Iben Maria Zeuthen

Foto: Klaus Rudbæk I ALT for damernes nye podcast taler Iben Maria Zeuthen, Camilla Lindemann og Michael Robak om gejsten i parforholdet, efter man er blevet forældre.

Podcast om sex

Iben Maria Zeuthen oplever småbørnsforældre miste gejsten og har et godt råd til, hvordan man genopdager hinanden

Radiovært og klummeskribent Iben Maria Zeuthen er 32 år, har selv et børnehavebarn og er omgivet af småbørnsforældre. Og hun har gjort en opdagelse: At det i høj grad er kvinderne, der synes, de får for lidt sex.

- Jeg forstår ikke den der med, "sex er noget, manden vil have, og noget, kvinden giver for at være i et parforhold". Det er slet ikke det, jeg oplever. Det kan nærmest i de her år, hvor der også er børn og praktikaliteter involveret, synes mig omvendt. At det er kvinder, der mangler sex, siger hun i ALT for damernes podcast "Der er så meget, mænd ikke forstår".  Her besvarer hun sammen med Michael Robak og Camilla Lindemann et brev fra "Mette", der spørger, hvad der er vigtigst for en mand i parforholdet: At få nok sex eller slippe for brok.

Iben har bemærket, at ligestillingen i hjemmene også kan have en bagside, og det foruroliger hende:

- Jeg er jo kæmpetilhænger af, at kvinder er blevet mere bevidste om, hvad de vil have seksuelt, og jeg er også kæmpetilhænger af, at mænd tager længere barsel, så jeg vil være påpasselig med at sige, at det virker demaskuliniserende, fordi så har vi et gedigent ligestillingsproblem. Men der er bare noget om, at hvis man har rendt rundt med børnene hele dagen, så har man bare mindre kræfter til sex om aftenen. Så det kan godt være en af grundene til, at der er for lidt sex i fx småbørnsfamilier.

Hun mener, at løsningen er, at kernefamilier lærer lidt af delefamilier:

- Man kunne sige, mandag er din dag, tirsdag er min dag, onsdag spiser vi allesammen sammen. Det er vigtigt at lave noget hver for sig, så man rent fysisk er fra hinanden, så når man er sammen, kan man rent faktisk SE den lækre mand, der sidder ved bordet med sine børn.

Iben får opbakning fra Michael Robak.

- Jeg er enig i, at man godt kunne eksperimentere med, hvordan man er familie. Vi har jo alle prøvet at stå i en situation, hvor vi blev en virkelig dårlig udgave af os selv, fordi man var slidt ned af sit parforhold. Måske skulle man netop ændre det rent praktiske; ikke bo sammen eller bo på en anden måde. Det kan der godt komme noget godt ud af, siger Robak.

- Jeg tror, det handler om rent fysisk ikke at se på hinanden hele tiden, så man igen ser hans flotte ryg for eksempel. Ellers sker der jo det, at der lige pludselig er en fremmed dame, der ser, hvor lækker han er, og så bliver han set sådan for første gang i to år – og den omvendte vej – så det gælder om lige at få vasket øjnene og få set den anden på en ny måde, slutter Iben.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Michael Robak, Iben Maria Zeuthen, Klumme, Sex og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg