Bruce Jenner vågnede op og tænkte: "Hvad er det lige, jeg har gjort?"

Bruce Jenner vågnede op og tænkte: "Hvad er det lige, jeg har gjort?"

Som 65-årig står Caitlyn Jenner endelig ved sig selv.

At Vanity Fairs nye forside har fået ualmindeligt meget opmærksomhed det seneste døgn, kan næppe være gået nogens næse forbi. Udgivelsen har som den første kunnet vise resultatet af Bruce Jenners store forvandling til Caitlyn, som optræder på forsiden iført et cremefarvet korset og i magasinet i en 22 sider lang artikel og fotoserie skudt af celeb-fotografen Annie Leibovitz.

Den 65-årige realitystjerne, der er en del af det populære reality show "Keeping up with the Kardashians", papfar til Kim, Khloe og Kourtney Kardashian og far til både Kendall og Kylie Jenner, var i januar ude at fortælle om sin beslutning om at leve som kvinde efter utallige spekulationer, og forsiden på Vanity Fair markerer for Bruce Jenner et nyt, vigtigt kapital i hans liv - livet som kvinde og en anerkendelse af, hvem han inderst inde er.


At det er en befrielse endelig at afsløre sit nye jeg, fortæller Caitlyn i en "bag-kameraet"-video fra fotoskydningen.

- Bruce blev altid nødt til at lyve. Han levede på en løgn hver dag – han holdt på en hemmelighed fra morgen til aften. Caitlyn har ingen hemmeligheder. Og så snart Vanity Fair udkommer, er jeg fri, lyder det.


Foto: Broadimage/REXRejsen fra Bruce til Caitlyn har været længe undervejs, og den startede allerede i 80'erne, hvor hun begyndte at tage hormoner, som hun siden hen holdt en pause fra under ægteskabet med Kris Jenner (mor til de fem Kardashian/Jenner-døtre), fortæller forsidestjernen i et andet interview.

Men familielivet har ikke været eneste bump på vejen mod hendes sande jeg. Forvandlingen har blandt andet indebåret flere kosmetiske indgreb i ansigtet og en brystoperation, der har givet hende, hvad der svarer til en D-skål. En forvandling, der udløste et angstanfald efter et ti timer langt kosmetisk indgreb i ansigtet for at minimere de maskuline træk.

- Hvad er det lige, jeg har gjort? Hvad har jeg gjort ved mig selv? siger Caitlyn om sin egen reaktionen efter operationen. Hun var bange for, at hun havde taget den skridtet for langt, fortæller hun ifølge Daily Mail til Vanity Fair.

Men en snak  med en rådgiver fra Los Angeles Gender Center sikrede, at hendes tvivl blev gjort til skamme. Den tidligere OL-vinder skulle stadig være kvinde.

Hvorvidt familien har vidst noget om Caitlyns indre kamp er uvist, men én ting er sikkert: allerede for 12 år siden, blev det klart for Kim Kardashian, at hendes stedfar kæmpede med noget større, da hun braste ind, og så ham iført dametøj. Hvad hun havde set, holdt hun hemmeligt, indtil hun i maj fortalte om hændelsen fire måneder efter, Caitlyn selv delte med offentligheden, at hun ville leve som kvinde.

Familien og i særdeleshed Kim Kardashian har siden afsløringen gjort alt for at vise deres støtte til Caitlyn, og det samme har folk på sociale medier, der hylder at være tro mod sig selv. Flere har sågar sammenlignet udseendet med den Oscarvindende skuespillerinde Jessica Lange.


Foto: Vanity Fair/Getty Images

Og hvis der fortsat skulle herske tvivl om beslutningen, beskriver Jenner selv fotoshootet med Vanity Fair som bedre, end at vinde OL (som han vandt i 1976 i diciplinen tikamp, red.).

- Dét var en god dag, men de seneste par dage har været bedre.

Få hele historien om The Kardashians i månedens EUROWOMAN - fra Kims job som Paris Hiltons personlige stylist til verdensomspændende brand.


LÆS OGSÅ: Sådan ser Brooke Shields ud i dag: 35 år efter "Den blå lagune"

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Caitlyn Jenner

610x200_woordy_knap2.jpeg