Sanne Sehested
SPONSORERET indhold

Gitte Ørskou: "Vi hænger stadig fast i billedet af den mandlige leder som den naturlige lederskikkelse"

Hvad håber Mette Østergaard, Christina Thiemer og Merete Pryds Helle for de næste generationers liv? Det svarer de og seks andre kvinder på.

Af: Stinne Kaasgaard Foto: Rasmus Weng Karlsen
12. dec. 2019 | Livsstil | Eurowoman

– Min mor har altid været et stort forbillede for mine brødre og mig. Hun har været beviset på, at det er muligt at balancere en travl hverdag som selvstændig erhvervskvinde med at være mor til fire unger, der kræver hende på hver deres måde. Jeg håber, at flere kvinder i fremtiden tager springet og forfølger deres karrieredrømme, uanset hvad deres omgivelser måtte mene. Det kan godt være, at kanelsnurrerne ikke altid er hjemmebagte, og opvasken får hobet sig lidt op i ny og næ, men er jeg sikker på, at du i sidste ende er en bedre mor, når du også husker at tænke på dig selv.

Emma Bülow, CEO og indehaver af The Mallows

tine fischer
Tine Fischer. Foto: PR

– Det siger sig selv, at det er håbløst, at der er så få kvinder i bestyrelser og på topposter, hvor der defineres værdier og udøves magt på et niveau, som er fuldstændig afgørende for samfundet. Vi har brug for en ny generation af kvindelige ledere, som kan, tør og vil sidde med ved bordet.

Tine Fischer, administrerende direktør, CPH:DOX

Sanne Sehested
Sanne Sehested. Foto: Dennis Morton

– Jeg håber, at de får muligheden for at gebærde sig ubekymret i alle brancher med plads til at være kvinder. Jeg har aldrig selv følt mig trukket ned på grund af mit køn, men det er ikke alle, der har været eller er så privilegerede. Det så jeg gerne, at fremtidens kvindegenerationer ikke behøvede at bekymre sig om.

Sanne Sehested, kreativ direktør, Gestuz

meta.jpg
Meta Louise Foldager Sørensen. Foto: Peter Nørby

– Jeg håber, at kvinder i fremtiden vil blive endnu mere ligestillede verden over. I mine øjne var #MeToo og TimesUp et jordskred for kvinder, og jeg tror, det kan vælte regimer og diktaturer, hvis kvinder rejser sig og siger fra. Det ville blive en revolution.

Meta Louise Foldager Sørensen, filmproducer og CEO i Meta Film

mette østergaard
Mette Østergaard. Foto: Dennis Morton

– At de bliver så fulde af selvværd, at de tør tage modige beslutninger. At de ikke bliver deres egen værste fjende pga. egne forventninger til både privatliv og karriere. At vi får reel ligestilling – både på hjemmefronten og på topposter.

Mette Østergaard, chefredaktør, Berlingske

LÆS OGSÅ: 9 kendte kvinder om den bedste beslutning, de har taget igennem deres karriere

– Kvinder skal forstå, at en karriere skal vælges med hjertet, hvis du skal bruge mange timer på den, og så skal der være plads til fejl. Kvinder skal ikke være så bange for den tynde is.

Christina Thiemer, eventchef hos Gyldendal

al-hariri
Natasha Al-Hariri. Foto: Petra Kleis

– Jeg håber, at vi kommer til at opleve et samfund og et arbejdsmarked, der er ligestillet. At kvinder ikke betales ringere end mænd, at delt barsel er en realitet, og at vi ikke skal være nervøse for at være jobsøgende i en alder, hvor de fleste kvinder ønsker at få børn.

Natasha Al-Hariri, debattør og jurist

merete pryds helle
Merete Pryds Helle. Foto: Robin Skjoldborg

– At ingen vil se sig selv tilsidesat for en mindre kompetent mand. At de kan føle, at deres familie og arbejdsliv er i balance.

Merete Pryds Helle, forfatter

gitte ørskou
Gitte Ørskou. Foto: PR

– At de vil opleve et samfund, hvor kvinder som det mest naturlige tager lederskabet og bliver set som ledere uden forbehold. Vi hænger stadig fast i billedet af den mandlige leder som den naturlige lederskikkelse.

Gitte Ørskou, direktør, Moderna Museet, Stockholm

Anbefalet til dig