Favoritter fra den svenske hovedstad, Stockholm
Foto: alexander dokunin, jeppe wikström og fotolia

Favoritter fra den svenske hovedstad, Stockholm

Cecilia Adelfred, 40, er Head of PR & Trademarketing hos HUGO BOSS Nordic. I kraft af sit job er hun på besøg i den svenske hovedstad mindst én gang om måneden, senest for at åbne nordens største BOSS butik på Biblioteksgatan 1.Om Stockholm siger hun:"Stockholm er perfekt til en forlænget weekendtur, fordi du kan nå at se rigtig meget på kort tid. Det er en utrolig smuk by omgivet af vand, og så er det en god shoppeby, både når det gælder mode, kosmetik og boligtilbehør."

"1 Unik atmosfære"

Gamla Stan er den ældste del af Stockholm og bestemt et besøg værd. Her er snoede, smalle brostensbelagte gader med gamle huse i forskellige nuancer, som giver bydelen en unik karakter. Kig ind i de små butikker med alverdens kunsthåndværk og hold en pause på en af de mange hyggelige cafeer og restauranter.


Spis som en new yorker - læs storbyguiden her!
 

"2 Svensk hygge"

I Sverige er det et must at ”fika” – at drikke kaffe med eller uden en kage til. Jeg vil helst gøre det med, og et af de hyggeligste steder er Café Saturnus, som har de bedste og største kanelbullar i Stockholm. Min mor er svensk, så for mig er det en tradition, der minder mig om min barndom.

Cafesaturnus.se

 

 

"3 Byens bedste stormagasin"

Jeg skal altid forbi NK for at hente inspiration og se til vores HUGO BOSS butik. Det er byens mest eksklusive stormagasin med alt under ét tag, blandt andet en god blanding af svenske og internationale tøj- og accessorymærker, et stort udvalg af kosmetik og en super interessant boligetage. Cafeen i stuen er god til en hurtig frokost. Jeg kan anbefale avocado/reje-salaten.

Nk.se

 

"4 Kongens krigsskib"

Da jeg besøgte Vasamuseet, kunne jeg ikke undgå at blive fanget af historien om den svenske konges krigsskib, der sank i 1628 lige ud for Stockholms havn og blev hævet igen i 1961. Der er en helt særlig stemning på museet, som er holdt i tusmørke, og historien fortælles, så den bliver interessant og nærværende.

Vasamuseet.se

 


Guide: Den perfekte weekendtur: Madrid!


"5 Ægte italiensk"

Jeg er vild med Italien og italiensk mad, så intet Stockholmbesøg uden en tallerken af verdens bedste carpaccio hos Ristorante Italiano. Menukortet er klassisk italiensk, og atmosfæren er hyggelig og familiær med rødternede duge og god betjening. Husk at bestille bord.

Nybrogatan 12

Italiano.seNøgleord: Stockholm, weekendtur, Gamla Stan.
 

Fakta


Cecilia Adelfred, 40, er Head of PR & Trademarketing hos HUGO BOSS Nordic.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide