TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Landmand søger kærlighed
Foto: Heidi Lundsgaard og TV2 Michael Hansen og Vibeke Dysted fra "Landmand søger Kærlighed".

Landmand søger kærlighed

De forelskede sig på åben skærm. Her er “Landmand søger kærlighed”-parret i dag

Meget er sket, siden Michael Hansen satte sit hjerte på spil i tv-serien "Landmand søger kærlighed" i 2016. Allerede inden programmet kom på skærmen, var Vibeke Dysted fra Harboøre flyttet ind hos sin landmand på Langeland, hvor hun blev modtaget med åbne arme.

Hva'øh Michael, var det ikke noget for dig?

Det var en onsdag aften i den lokale jagtforening. Michael Hansen mødtes som sædvanlig med de andre gutter, som han går til jagthornsblæsning med.

– Arh, sagde han og slog det lidt hen.

Men tanken om at stille op i tv-serien "Landmand søger kærlighed" og søge lykken for åben skærm, var alligevel blevet plantet i ham.

På det tidspunkt havde den 37-årige landmand fra Illebølle på Langeland været single i rigtig mange år – lige siden han som ganske ung droppede en kæreste, der var ham utro. Michael havde næsten helt mistet troen på, at han nogensinde skulle finde en kvinde at dele livet med.

– Min mor havde ellers presset på i mange år. Hun blev ved med at spørge, om hun ikke snart skulle have en svigerdatter og nogle børnebørn, siger Michael og tilføjer, at det også var derfor, han endelig tog sig sammen. Fordi alle omkring ham pressede på.

Michael smiler ved tanken. For hvor var det dog godt, at han tog mod til sig og bare gjorde det, som hans T-shirt opfordrer til: JUST DO IT.

– Det var en meget stor og positiv oplevelse for mig. Det har virkelig givet bonus på alle punkter at deltage i det program. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det skulle gå så godt, siger han og sender et forelsket blik til 38-årige Vibeke Dysted, der er sunket ned ved siden af ham i den bløde, beigefarvede sofa i dagligstuen på Kvindebjerggaard, hvor meget er vendt op og ned siden sommeren 2016.

Vibeke og ­Michael nyder ­tilværelsen ­sammen på ­slægtsgården i ­Illebølle.

LÆS OGSÅ: Dot Wessman oplevede en mors værste mareridt, og to måneder senere blev hun forladt af sin kæreste

Genertheden forsvandt

Vibse, som hun kaldes, kigger kærligt tilbage, mens Michaels store jagthund hopper op i skødet på hende og lægger sig kælent til rette. Som den naturligste ting i verden.

– Jamen, jeg så jo Michael i fjernsynet, da han blev præsenteret til programmet, og jeg tror, jeg allerede faldt lidt for ham dér. På grund af hans øjne og hans smil, og fordi han var så rolig, siger hun.

På det tidspunkt boede Vibse i Harboøre ved den jyske vestkyst – 300 kilometer væk fra Langeland. Hun havde været alenemor i et halvt år, men ønskede sig brændende en ny kernefamilie og også gerne flere børn ud over de to teenagedøtre og efternøleren Simon.

– Jeg besluttede at skrive til ham, men jeg regnede ikke med at blive valgt ud, siger hun.

Dér tog hun så fejl. Blandt de 13 breve, Michael modtog fra potentielle kærester, valgte han fem ud til at deltage i programmet, og fodterapeuten Vibse fra Vestjylland med de tre børn var helt klart en af dem, han gerne ville møde.
Der var bare lige det med genertheden. Michael var nervøs for, at hans usikkerhed ville skinne alt for meget igennem, når han skulle på speeddating med hele pigestriben for åben skærm, for det med at snakke med piger var ikke ligefrem hans spidskompetence, syntes han.

– Men det kørte faktisk rigtig godt med Vibse. Med hende passede kemien bare lige fra starten, siger Michael og afslører, at han allerede kort tid efter mistede interessen for de andre deltagere. Hvilket der jo ikke var nogen, der måtte vide.

Vibse og Michael fortæller, at de sneg sig til at mødes i al hemmelighed under optagelserne.

– Vi stod tidligere op og gik senere i seng end de andre, siger de og smiler hemmelighedsfuldt.

Med det resultat, at Vibse faktisk var flyttet ind på slægtsgården på Guldborgvej sammen med sin fireårige søn, Simon, allerede inden programmet rullede over skærmen i sensommeren 2016.

– Alle her på Langeland vidste det på det tidspunkt, siger Michael.

– Det gjorde de også på min gamle hjemegn, siger Vibse, der føler, at hun er blevet modtaget med åbne arme af hele sin nye familie på Langeland.

Hun fortæller, at hendes to store piger, der i dag er henholdsvis 14 og 18 år, valgte at bo hos deres far, da hun flyttede landsdel. En beslutning, der blev truffet i al mindelighed, og de store piger kommer nu på besøg hos Vibse og Michael cirka hver anden weekend.

Vibse selv har fået job som fodterapeut i Rudkøbing, og derudover har hun påtaget sig tjansen som gymnastiktræner i Humble Gymnastikforening.

– Så jeg synes faktisk, jeg er faldet godt til allerede, siger hun.

Michaels mor, Bente Hansen, glæder sig over, at hun endelig har fået en svigerdatter, og ­Simon på fire år kalder hende allerede for Farmor.

LÆS OGSÅ: "Jeg troede, Henrik bagte på min veninde, men det viste sig, at det var mig, han var interesseret i"

Drømmer om børn og ­bryllup

Michael indrømmer gerne, at det har været noget af en omvæltning for ham pludselig at få huset fuldt. Ikke desto mindre ønsker han og Vibse at forøge familien yderligere.

– Min drøm er jo at få mindst et barn mere og meget gerne også et bryllup, siger Vibse med et kærligt puf.

Michael sidder ved siden af og ser pludselig lidt genert ud igen. Det med brylluppet skal han nok lige tygge lidt på.

– Men jeg elsker børn og vil også gerne have nogen selv. Det er faktisk mit største ønske, siger han og kigger op på væggen over den gamle radiator, hvor maleriet af kronhjorten ved skovsøen er blevet flyttet til fordel for en serie sort/hvid portrætter af Vibses børn.

– Vi har jo også gjort plads til flere børneportrætter derovre, siger han og peger.

Så der er grøde i luften på Kvindebjerggaard. Også når kameraerne er slukkede.

Landmand søger kærlighed

Seks nye single-landmænd håber at være lige så heldige som Michael, når den fjerde sæson af "Landmand søger kærlighed" indledes på TV2 den 15. august. I den forbindelse vil man også kunne se et opfølgningsprogram på TV2fri med Michael og Vibse, der her ses under optagelserne til tredje sæson.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Kærlighed og Serier