Højskolen inspirerer og begejstrer
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Den Europæiske Filmhøjskole, Engelsholm Højskole, Grundtvigs Højskole, Højskolen Mors, Højskolen Snoghøj, Krogerup Højskole & Vallekilde Højskole.

Højskolen inspirerer og begejstrer

De danske højskoler har gennem fællesskab og personlig udvikling skabt en sammenhængskraft i samfundet, som har været evig aktuel gennem højskolebevægelsens 175 år.

Højskolerne dækker et eviggyldigt og aktuelt behov for forståelse for andre end en selv. De inviterer elever og kursister ind i et dannelsesrum, hvor de mødes på tværs af forskellige verdensopfattelser til gensidig berigelse. Og så bruger højskolerne den tid og skaber det rum, der skal til for at favne livets mest betydningsfulde sider gennem oplevelse og indlevelse, udsyn og indblik, begejstring og fordybelse.

Vi har samlet en række højskoler, som alle har fokus på mere viden, inspiration og kreativitet.

Højskole for filmelskereeuropaeiskefilmhojskole_foredrag_i_store_bjrn.jpgHvad enten du gerne vil lære at lave film eller bare elsker at se og diskutere film, så er Den Europæiske Filmhøjskole stedet at besøge. Filmhøjskolen ligger i naturskønne Ebeltoft og tilbyder kurser for filmelskere i alle aldre.

I løbet af det almindelige skoleår tilbyder højskolen et 1-årigt filmgrundkursus for unge, som elsker film og medier og overvejer at gøre karriere inden for film- og mediebranchen.

Om sommeren tilbydes en række sommerkurser af en uges varighed til filmelskere i alle aldre: hyggelige sommerkurser med filmvisninger og foredrag, familiekurser for børn med interesse for film og gaming – og manuskriptworkshop for voksne.

Fordyb dig i kunst, musik og design i smukke omgivelserengelsholm_hoejskole_614x410.jpgDanmarks måske smukkest beliggende højskole, Engelsholm Højskole, ligger i det naturskønne Vejle Ådal kun 15 minutter fra Vejle. Det charmerende hvide slot er et unikt sted at arbejde med eksperimentet, håndværket, kunsten og musikken på både korte og lange ophold.

Engelsholm har 7 kreative linjefag med erfarne undervisere, som selv er udøvende kunstnere, så der er rig mulighed for sparring i et stærkt, kreativt fællesskab. Du har adgang til de veludstyrede værksteder og studier døgnet rundt.

Engelsholm Højskole har et enestående køkken med økologisk og bæredygtig mad og mulighed for både gluten- og laktosefri, vegetarisk og vegansk kost.

Få ny inspiration på klassisk højskoleGrundvigs_altfordamerne.jpgGrundtvigs Højskole er en klassisk højskole, hvor du kan dykke ned i bl.a. filosofi, litteratur, maleri, foto, sangskrivning eller podcast. Hvis du er til korsang har Grundtvigs Højskole hele fire korkurser, bl.a. et helt nyt familiekursus med kor.

En uge på højskole giver dig ny viden og inspiration, gode samtaler, fællesskab, afslapning og forkælelse. I hver eneste sommeruge er der undervisning af høj kvalitet, spændende foredrag, koncerter, udflugter og fællessang.

Grundtvigs Højskole har både lyse dobbelt- og enkeltværelser i forskellige prisklasser. Maden er primært økologisk og lavet fra bunden. Kursisterne er i alle aldre og kommer fra hele landet.

Træk stikket ud og bliv opladet!
mors_skolen.jpgHøjskolen Mors tilbyder spændende kurser i en klassisk højskoleramme.

Højskolen ligger midt i det smukke Nordmors, med vandreture lige uden for din dør. Der er varmvandsbassin, gode værelser og et godt økologisk køkken.

Vi har topkvalificerede undervisere og tilbyder bl.a. kurser indenfor eksistens og litteratur, kulturmødekursus, familiekursus, malekursus, fortællekursus, vandrekursus og nytårskursus.

Her kan du møde nogle af landets bedste forfattere og forkæle både krop og sjæl.

Velmødt på Højskolen Mors!

Højskole med fokus på dig og fællesskabetsnoghoj_luftfoto_snoghj.jpgScenekunst Højskolen Snoghøj ligger lige ned til det snoede, magiske Lillebælt. Og om sommeren tilbyder vi rare kurser med fokus på selvforståelse og fællesskab.

Du kan vælge mellem yoga, havkajak, folkedans, sang, portrætmaleri, familiehygge, dykning, undervandsjagt, salsa, dans – og hvis I er flere, kan den ene gå til yoga og den anden til havkajak.

Uanset hvilket kursus du vælger, vil der være fokus på dig som menneske og fællesskaber i en turbulent tid.

Til daglig har vi fokus på scenekunst med et særligt fokus på at give unge voksne mulighed for at øge deres selvforståelse ved at være personligt skabende.

Få inspiration fra Louisiana og AarstiderneKrogerup-copy.jpgKrogerup Højskole placerer sig skønt i det nordsjællandske landskab mellem skov og strand og med Louisiana og Aarstiderne som nærmeste naboer.

Højskolen afholder korte kurser året rundt. I påsken kan du fordybe dig i keramik, yoga, kor og tekstil og til sommer går vi tæt på samtidskunsten i samarbejde med Louisiana. Du kan også få ny viden om bl.a. havebrug, biodynamik og grøn madlavning på kurset Magiske Planter i samarbejde med Aarstiderne.

Som kursist bor du på højskolen, hvor der foruden det faglige program også er skøn økologisk forplejning, morgenyoga, badetur i Øresund, bål i parken, musik og cocktailbar.

Ferie med indholdVallekilde_hjskolen-fra-haven.jpgI det naturskønne Odsherred ligger Vallekilde Højskole, som siden 1865 har været samlingssted for uddannelse og nysgerrighed.

Har du lyst til en ferie med indhold, kan du vælge et af højskolens mange sommerkurser, der giver mulighed for ferietid med plads til fordybelse og fællesskab.

Tag på vandretur i Odsherreds smukke natur, få skriveundervisning af anerkendte danske forfattere eller fordyb dig i croquis, tegning og maleri.

Du kan nyde sommeren på en af Danmarks ældste højskoler, hvor smukke omgivelser, god mad og højskolesang danner rammen for en mindeværdig ferie. Vallekilde Højskoles køkken har Det Økologiske Sølvmærke og er kendt for at kombinere velsmag med bæredygtighed.

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund