IKEA vil åbne restauranter.
SPONSORERET indhold

IKEA vil åbne restauranter

Har du sagt IKEA, har du også sagt köttbullar! Og det vil det svenske møbelhus til at udnytte.

Af:: Mi Skjold Brix Foto: IKEA
20. apr. 2017 | Bolig | ALT.dk

IKEA, der er kendt for sine prisvenlige møbelhit med de sælsomme navne som KNEP, GODDAG og FAGGOT, har, helt uden de selv var klar over det, skabt en madtrend, og det vil de gerne drage nytte af.

30 procent af deres kunder, som spiser i deres restauranter i butikkerne, kommer kun for at spise. De lægger aldrig vejen forbi den pil-anviste møbelrute gennem det store sortiment. Og det har givet direktør for IKEA Food, Michael La Cour blod på tanden.

- Vi behøver ikke så mange kvadratmeter for at åbne en café eller restaurant, og det gør konceptet interessant. Jeg er overbevist om, at der er et potentiale for Ikea på det område. Og jeg håber, at kunderne om nogle år vil kunne sige: "Ikea er et fantastisk sted at spise, og så sælger de i øvrigt også møbler," siger han til Finans.dk.

Året efter den første IKEA-butik åbnede i 1958 fik kunderne, på stifter Ingvar Kamprads initiativ, mulighed for at få en bid mad på shoppeturen. Siden har maden vokset sig til et større og større forretningsområde for giganten, der sælger saml-selv-skabe og genluk-plastikposer i 48 lande.

Tidligere har de åbnet pop-up-restauranter i nogle af de storbyer, hvor de allerede har butikker. Blandt andet i London og Paris. Og salget af fødevarer i møbelhuset er generelt støt stigende og har været det de seneste år og tegnede sig sidste år for 1,8 milliarder kroner, ifølge Finans.dk.

Men som med så mange andre ting, skulle det være skidt, før det blev godt, og i 2013 blev de populære köttbullar ramt af modvind, da de i hestekødsskandalen, der rasede i Danmark, også blev fældet. Men det har ikke afskrækket sultne gæster fra at sætte tænderne i de små umami-bidder. I 2015 relancerede cafeterierne deres menu med fokus på mere sundhed og gjorde det samtidig muligt for kunderne at købe kødbollerne med hjem fra køledisken.

Om restauranterne bliver en realitet er endnu ikke afgjort, så kun fremtiden vil vise om vores begejstring for IKEAs evner i et køkken fremover vil gøre sætningen "Vil du med på IKEA?" til en brugt frase.