Motorvej USA

Foto: Getty Images Arkivfoto fra motorvej i USA. Pigen sad i en bil i Kentucky, da det lykkedes hende at signalere til en forbipasserende.

Et særligt håndtegn er blevet populært på TikTok – nu har det reddet en 16-årig pige…

Håndtegnet, der er blevet populært på det sociale medie TikTok, blev oprindeligt tænkt til at hjælpe voldsudsatte kvinder under pandemien. Nu har det angiveligt reddet en teenager i USA, der var blevet meldt savnet af sine forældre.

En tommelfinger, der skjules af de fire andre fingre – som om den bliver taget til fange.

Det er håndtegnet, der er blevet populært på det sociale medie TikTok – og som nu angiveligt har reddet en 16-årig pige.

Det skriver flere internationale medier, bl.a. Guardian.

Her fremgår det, at teenageren, der var blevet meldt savnet af sine forældre flere dage forinden, blev reddet, da hun råbte om hjælp på en motorvej i Kentucky, USA.

Råbet kom i form at et håndtegn, som hun signalerede til et forbipasserende køretøj, hvor en person opdagede hende – og tegnet – og derefter ringede til politiet med meldingen om, at pigen så ud til at være bange og have brug for hjælp i bilen, der blev kørt af en ældre mand.

Udviklet til at hjælpe voldsudsatte kvinder

Pigen har efterfølgende fortalt politiet, at hun kørte med manden gennem flere amerikanske stater og undervejs forsøgte at få forbipasserende til at ringe efter politiet.

Personen, der reagerede på hendes signal om hjælp, skulle eftersigende have fulgt efter bilen og alarmeret politiet, da bilen nærmede sig en afkørsel. Herefter blev bilens fører, en 61-årig mand, anholdt af politiet og sigtet for ”ulovlig frihedsberøvelse”, skriver Guardian.

Ifølge andre medier, herunder NPR, blev der også fundet seksuelt materiale på mandens telefon, hvor en ung pige under 18 år optræder.

Håndtegnet blev oprindeligt udformet af Canadian Women’s Foundation sidste år på grund af Covid-19-pandemien, så kvinder, der er fanget i hjemmet med voldsmænd, diskret kan signalere, at de bliver udsat for vold i hjemmet og har brug for hjælp.

ALT.dk har kontaktet Rigspolitiet for at høre, om dansk politi er bekendt med håndtegnet herhjemme. Det er dog endnu ikke lykkedes at få en kommentar.

Læs meget mere om vold, og hvordan du kan søge hjælp, i vores store kampagnetema ”Tal højt om vold”. Du er ikke alene, og der er hjælp at hente.

Har du brug for nogen at tale med?

Hvis du lever i et voldeligt forhold, kan du søge hjælp – også anonymt – flere steder.

Kontakt f.eks. Danner for at få gratis råd og hjælp eller Lev Uden Volds nationale hotline, hvor du kan ringe gratis og anonymt på 1888 døgnet rundt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vold - #talhøjtomvold

610x200_woordy_knap2.jpeg