sponsoreret indhold
Inspiration til julemad og -opdækning
SPONSORERET indhold

Inspiration til julemad og -opdækning

Le Creuset er tidløst køkkenudstyr designet til at følge dig hele livet.

01. nov. 2017 | Livsstil

De mange forskellige farver gør det nemt at dække op til både hverdag og fest året rundt – ikke mindst julefest. Mix og match røde, sorte og mist gray-farver og skab din helt egen personlige julestil med Le Creuset nye vaser

Shop the look:
Kasserolle m/ træhåndtag, Cerise: 1.349,00 kr.
Heritage oval stegeso, Cerise: 849,00 kr.
Salt- og peberkværn 11 cm, Mist Gray: 249,95 pr. kværn
Vase 19 cm, Cerise: 349,95 kr.
Lille kande 0.6 l, Black: 199,95 kr.
Minigryder 10 cm, Cerise og Mist Gray: 219,95 kr.
Desserttallerkner, Black: 139,95 kr.
Frokosttallerkner, Mist Gray: 169,95 kr.
Middagstallerkner, Cerise: 199,95 kr.

Hvilken julemad har du i støbeskeen?
Når en støbejernsgryde først er varmet grundigt op, holder den rigtig godt på varmen, så du efterfølgende kan skrue ned for eller helt slukke blusset. Støbejernet absorberer og fordeler nemlig varmen effektivt og fortsætter med at afgive varme et godt stykke tid efter, at der er slukket for varmekilden.

Udover at egne sig godt til kogning af fx risengrød, kartofler og pasta er støbejernsgryder særdeles velegnede til brødbagning og ikke mindst simreretter. Hvad med at servere confit de canard på julebordet?

Confit de canard

Rund støbejernsgryde, 5,3 L/26 cm

Ingredienser:

  • 6 andelår
  • 3 spsk. groft salt
  • 2 spsk. sukker
  • 10 kviste rosmarin
  • 10-15 kviste timian
  • 10 laurbærblade
  • 10 knuste peberkorn
  • 1 kg andefedt (eller halvt andefedt og halvt smagsneutral olie)
  • 5 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

1. Andelår kommes i en skål med salt, sukker, halvdelen af rosmarin- og timiankvistene samt halvdelen af laurbærbladene og peberkornene. Sørg for at alle lårene er dækket med salt, sukker og peber. Kom husholdningsfilm over skålen og lad det trække på køl til dagen efter.

2. Smelt andefedtet i en støbejernsgryde og kom hvidløg og de resterende urter i andefedtet.

3. Børst andelårene af for overskydende salt og urter. Dup dem tørre og sænk dem forsigtigt i gryden med fedt. Her skal de confitere i fedtet i 2 timer. Fedtet skal være lige under kogepunktet, helst mellem 85 og 95° C.

4. De confiterede andelår kan gemmes til senere brug, hvis de opbevares i en lufttæt, ren beholder med andefedtet. Alternativt kan de steges sprøde i ovnen eller på en pande. Alternativt kan kødet plukkes fra og bruges til rillette.