Guide: Seks ting du skal opleve på en weekendtur til Kolding

Foto: Gettyimages. Artiklen er sponsoreret af: A Hereford Beefstouw Kolding, Christianfeld Centret, Harteværket, Kolding Storcenter, Museet på Koldinghus og Volkerts.

Guide: Seks ting du skal opleve på en weekendtur til Kolding

Kolding er den perfekte destination til en weekendtur og byder på både kulturoplevelser, shopping og god mad.

Omgivet af natur, strand, kultur og design indbyder Kolding til en dejlig weekendferie.

Hvad end du drømmer om en skøn tøsetur med veninderne, et romantisk weekendophold med din udkårne eller en hyggelig smuttur med børnene, er den sydjyske by et godt udgangspunkt for nogle helt særlige dage.

Her guider vi dig til, hvor du skal spise, hvor du skal shoppe, og hvad du skal opleve, når du besøger Kolding.

Mere end blot en kulinarisk oplevelse

Hereford.jpgA Hereford Beefstouw i Kolding

I ét af de to smukke fredede gavlhuse fra renæssancen på Helligkorsgade i Kolding finder man en ægte sanselig oplevelse.

På trods af det velklingende navn, A Hereford Beefstouw, er her ikke kun tale om forkælelse af smagsløgene. Restauranten byder også på en varm og hjertelig oplevelse – for både ham og hende.

Alt er nænsomt udvalgt med kokkens øje for bedste kvalitet, smag og bæredygtighed. Med kærlig hånd bliver alt fremstillet i køkkenet med respekt for de gode råvarer, og alle sanser bliver yndigt forkælet, når man besøger A Hereford Beefstouw i Kolding – i Koldings næstældste bygning.

Verdensarvsbyen Christiansfeld – en helt særlig oplevelse 

christiansfeld.jpgUNESCO-byen Christiansfeld

Besøg den unikke UNESCO-by Christiansfeld, hvor Brødremenighedens håndværkere skabte deres eget bud på det perfekte samfund - med symmetri og fællesskab og lighed imellem byens folk. 

Den stadig eksisterende Brødremenighed er et vidnesbyrd om en enestående kulturel tradition og historie. Christiansfeld er i dag et stykke unik byplanlægning med lange lige linjer og imponerende arkitektur. 

Christiansfeld et ét af syv verdensarvssteder i Danmark – en kulturoplevelse i særklasse!

Tag med på en historisk byrundvisning, smag de berømte honningkager og mærk byens poetiske atmosfære. 

Start dit besøg og få mere at vide i Christiansfeld Centret.

Et åndehul i Kolding

hartevarket.jpgHafteværket

Harteværket er et 100 år gammelt vandkraftværk, der i dag også er et moderne oplevelsescenter med fokus på vand, energi og bevægelse.

Bag Harteværket finder du en stor vandlegeplads, med masser af sjov for både børn og voksne.

Er du vild med at sejle, kan du leje en kano og sejle en tur på Kolding å. Du kan også gå en tur i den flotte natur omkring Harteværket. 

Ved værket finder du også et madpakkehus, hvor du kan nyde din medbragte mad. Tænd gerne op i pejsen. 

Fakta om Harteværket:
Værket er en kulturarv og blev bygget i 1920. Det producerer cirka 1 % af Koldings strømforbrug, hvilket svarer til gadebelysningen i Kolding. Værket ligger kun 3 km fra centrum og tæt ved motorvejen.

Girl stuff & garderobe-goodies

koldingstorcenter.jpgKolding Storcenter

Står turen i shoppingens tegn, er Kolding Storcenter med flere end 120 butikker et must!

Her finder du det perfekte mix af high street og lækre brands som for eksempel Missoni, Stine Goya og By Malene Birger, ligesom du selvfølgelig kan få fingre i skønne beauty-nyheder til badeværelseshylden. Her findes også lækkert sportsgear, heels og sommerens bog til hængekøjen.

Er der tid til overs til gossip og en lille treat, kan I forkæle jer selv med alt fra sushi til sunde salater. Men shoppeturen kan også afsluttes med en friskpresset juice eller en djævelsk god latte. 

Oplev Koldings gamle kongeslot

kongeslot.jpgKoldinghus

Det er en særlig oplevelse at nærme sig Koldings gamle kongeborg. Fra sin slotsbanke højt hævet over byen, vækker slottet ærefrygt. Det var netop meningen, da Koldinghus blev anlagt i 1200-tallet for at vogte over kongerigets grænse mod syd.

Gennem århundreder var Koldinghus et af landets vigtigste kongeslotte. Det brændte i 1808 under spanske troppers indkvartering og stod længe som en romantisk ruin.

I dag er Koldinghus en moderne turistattraktion og et museum med internationale særudstillinger, landets største samling af moderne dansk sølv, koncerter, foredrag, julemarked, udklædningsværksted og familieaktiviteter i alle skoleferier.

Slottet rummer også en række fine rum og sale for eksempel Riddersalen, Kirkesalen og Bibliotekssalen.

Som noget helt specielt møder du en veltilrettelagt kontrast mellem nyt og gammelt i Sydfløjen. Denne del af slottet har siden branden i 1808 henligget som en ruin. Men i 1976-93 blev ruinen lukket af og beskyttet af nye, moderne bygningsdele.

Restaureringen af slottets ruinsal er i sig selv en seværdighed i verdensklasse. Den er gennemført under ledelse af arkitekterne Inger og Johannes og blev i 1993 tildelt EUROPA NOSTRA-prisen.

Ærligt & jordnært 

Brorditlev.jpgBror Ditlev

På restaurant Bror Ditlev stræber køkkenchef Mads Jensen og restaurantchef Mark Dam efter at levere en fine dining oplevelse udover det sædvanlige. 

Både maden og vinen er overvejende økologisk, og smagen er i højsædet.

I køkkenet arbejdes der ud fra den danske sæson med nicheråvarer og kreativitet. 

Det handler ikke om det molekylære køkken, men om den gode smag, som aldrig bliver bedre end den råvare, man starter med.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ferie i Danmark og Rejseguide