sponsoreret indhold
Hjerteskærende bestsellerroman kommer på det store lærred
SPONSORERET indhold

Hjerteskærende bestsellerroman kommer på det store lærred

Den anmelderroste roman ”Hvor Flodkrebsene Synger” er fortællingen om et muligt mord og en stærk kærlighedshistorie, der minder os om, at vi for altid vil være formet af det barn, vi var engang.

19. sep. 2022 | Livsstil | Gyldendal

Efter flere måneder på førstepladsen på New York Times’ bestsellerliste, 100.000 solgte eksemplarer alene herhjemme, samt læst og lyttet af mere end 180.000 danskere. Med fantastiske anmeldelser i danske og internationale medier kommer den hjerteskærende opvækstroman ”Hvor Flodkrebsene Synger” nu i de danske biografer.

Filmen, som har premiere den 29. september, er baseret på Delia Owens fantastiske debutroman fra 2018. Dengang blev den årets helt store roman-overraskelse med et rekordsalg på over tre millioner eksemplarer det første år, og den har lige siden ligget øverst på de amerikanske bestsellerlister og er udkommet i over 40 lande.

Sony Pictures / SF Studios

Ensom kamp for overlevelse

Bogen har en mystik, som fanger læseren i en fantastisk sydstats-stemning og en uendeligt fascinerende kvindelig heltinde i hovedrollen. Den er en pageturner med så mange følelser, som man ikke må snyde sig selv for inden filmpremieren.

Hvor Flodkrebsene Synger” er historien om den vilde ”marskpige” Kya Clark, som vokser op i 1950’erne i en hytte ude i sumpskoven ved ​​North Carolinas kyst. Hendes mor og fire ældre søskende forlader en efter en hjemmet, så hun til sidst er alene med sin voldelige far.

En dag forsvinder han også, og herefter er hendes liv en ensom kamp for overlevelse i en verden, der kun har foragt tilovers for sumpens fattige folk.

CTAbillede.jpg

Medrivende og tragisk fortælling

Delia Owens, som oprindeligt er uddannet zoolog og medforfatter til tre internationalt anerkendte fagbøger om sit liv som vildtforsker i Afrika, har skabt en medrivende og tragisk fortælling om en stærk kvindelig hovedkarakter, et mordmysterie og en kærlighedshistorie – tilført helt fantastiske og vedkommende naturbeskrivelser.

Bogen, som anmeldere bl.a. har beskrevet som ”litteratur med et stort hjerte” og ”en rørende roman om det enkelte menneskes kamp for det gode liv”, minder os alle om, at vi for altid vil være formet af det barn, vi var engang, og at vi alle er underlagt de smukke og voldsomme hemmeligheder, som naturen gemmer på.

Filmatiseringen er instrueret af Olivia Newman og produceret af Reese Witherspoon og Lauren Neustadter.