Hamborg
Foto: Getty Images Mange forbinder vinderbyen Hamborg med Reeperbahn.

Bedste byer at feste i

Her er de 5 bedste byer i verden at feste i

Verdens bedste by til en festlig aften er kåret, og Hamborg løber af med prisen for at være prisvenlig med gang i nattelivet, gode transportmuligheder og søde og imødekommende indbyggere. Se top 5 byer her.

Undersøgelsen:

Hostelworld har talt med 4.100 festglade typer bosat i 27 lande fordelt på 41 storbyer, hvilket har resulteret i en rangeret topliste over de byer, hvor du er garanteret en god og festlig aften, hvis du bevæger dig ud i nattelivet. Parametrene tæller både aktiviteter, folkets attitude, deltagernes personlige oplevelser og lokale priser på mad, drikke og underholdning.

1. Hamborg

Hamborg har en masse at tilbyde dem, der besøger den tyske by, og folket er meget imødekommende. At det er let at møde nye og rare mennesker er med til at få turister m.fl. til at føle sig trygge. Samtidig er infrastrukturen i top, og det offentlige transportnet er nemt at greje.

Er man til danseklubber og barer, er der et stort udvalg. Man kan fx besøge undergrundsklubben Baalsaal, som spiller house og techno eller hygelige 3Freunde Bar, som er kendt for lækre cocktails.

Alt i alt viser Hamborg sig som en sikker, prisvenlig og tilgængelig by fyldt med gode restauranter, barer, klubber og søde mennesker.

2. København

København er nr. 2 på listen. Vores hovedstad er sikker og emmer af kvalitet, men prisen trækker ned. Der er masser af fede steder at gå i byen i København, fx fremhæves Kødbyen i undersøgelsen, og der er tillige budgetvenlige steder som Vinhanen at ty til, hvis pengene er små. Danskerne roses desuden for at være imødekommende.

Alt i alt beskrives København som en by på niveau med Hamborg, bare med højere priser.

Læs også: De 12 bedste brunchsteder i København

3. Berlin

Flyv til Berlin med Rejsepriser (sponsoreret)

Berlin kommer ind på en flot tredjeplads med lave priser og et kæmpe udvalg af barer og restauranter. En af verdens mest kendte klubber, Berghain, ligger i den tyske hovedstad, og hvis man ellers kommer ind, kan man få en oplevelse for livet.

Alternativt er der masser af andre steder at tage ud – fx klubben About Blank, som byder på europæisk dansemusik i spændende rammer eller hyggelige barer som Geist Im Glas.

Du kan flyve til hele verden med Rejsepriser. (sponsoreret) 

4. Dublin

Irlands hovedstad ligger på en flot fjerdeplads med masser af gode spots at drikke og feste – ikke mindst de klassiske irske pubs, som er perfekte sted at starte en aften i byen.

Dublins priser er til den dyre side, så man skal vide, hvor man skal lede, hvis man vil undgå at bruge for mange penge. Prøv fx Sin É – en studievenlig bar med mange drinkstilbud. Er du på udkig efter en klub, så tag til The Button Factory, hvor internationale DJ’s rocker dansegulvet med house og techno numre eller The Grand Social, hvor der er live musik.

Folket i Dublin scorer i øvrigt utrolig højt for at være en meget venlig folkefærd.

5. Amsterdam

Legendarisk gå-i-byen-by, Amsterdam, er selvfølgelig med på listen. Byen scorer højt for sikkerhed og tryghed – og folket er åbne og forstår at sætte en fest i gang. Af klubber kan blandt andet nævnes De School – en tidligere skolebygning, som i dag huser vilde 24-timers-fester og Sugarfactory, en anden lokal favorit på clubbing-scenen.

Byen byder også på masser af små barer, hvor man kan starte aftenen med en god øl, fx Café Belgique, som på trods af få kvadratmeter, byder på otte begiske fadøl og mere end 30 flaske-varianter.

Kilder: Læs mere om undersøgelsen og se resten af listen her og her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og København