HAIM kommer til København!

HAIM kommer til København!

Hypet californisk søstertrio poprocker Tap 1 til sommer

Den hypede søster-rockpop-trio Haim (Jay Z, Rihanna og Taylor Swift er fans!) slår vejen forbi Tap 1 til sommer, men du kan allerede nu sikre dig billetter!

Historien om søster-rock-trioen Haim er næsten for cool til at være sand. Danielle (28), Alana (26) og Este (31) besluttede sig i 2012 for at danne et rockband. Cool nok. Året efter udgav de EP’en ’Forever EP’, der over nat fik hypet dem som et af musikbranchens mest spændende bands i 2013. Okay, ret cool, men det bliver federe endnu. EP’en landede dem en pladekontrakt med Jay Z’s pladeselskab, hvorfra de samme år udgav deres anmelderroste og hitspækkede debutalbum ’Days Are Gone’. Nu voksede Haim-hypen for alvor. Ikke mindst blandt andre artister, der - udover Jay Z – talte prominente navne som Rihanna, U2 og Taylor Swift.

Som sagt; historien om Haim er næsten for cool til at være sand.

Fra debutalbummet skulle der dog gå fem år før søstrene vendte tilbage med deres andet album, ’Something to Tell You’ fra 2017, der også strøg ind på top 10 salgshitlisterne. I forbindelse med lanceringen af albummet spurgte det amerikanske musikmagasin, Rolling Stone, om pigerne ikke var nervøse for, at hypen var gået af ballonen i melletiden?

-Det ville vi måske have været, hvis ikke det var fordi, at det vi laver, er noget ”awesome shit”, svarede Alana med vanlig cool Haim-attitude.

Fra Taylor Swift til Fleetwood Mac

Haim-søstrenes ”awesome shit” henter inspiration fra 70’ernes og 80’ernes soft-rock-scene, men sat sammen med skamløst dansable basrytmer og fængende popomkvæd appellere de både til et ældre og yngre publikum.

Tag nu bare Taylor Swift, der er så stor en tilhænger af Haim, at hun i 2015 bad dem opvarme for hende på hendes 1989-tour. Umiddelbart et sært miks, skulle man tro, når nu Haims lyd overvejende henter inspiration i den musik, som forældrene til Taylor Swifts fans lyttede til i deres ungdom fremfor den musik, som Taylor Swifts fans lytter til i dag.

Men det er måske netop dér, at hypen omkring Haim har rod; De ligner og er i høj grad et klassisk rock n’ roll band, men Haim er lykkedes med at redefinere, hvad et klassisk ’rock band’ (også) kan være i 2018. Ikke blot varmer de op for tidens største popdronning, de feature også på elektroniske singler fra popkunstnere som Calvin Harris, M83 og Major Lazer, mens de selv har fusioneret med rapperen A$AP Ferg om et af deres egne numre.

Og så er de kendt for at supplere live-repertoiret med coversange fra en så genrebred vifte af artister som Beyonce, Miley Cyrus, Prince, Tame Impala, Sheryl Crow og Fleetwood Mac.

Til Danmark i juni

Den 19 juni 2018, når Este, Danielle og Alana slår vejen forbi Tap 1,er der er altså mange gode grund til at glæde sig. Covers eller ej, så venter der én af 2018’s helt store koncertoplevelser!

Live undergår søstertrioen nemlig en forvandling til at være en regulær og smittende energiudladning af et rockband. Således skrev Soundvenue sidste år om deres koncert på Tinderbox; ”Haim gik virkelig til makronerne i interaktion med publikum, så man skulle være mejslet i granit for ikke at lade sig rive med.”

Og nu kan du allerede her sikre dig og veninderne en billet til sommerens mest energiske koncert i Tap 1. Her kan I med Haim se frem til en regulær fest af smittende spilleglæde, instrumental ekvilibrisme, beskidte guitarsoloer, groovy basgange, buldrende trommer og popomkvæd i stadionstørrelse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik, Familieliv og Kultur