Gammel herskabslejlighed: Her sprudler ideerne
Foto: Tia Borgsmidt | Stuen domineres af en stor grå flyder, hvor der er god plads til hygge for hele familien.
BoligLiv

Gammel herskabslejlighed: Her sprudler ideerne

Gammel herskabslejlighed: Her sprudler ideerne

Camilla Zehngraff har indrettet med moderne møbler og masser af farver, fantasi og sjove utraditionelle ideer. Kom med indenfor.

Af Mette Kirstine Brinch 08.jan.2016 Livsstil


HVEM: Camilla Zehngraff, SKPinstruktør, Tom Zehngraff, business development manager, og tvillingerne Isolde og Petrea på 4 år
HVAD: Herskabslejlighed på 180 kvadratmeter fra 1902
HVOR: Christianshavn i København


Typisk for gamle herskabslejligheder går der en lang gang mellem køkken og stue – endnu en udfordring, for hvordan gøre den hyggelig? Camilla malede loftet sort for at sænke det visuelt og pyntede op med en påfugl i metal fundet på et loppemarked i Bruxelles.


Der er kræset om detaljerne i den gamle bygning. Se bare det smukke vindue her i opgangen!

Camilla Zehngraff bor med sin mand, Tom, og deres tvillingepiger, Isolde og Petrea, i hjertet af Christianshavn. Tom har boet i den 180 kvadratmeter store lejlighed i mange år, så da parret flyttede sammen for seks år siden, måtte der lidt ændringer til, for at lejligheden kunne føles fælles. Alle vægge blev malet hvide, og de mørke trægulve blev afhøvlet, så rummene blev lyse og indbydende. I køkkenet fjernede de en væg, så der blev direkte adgang til altanen fra køkkenet. – Vi er virkelig glade for de ændringer, vi har lavet. Men vi passede samtidig på ikke at lave for mange ting om, da vi gerne vil bevare alle de flotte detaljer, forklarer Camilla. Lejligheden har f.eks. stadig den originale stuk i lofterne og høje paneler i stuen.


Stuen domineres af en stor grå flyder, hvor der er god plads til hygge for hele familien. Rummet har lyse gulve og rene hvide flader, og som en flot kontrast har Camilla peppet det op med masser af farverigt tilbehør. Camilla har selv syet en del af puderne i bl.a. Liberty-stoffer. Sofaen er fra Idemøbler, og de store papirpomponer i vinduet er fra Carmen og Fantasio.

Farver gør glad
Stilen i Camillas hjem er moderne, glad og farverig. Camilla er vild med farver, og hun kunne ikke forestille sig at bo hvidt i hvidt. – Farver gør mig glad i låget, og jo flere farver jo bedre! Så længe vi bor enkelt med hvide vægge, synes jeg, at der er plads til mange farver, siger Camilla. Hun har det ligeledes bedst, når hun er omgivet af ting, der betyder noget for hende. Ting, som hun selv har lavet, har fundet på rejser eller slæbt med hjem fra et loppemarked. – Jeg finder altid noget, der kan bruges, hvilket Tom ikke altid er lige begejstret for. Men når jeg så har fundet den rigtige plads til den enkelte ting, kan han godt se ideen med det, smiler Camilla.

Kreativ med nål og tråd
Man finder mange ting i Camillas hjem, som hun har sat sit personlige præg på. I entreen har hun spraymalet en guldramme om et gammelt maleri af Amager Torv neonpink. Og i børneværelset har hun syet eventyrlige gardiner, der også tjener som legehus. Camillas kreative evner står aldrig på standby, og selv når hun slapper af foran fjernsynet, har hun et kreativt projekt mellem hænderne. For et år siden startede hun bloggen allimakka.blogspot.com, hvor det er planen at sælge ud af egne kreationer. – Jeg har altid vidst, at jeg skulle lave noget med mine hænder. Efter en lang skoletid, hvor det var svært at sidde stille, tog jeg en uddannelse som modelsyerske og stod i lære hos Stasia. Det er det bedste valg, jeg har truffet i mit liv, fortæller Camilla. I dag underviser hun selv studerende i at sy på uddannelsescenteret CPH West.


Allerede i entreen får man en forsmag på den kreative indretning i lejligheden. Det stribede tapet står flot til det lilla tæppe fra Pang Christianshavn. Øverst hænger et gammelt maleri,hvor Camilla har spraymalet guldrammen hysterisk pink.


Stjernepuden er fra Ilva og designet af Nowak Cph, mens patchworkpuden er syet af Camillas svigermor.

IDÉ
Den grafiske udsmykning på væggen er lavet af metervarestof fra Ikea. Gør Camilla ideen efter, og klip et stort motiv ud af stof, men klip ikke helt ind til motivet. Klip en bagside og 1 stk. quiltevat magen til, og læg delene sammen. Zigzag med tætte sting rundt i kanten af motivet, og klip det overskydende stof af. Quilt evt. motivet, og slå øskner i nogle steder i kanten til ophæng.


Køkken-alrummet bestod før af to rum, men parret fjernede en væg og har nu fået et større rum med direkte udgang til den lille altan. Tæppet har Camilla arvet af sine forældre, og dugen har hun fundet i Rema1000. Fugleburet har hun slæbt med hjem fra en rejse til Thailand. Bogstaverne er fra et glarmesterfirma, der tilhørte Camillas far, onkel og farfar, og navnet er Camillas tidligere efternavn.


Også børneværelset er fyldt med skønne farver, og pigerne har den skønneste lil-le karnap til deres legebord. Camilla har strikket de tre slanger, der snor sig op ad vandrøret. Tæppet er fra Pang Christianshavn.


Når pigerne trækker de fantastiske gardiner for, kan de lege hule eller legehus bag det. Camilla har selv kreeret de store gardiner med de fine applikationer.


Pigerne sover i knaldgule senge ved siden af hinanden. Over sen-gen hænger en dukke, som Camilla selv har strikket, sandaler fra da pigerne var helt små, broderede billeder og forskellige fotos.


Camilla er ualmindeligt kreativ, og hun har selv syet både lommeophænget over pusle-pladsen og betrækket til puslepuden.

 
Den store gamle kommode i børneværelset fik Camilla af svigermor, og hun malede den herefter i en glad grøn farve. Udsmykningen med ballonerne på væggen har hun selv lavet ud af søm og garn.
 

IDÈ
Lav din egen ballonudsmykning: Tegn balloner i den ønskede størrelse på pa-pir, klip skabelonerne ud, og tape dem fast på væggen. Slå nu små søm i væg-gen rundt om papirskabelonen. Fjern papiret, og vikl garn rundt om sømmene på kryds og tværs og en enkelt gang rundt om ballonen. Hækl eller flet en snor til hver ballon, og saml snorene fra hver ballon om et søm.


Soveværelset er også indrettet lyst og enkelt. Det smukke patchworktæppe, der er syet af Camillas svigermor, giver en glad stemning i rummet. Skibet på væggen fandt Camilla og Tom i en skibsproviant på vej til Norge.

► SE OGSÅ: Sådan gør du dit hjem mere personligt
► SE OGSÅ: Hyggelig minimalisme: Enkle linjer og kølige farver
► SE OGSÅ: Stor familievilla: Et helt særligt hus


Henter...