Vil du have en kæreste, eller vil du have den RIGTIGE kæreste?
Foto: Mathilda Yokelin Vær nysgerrig på dine egne handlinger i stedet for at bruge timer eller dage på at analysere hans, siger klummeskribent Marie-Louise Bregendahl.

Vil du have en kæreste, eller vil du have den RIGTIGE kæreste?

Først når du giver slip på gammel bagage, bliver det nemt at tiltrække den rigtige kæreste, mener klummeskribent Marie-Louise Bregendahl.

”Hvorfor har du ikke en kæreste?”

Dét spørgsmål bliver mange af de singlekvinder, jeg arbejder med til hverdag, ofte mødt med. Også fra sig selv.

Og selv samme spørgsmål har også været omdrejningspunktet i Stine Bjerregaard Ditlevsen og Rikke Frøberts P1-program ”Hvorfor har jeg ikke en kæreste?”, hvor lytterne følger med på deres dates og er med til at udforske svaret på det svære spørgsmål.

For hvorfor har de ikke en kæreste? Eller rettere: Den rigtige kæreste. For det at få en kæreste er jo egentlig ikke så svært i sig selv – der er mænd nok at tage af.

Den eneste ene, derimod, volder ofte besvær. Og derfor handler det om at leve singlelivet så godt man kan, mens man venter.

Det fik for nyligt de to kvinder til at udforme 6 singleleveregler i Eurowoman – en slags rettesnor for, hvordan singlelivet bedst kan leves. Her fremgår det, at noget af det vigtigste er at være ærlig overfor sig selv og sige nej tak, når det ikke føles rigtigt, hvilket er sandt. Men i min erfaring er det også vigtigt at huske at gribe i egen barm og kigge på, hvilken gammel bagage du selv slæber rundt på. Først når du giver slip på den, bliver det nemlig nemt at tiltrække den rigtige kæreste for dig.

Derfor får du her mine bud på en singlekvindes 6 vigtigste leveregler.

1: Vær autentisk og stå ved, hvordan du har det

Hvis du gerne vil se ham igen eller gerne vil være kærester, hvis I er nået dertil, så sig det.

Også når du er rædselsslagen for, at han siger nej, eller du frygter, at du er for meget.

Vi mennesker bliver faktisk tiltrukket af andre mennesker, som er autentiske og står ved sig selv – og det er sådan, at når du tør være ægte (og ja, også sårbar), så giver du automatisk andre – læs; mænd – indirekte tilladelse til at gøre og være det samme. Og hvem vil ikke gerne have en mand, som er det!

Og som Stine siger i artiklen: Der er ikke noget forgjort i at sige, at du har et behov, og at du udtrykker det. Det værste, der kan ske, er, at han ikke vil det samme som dig, og så ville det forhold nok være kulsejlet hen ad vejen alligevel.

2: Find ud af hvad du vil have – i stedet for det du ikke vil have

Din hjerne kan ikke forstå ikke! Den reagerer ikke på negationer, og hører nærmest det modsatte i stedet. Så hvis du siger ”Jeg vil ikke have en mand, som er mig utro” – så sender du faktisk det modsatte ønske ud.

Til gengæld vil din hjerne rigtig gerne hjælpe dig med at få det kærlighedsliv, du drømmer om – når altså bare du lige fortæller den, hvad det er.

Så gør det til en vane – øv dig alle steder i dit liv – at fortælle både dig selv og andre, hvad det er, du vil have i et forhold, i en mand, i en familie osv.

For det, du giver energi, vokser – også de dårlige ting. Så når du bruger en masse tid på at brokke dig over alt det, de der mænd gør forkert, ja så vokser energien i det, og chancen for at du møder endnu en af de der mænd, som gør alt forkert, er ret stor.

3: Opdater dit selvbillede til hende, du er nu

Din hjerne vil rigtig gerne hjælpe dig til at fastholde den måde, du ser dig selv på. Det er én af de ”regler”, din hjerne lever efter.

Hvilket jo er super fedt, hvis dit selvbillede er noget i retning af: Jeg er sød, sjov og sexet – og tiltrækker altid respektfulde mænd.

Straks mindre praktisk er det, hvis dit selvbillede mere ligner: Jeg er usikker, needy og ved at være for gammel – og jeg er altid uheldig med de mænd, jeg møder.

Din hjerne har simpelthen en funktion, som gør, at den af al magt hele tiden vil ”scanne” dit liv for potentielle situationer, hvor du kan blive ved med at være hende, som du fortæller dig selv, at du er.

Derfor bliver du nødt til bevidst at opdatere dit selvbillede, hvis du vil ende i en anden mande-situation, end du plejer. Og leve i overensstemmelse med det.

4: Absolut drop Tinder – det gør dig mest af alt tom indeni

Jeg har tidligere skrevet en hel klumme kun om Tinder, så jeg kan kun være helt enig med Stine og Rikke i deres holdning om at slette Tinder og gå ud i virkeligheden

Når du længes efter nærhed, samhørighed og ægte menneskelige relationer, så er Tinder en killer. Det er mest af alt et glansbillede-katalog, (og hvis du har samlet på glansbilleder som barn, ved du, at de er smukke udenpå, men at der intet indhold er).

Selv kvinder med fantastisk selvværd kan bliver hevet ned i et hul af tomhed og selvhad, hvis dette er den eneste måde, de møder potentielle kærester på.

Så gå ud i virkeligheden, mærk energien mellem dig og ham den søde i bussen eller til forældremødet – det giver ægte følelser at navigere efter.

5: Tag ansvar!

The big one.

Nej, det er ikke mændenes skyld, at du ikke har en kæreste – sorry, det ville jo ellers have været så dejligt nemt at ligge den derover.

Det er din – ikke skyld – men dit ansvar.

Og når du ikke tager ansvar, så er du et offer; et offer for andre menneskers (læs; mænds) handlinger.

Og ja, det gør sgu da ondt at blive afvist eller forladt – men det er dit ansvar at finde ud af, hvilket mønster indeni dig, der gør, at du igen og igen havner i en situation, hvor det sker.

For jeg lover dig: det sker ikke bare, fordi han er en idiot. Du har tiltrukket netop denne idiot, fordi der er noget i dig, som finder tryghed og genkendelighed i ham. Og det er ikke hans skyld.

Så vær nysgerrig på dine egne handlinger i stedet for at bruge timer eller dage på at analysere hans – de er ligegyldige. Fordi hans handlinger intet har med dig at gøre i virkeligheden.

Ingen mennesker (hvis de er normalt fungerende) gør noget imod dig, alle gør noget for sig selv. Som regel noget som gør, at de selv undgår psykisk smerte. Derfor er alle hans handlinger – eller mangel på handlinger – kun et udtryk for hans egne mønstre og gammel bagage. Og det er spild af tid at prøve at regne ud, hvad det er. Brug hellere din tid og energi på dig selv.

6: Lev uden udsættelse

All dressed up and nowhere to go.

Hvis det er en følelse, du genkender i dit liv, så er det fordi, du udsætter alt for mange ting og oplevelser.

Hvor ofte har jeg ikke hørt kvinder sige: ”når jeg har manden, så tager jeg ud at rejse”, eller ”når jeg finder manden, så køber vi en lejlighed i mit drømmekvarter” 

NEJ!

Jo mere, du udsætter at gøre ting i dit liv, der gør dig glad, jo mere lukker du ned for din modtageevne over for de gode ting i det hele taget i dit liv – heriblandt også den mand, du gerne vil leve dit glædelige liv med.

Prøv lige at skrive en liste ned med alle de ting, du har drømt om at gøre, men som du har valgt at udsætte, indtil manden står der.

Og gå så i gang med at udføre alle tingene på din liste. For min erfaring – både med mig selv personligt og med de kvinder, jeg har i forløb – er, at lige så snart vi begynder at leve i stedet for at overleve, så kommer der meget nemmere endnu flere dejlige ting ind i vores liv.

Dette var så mine 6 singleleveregler.

Nyd foråret og lev!

Klummeskribent: Marie-Louise Bregendahl

  • Indehaver af RecreateYou, som tilbyder udviklingsforløb for singlekvinder, der ønsker at genfinde sig selv, inden de finder den rette.
  • Tilbyder personlige mentor-forløb, online-forløb og LIVE-gruppe-forløb

Læs mere HER og HER.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Kærlighed og Selvværd