Hornbæk

Foto: Privat Fællesspisning i Hornbækhus er både hyggeligt og en stor madoplevelse.

Fællesspisning og gåtur i klitterne: Hold ferie i denne smukke danske ferieby

Den lille by Hornbæk i Nordsjælland er kendt som et sommerparadis, men efteråret gør bestemt ikke byen mindre attraktiv. Bloggeren Cecilie Falgren Rubini bor i den tidligere fiskerby og guider dig til, hvor du kan nyde ægte folkekøkken-stemning og opdage den ”magiske sø”.

Bloggeren Cecilie Falgren Rubini rykkede sidste forår familien og de solidt plantede Vesterbro-pæle op for at flytte tættere på naturen og den friske (hav)luft. Hun og manden, fotografen Michael Falgren, har siden renoveret deres ”drømmehus” i Hornbæk og nyder at kunne se solen stå op og gå ned med
havet som kulisse.

LÆS OGSÅ: Ferie i Danmark? Her er 7 oversete sommerperler

Hornbæk-Cecilie-Rubini
Cecilie Falgren Rubini, 33 år. Driver bloggen Sneglcille. Bor i Hornbæk med sin mand, tre børn og et bonusbarn. Foto: Privat

– Vi føler virkelig, at vi har fundet et sted, der har og kan lidt af det hele. Her i Hornbæk er der både by og liv, men også ro og smuk natur. Og bedst af alt har vi stranden tæt på. Jeg ser havet og horisonten mindst en gang om dagen, hvilket er noget af det bedste, jeg kan komme i tanke om. Naturen og især havet giver en indre ro, som vi som børnefamilie med mange jern i ilden har haft brug for. At gå en tur gennem skoven og bare være alene med sig selv og sine tanker er den bedste medicin mod det meste.

Her skal du spise

Fællesspisning i Hornbækhus

– Hornbæk vælter sig ikke i spisesteder, men fællesspisningen kl. 19 i Hornbækhus er som oftest rigtig lækker og ikke mindst en hyggelig oplevelse. Det er ejerne bag Absalon i København, Tiger-stifteren Lennart Lajboschitz og hans kone Sus, der har omdannet det gamle hotel til et farverigt fælleshus, hvor der er plads til alle – unge som gamle.

Hornbaekhus.com

Frokost på hovedgaden

– Det Luc’s er byens juice og sandwichbar. Her laver de overraskende gode salater og sandwiches, man kan nyde sammen med en friskpresset juice.

Facebook.com/detlucs

Hornbæk-Strand-Cecilie-Rubini.jpg
Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Le Gammeltofts guide til København: Kunst, legepladser - og Danmarks måske bedste spisested

Det skal du se

Gåtur i klitterne

– Uanset årstid er det er så smukt at gå en tur i klitterne langs stranden. Det er ren terapi for både store og små. Efter en lang gåtur skal man nyde en kop kaffe og et stykke kage på Albis, som efter min mening er Danmarks hyggeligste café. De serverer god kaffe og hjemmebagt kage i fine og hjertevarme omgivelser.

Hornbæk-Strand-Cecilie-Rubini1.jpg
Foto: Privat

På tur til Dronningmølle

– Når man alligevel er i Hornbæk, bør man også tage til Dronningmølle. Hvis vejret er til det, kan man eventuelt tage cyklen og kigge på smukke huse langs stranden og spise en is på Jordbærcafeen. Tegners Museum og Statuepark er også et must, når man er i Dronningmølle. Kombiner det med en tur i Ruslands bakker. Jeg forstår stadigvæk ikke, at der findes den slags natur i vores lillebitte land!

Rudolphtegner.dk

Hornbæk-Klitplantage_2231.jpg
Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Guide til Esbjerg: Oplev kunst, natur og byens skønneste spa-sted

Solnedgang over Kattegat

– Det er et must at nyde solnedgangen ved Hornbæk strand! Vi prøver at få set mindst én solnedgang om måneden. Minutterne, inden solen forsvinder, er ganske særlige.

Hornbæk-Sø-Cecilie-Rubini.jpg
Foto: Privat

En særlig oplevelse

Den magiske sø

– Hornbæk sø har noget helt magisk over sig, og jeg elsker at gå ture rundt om den. Man møder ikke mange mennesker, og man kommer igennem de vildeste og mest naturskønne omgivelser på de blot to kilometer, der er rundt om søen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Rejser med børn og Ferie i Danmark