Din kost er vigtigere end din hudpleje

Din kost er vigtigere end din hudpleje

Jeg var så heldig at få lov til at møde og stille Dr. Weil et par spørgsmål i forbindelse med lanceringen af et nyt produkt i Dr. Andrew Weil for Origins serien.

Hvad er det vigtigste råd du kan give, når man ønsker en smuk hud?

- Faktisk er kosten langt vigtigere end hudplejeprodukter, da dit ydre udseende er en afspejling af dit indre. Altså bør du spise en god kost, hvis du ønsker en smuk hud.

Hvilke produkter vil du fremhæve i denne kost?

- Gode fedtsyrer som Omega 3 og 6 som du får igennem fede fisk, nødder, avocado og oliven olie. Og så er det vigtigt at du får gode anti-oxidanter som beskytter huden mod aldring. Du får gode anti-oxidanter fra bær, kål og andre grønne bladprodukter. I det hele taget bør du gå efter en kost der virker anti-inflammatorisk (betændelseshæmmende) og bruge ingredienser i madlavningen som ingefær, basilikum og gurkemeje.

Hvad mener du om kosttilskud?

- Jeg vil fremhæve D-vitamin som et tilskud du bør tage, da undersøgelser har vist sammenhæng mellem forkølelse, influenza og endda visse kræftformer ved D-vitamin mangel. D-vitamin skabes i huden ved kontakt med sol og derfor er mange i de nordiske lande berørt at D-vitamin mangel som så må tilføres som kosttilskud, da det er meget svært at få tilført via kosten.

Hvilket råd kan du give, en kvinde på vej mod de 40 år?

- Accepter din alder :-)

Læs mere om Dr. Weils anti-inflammatoriske kost på

www.drweil.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Antiinflammatorisk kost og Michael Robak