Inspiration til den helt rigtige elcykel

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: BESV, Swapfiets, Kildemoes, Sparta, Bikester, Raleigh, KOGA, Biltema, Batavus & Wheeling.

Inspiration til den helt rigtige elcykel

Selv om mange i starten kiggede lidt skævt til elcyklen og drillende kommenterede på ”hjælpemotoren”, så er elcyklerne for alvor rykket frem i feltet på de danske cykelstier.

Flere og flere cyklister skifter den traditionelle cykel ud med elcyklen, og det er helt forståeligt. Selv om vinden står ind i ansigtet, er der fremdrift, og undersøgelser viser da også, at personer med elcykler bruger cyklen langt oftere og til længere ture end ejere af gammeldags cykler.

Elcykler findes i mange forskellige modeller og til mange forskellige formål, og det kan måske være svært at finde den helt rigtige elcykel. Vi har samlet en række E-cykelbrands og abonnementsordninger, som har elcykler til alle behov og distancer.

Medvind på cykelstien til fast lav pris

Annoncebillede.jpg

Er du på udkig efter en elcykel, men knap så vild med prisen, så er et abonnement hos Wheeling en oplagt mulighed. Her får du din helt egen elcykel til en fast lav månedlig pris uden binding. Service og reparation indenfor 24 timer er inkluderet, så du altid har en cykel, der virker, og ikke skal bekymre dig om ekstraregninger.

Wheeling er et dansk firma, der har arbejdet med elcykler i mere end 10 år. Cyklerne er udviklet over lang tid af folk med stor indsigt i elcykler, så kunden er sikret en driftssikker cykel af høj kvalitet.

Så leder du efter ekstra medvind på cykelstien, der koster mindre end en tankfuld benzin er Wheeling vejen frem.

Elcykel med ekstra kraftigt bremselysBatavus_alt_for_damerne.jpg

En elcykel skal ikke blot være smuk, som Luca E-go® LX fra Batavus, i de to flotte pastelfarver. Den skal også være sikker. Derfor har elcyklen fået integreret Batavus’ innovative BRAKE-light.

Featuren lader baglygten lyse ekstra kraftigt op ved nedbremsning, så dine medtrafikanter bliver opmærksomme på, at du bremser. Batavus lever og ånder for sikkerhed, og de nøje udvalgte komponenter lever op til brandets høje kvalitetskrav.

Batavus tester bl.a. motor, bremser og stel, så du kan cykle bekymringsfrit. Elcyklen er udstyret med en effektiv centermotor fra BOSCH, et stort 400Wh batteri, 7 indvendige gear, rullebremse og traditionel fodbremse.

Biltema har elcykler til alle formålBiltema.jpg

Hvilken type elcykel skal jeg vælge? Der findes forskellige typer elcykler – f.eks. mountainbikes til fritid og pendling eller den elegante mere klassiske elcykel.

Den klassiske elcykel passer til dig, der ønsker en behagelig cykel, når du f.eks. pendler til arbejde. Modellen fås i en damemodel med lav indstigning og i en herremodel med vandret stang.

Hvis du primært cykler i lettere terræn, er en elektrisk mountainbike den model, du skal have. Det er også en eventyrcykel, der vil gøre dine ture i skoven endnu sjovere.

Yosemite er Biltemas eget varemærke. Søg mere information.

Elcykler med fokus på æstetik og perfektionkoga.jpg

Én mekaniker til én cykel! Det er KOGAs mantra. Alle cykler bliver håndbygget på KOGA’s fabrik i Holland for at opnå den særlige finish, æstetik og perfektion ned til mindste detalje som brandet står for.

Med deres E-Nova elcykel får du en kraftfuld BOSCH centermotor, elegant glatsvejset stel, integrerede kabler og affjedring i både forgaffel og sadelpind.

Elcyklen er også udstyret med et effektivt remtræk fra Gates, så kan du overføre al energien fra dit tråd ud i cyklens fremdrift. E-Nova modellen giver dig mulighed for at vælge batteri størrelse, så du kan opnå den rækkevidde, du har brug for.

Elcyklen til dig, der drømmer om den perfekte hverdagscykelHFChristiansen_sussex_billede.jpg

Raleigh Sussex E er bygget til at levere maksimal køreglæde for sin ejer. Sussex E skruer op for komforten med kvalitetsudstyr, og med sin elmotor gøres cykelturen let og overkommelig under alle forhold, om det er på lige strækninger eller stejle bakker. Sussex E er til dig, der drømmer om den perfekte hverdagscykel.

Sussex E er udstyret med et smart lad fra Atran Velo, der gør brug af deres AVS-system, som betyder, at du ubesværet kan klikke tilbehør såsom kurve eller tasker af og på.

Sussex E fås i 2 varianter med hhv. forhjulsmotor eller centermotor.

Elcyklen til de lange ruter – i alt slags vejrinternetstores_e-bike_haibike.jpg

Tag på nye eventyr med en stærk elcykel til kvinder, der ikke er bange for at skrue op for tempoet. Hos Bikester.dk kan du vælge imellem forskellige modeller og designs, som vil gøre det til en fornøjelse at tackle de lange ruter.

Deres moderne e-bikes er designet til, at du kan komme vidt omkring uden, at hverken vind eller vejr kan stoppe dig. Det er med andre ord helt op til dig, hvad målet er, og hvor hurtigt du vil nå det. De mange elcykler er perfekte til nye oplevelser på en travl hverdag eller i fritiden.

E-bike med power og personlighedsparta_alt_for_damerne3.jpg

Med Spartas c-GRID ENERGY bliver du nærmest flyvende, også på en grå og kedelig mandag.

Den smukke orange farve og det kraftfulde elsystem fra BOSCH giver dig masser af opmærksomhed og power på cykelstien.

Elcyklen har affjedret forgaffel, 7 indvendige gear og effektive hydrauliske skivebremser. Med en Sparta elcykel kan du vælge den batteristørrelse, der passer til dit behov, så du altid har energi nok til hele dagen. E-mobilitet er vejen frem for en grønnere fremtid, så vil du holde dit CO2 niveau nede, skal du vælge en Sparta elcykel.

Det skal være sjovt at cykle – også i modvindKildemoes.jpg

Elcyklen giver lyst til at cykle mere. Undersøgelser viser, at personer med elcykler bruger cyklen oftere og til længere ture end ejere af cykler med rugbrødsmotor.

Hos Kildemoes laver de elcykler i god dansk kvalitet og design. De synes, det skal være sjovt at cykle – også i modvind. Og nej, det er ikke snyd at få hjælp af motoren. Det gør bare det hele lidt lettere. På en elcykel cykler du gerne hele året og får motion, frisk luft, hjælper miljøet, sparer penge og bliver gladere. Du holder ikke i kø og kan altid finde parkering.

Kildemoes tilbyder mange forskellige typer af elcykler. Prøv både en centermotor og en frontmotor for at finde netop din fortrukne.

Se mere på kildemoes.dk og læs om Koppla.

Bliv en del af verdens første cykelmedlemskabswapfiets_e-bike_op6.jpg

Har du også længe været nysgerrig på, hvordan det er at suse forbi de andre cyklister på cykelstien? Nu har du muligheden, uden at det skal koste en bondegård, med elcyklen fra Swapfiets.

Swapfiets er verdens første cykelmedlemskab. Du kan ikke købe deres cykler, fordi planeten har nok ting allerede. Med et medlemskab får du din helt egen elcykel. Og skulle der ske noget med cyklen, så fikser de det indenfor 48 timer. Det er sådan Swapfiets gør livet lidt mere bekymringsfrit.

Elcykler til alle typer cyklister witt_alt.jpg

Flere har fejlagtigt opfattet elcykler som værende et mindre udbyttende transportmiddel grundet deres påmonterede ”hjælpemotor”. Dette er dog langt fra tilfældet.

Studier har vist, at elcyklister ofte tilbagelægger længere distancer end cyklister på traditionelle cykler.

BESV tilbyder elcykler til mountainbike-rytteren, til den naturglade landevejseventyrer og til pendleren.  I sidstnævnte kategori findes ’City-serien’, som forener flot og stilrent design med praktiske egenskaber. På city-elcyklerne kan børnesæder, cykelkurve og cykeltasker nemt monteres – perfekt til hverdagens behov.

Udforsk City-serien her, eller oplev den hos din nærmeste BESV-forhandler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Energi og Sund livsstil