Hvorfor er sex slut, når manden er kommet?

Foto: Privat Sex skal ikke slutte i et antiklimaks for kvinden, skriver klummeskribent Marie Plum.

Hvorfor er sex slut, når manden er kommet?

Hvorfor synes vi alle sammen, at det er helt okay, at ligestillingen ikke er nået til soveværelset?, spørger klummeskribent Marie Plum.

Ååååh, stønner han. Som en såret elg, der med det hvide ud af øjnene lader sig falde ned på jorden. Eller rettere sagt ned på dig. For det, der netop er sket, er såmænd det, du har oplevet utallige gange før, når du har haft sex med en mand. Han er kommet. Legen er slut. It’s game fucking over.

Lad mig lige spole tiden lidt tilbage. En time i nogens (få) tilfælde. Fem minutter i andres.  I sidder måske i sofaen eller har bevæget jer ind i soveværelset. Der bliver kælet og flirtet, så det varmer i hele kroppen. Grrrr… I er tændte som to bunsenbrændere. I gør begge, hvad I kan for at fremstå attraktive. Du kaster måske lidt med dit hår og stønner med din mest feminine røst. Han suger maven ind og gør alt, hvad han kan for ikke at prutte eller træde dig over tæerne. I lægger jer virkelig i selen for at være det bedste eksemplar af jer selv.

På et tidspunkt kan I begge fornemme på signalerne, at nu er det nu. Der er grønt lys for penetration, så nu skal tøjet bare af i en vis ruf. Og så går I i gang. Selvom du efter et stykke tid mildest talt ikke er på vej til at komme, og du da egentlig godt gad at prøve det, så er det hele sgu meget rart og liderligt alligevel. Så du lever dig ind i situationen og gør alt det, som står i sex-manuskriptet. Stønner, vrider dig og er vild i varmen.

Men hov. Så er det slut. Pludselig ligger det nedlagte stykke vildt ovenpå dig, helt tung og salig, mens du med en fedtet fornemmelse mellem benene kigger op i loftet og tænker: Nå.. Jamen.. Det var så det.

Et spørgsmål om ligestilling

Men hvorfor i hulen helvede er det det? Hvorfor er samlejet slut, når manden er kommet? Hvorfor synes vi alle sammen, at det er helt okay, at ligestillingen ikke er nået til soveværelset? Det svarer jo til, at vi kun dyrker sex for at manden skal komme. For kan du forestille dig noget så utopisk som sex, hvor det kun handlede om, at kvinden skulle komme? Øh, nej.

Det er meget muligt, at sex tilbage i stenalderen mest af alt handlede om reproduktion (selvom det tror jeg nu ikke). Og i de efterfølgende tusindevis af år var sex noget, som manden kontrollerede og dyrkede, når han ville, og som han ville. Manden ejede sin hustru (ægteskab), og hun skulle stå til rådighed for at dække hans behov. Hans ret til udløsning. Men man skulle tro, at de store forandringer i 1900-tallet med kvindebevægelsen havde ændret på vores sexkultur. Alligevel hænger de her forældede normer ved. At sex mest er mandens behov, og at manden må og skal komme for at kunne fungere i samfundet. Og det er så kvindens pligt at få det til at ske. 

Da jeg var yngre, har jeg flere gange ligget der og gloet op i loftet, mens jeg kunne mærke raseriet vokse i mig. Alligevel accepterede jeg den bratte og utilfredsstillende afslutning, som var det naturgivent og ikke til at ændre på. Men det har jeg for længst indset er helt forkert. Der er to til at bestemme, hvornår dansen er forbi, og det skal ikke slutte i et antiklimaks men i et klimaks. Også for kvinden.

Så kvinde. Næste gang du ligger der med en sexpartner, og han er ved at nå til sin grand finale, så husk ham lige på dette: »vi to er SLET ikke færdige endnu. Så drop din dødsrallen og kom i sving. Der er længe til fyraften, og du har et seriøst stykke mund-håndarbejde foran dig, hvor du må tage alle de remedier i brug, du har lyst til, så længe det giver mig nydelse. Og det forventer jeg, at du gør med et kæmpe taknemmeligt smil på læben og lige så meget engagement, som du viser under en fodboldkamp. Bare uden high fives«.

Og hvis du er rigtig bold, så foreslår du, at det først er dig, det skal handle om og så… Nej, så ikke mere. For når du har opnået det, du vil, så er legen slut. Game fucking over. Og så kan du lege bedøvet hest i dynerne, imens han ligger der med et uforstående blik og kigger op i loftet. Helt perpleks og liderlig.

Welcome to women’s world.

Om Marie Plum

Marie Hundebøll Plum, 35 år

Journalist og mor til to

Har bloggen slowdowntiger.dk med sin mand Mattias Hundebøll

Følg Marie Plum på Instagram her

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex, Parforhold og Ligestilling