iPhone 7
Foto: Apple Så er den her, den nye iPhone 7!

iPhone 7

Her er alt du skal vide om den nye iPhone

I nat præsenterede Apple iPhone 7 og iPhone 7 plus, som adskiller sig fra sine forgængere på især to væsentlige punkter.

I nat dansk tid lancerede Apple under et stort event i San Fransisco den længeventede iPhone 7 og dens storebror iPhone 7 Plus, som, udover at være større, indeholder et bedre kamera, der skulle forbedre zoom-evnen og kan give såkaldt "depth of field", hvor baggrunden er sløret, mens det, du vil fokusere på, står knivskarpt. Den almindelige 7'er har dog også fået en mindre opgradering på kameraet, så den nu har billedstabilisering, der ellers før var forbeholdt den store Plus-model.

LÆS OGSÅ: "Billederne er et udtryk for mange unges manglende moral"

FARVEL TIL HØRETELEFONSTIKKET

Den måske største forandring på den nye iPhone er, at Apple har valgt at fjerne høretelefonstikket. Beslutningen er formentlig ikke noget, der umiddelbart får forbrugerne derude til at smide armene i vejret i begejstring, men den giver Apple mulighed for at introducere et helt nyt produkt, nemlig de trådløse in-ear-høretelefoner AirPods. De udkommer til oktober og kommer til at koste 1379 kr. Desuden har virksomheden også netop introduceret nogle nye, trådløse Bluetooth høretelefoner fra underselskabet Beats, som de sikkert også gerne vil sælge et par millioner af!

Det manglende høretelefonstik giver plads til en ekstra højtaler, så lyden nu er i stereo. Og hvis man absolut ikke kan leve uden sine old school høretelefoner, kan man slutte dem til den såkaldte Lightning-port (den, man oplader fra) med en adapter, som følger med telefonen.

FARVEL TIL HOME-KNAPPEN

En anden stor ændring er, at den runde Home-knap er blevet erstattet af et touch-felt, der benytter sig af samme teknologi som resten af pegefeltet. Det lyder måske som en lille ændring, men det betyder faktisk at iPhone, som mange af konkurrenterne, nu er blevet støv- og, ikke mindst, vandtæt. Hurra, siger de klodsede, der med frygt tænker på den dag, hvor de kommer til at vælte kaffekoppen over deres iPhone!

... ELLERS LIGNER DEN SIG SELV

På designfronten er der ikke sket meget, men hvorfor også ændre på noget, som tydeligvis fungerer og får forbrugerne til at vælge netop iPhone? Det er tydeligt, at Apple har sat kræfterne ind på at forbedre kameraet i stedet.

Lidt nyt er der dog sket. iPhone 7 fås nemlig i to nye farver, en lak-agtigt "Jet Black", som eftersigende skulle være fingeraftrykkenes bedste ven, og mat sort med det enkle navn "Black". Antennelinjerne bag på telefonen er, heldigvis, også forsvundet, og batterilevetiden er blevet mindst en time længere.

Begge iPhones har nu mindst 32 GB lagerplads, men kommer også med 128 GB og 256 GB, hvis man er villig til at betale for det.

... OG HVAD MED PRISEN?

iPhone 7 koster fra 5799 kr. Plus-modellen koster fra 6899 kr. Forudbestilling kan ske fra 9. september, mens salget begynder 16. september.

LÆS OGSÅ: Nostalgialarm: Denne blogger har brugt næsten en halv million kroner på sin Barbie-samling

LÆS OGSÅ: Sia dedikerer ny single til ofrene i Orlando

LÆS OGSÅ: "Det lugter lidt af, at nu er det blevet populært at synes, at kurvede kvinder er flotte" 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur