studies på Syddansk Universitet. Læs mere her og her

Fra kl. 19
Adresse: Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C

Eller du kan feste med Konservativ Ungdom i Aarhus til kl. 06 om morgenen og ifølge Facebook-eventet være sikret en "fantastisk aften," uanset om du er til Clinton eller Trump. Læs mere her.

Fra kl. 21
Adresse: Dalgas Avenue 50b, 8000 Aarhus C

LÆS OGSÅ: Kan du gætte, hvem der tjener mest af de kvindelige musikere?

LÆS OGSÅ: Geeti Amiri: Hvorfor skal kvinder være ligesom mænd for at blive taget seriøst?

LÆS OGSÅ: Instagram får ny og uventet funktion

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur