DIY: Brug akvarel- og tekstilmaling til at give interiør nyt liv
Foto: Tia Borgsmidt | Det kan være svært at finde et flot sengetæppe, så hvorfor ikke lave dit eget med smuk dryppet effekt.
BoligLiv

DIY: Sådan booster du dit interiør med akvarelfarver

DIY: Sådan booster du dit interiør med akvarelfarver

Brug akvarel- og tekstilmaling til at lave et smukt sengetæppe, dryppe på puder og indkøbsnet eller forskønne en kedelig rispapirlampe.

Af Mette Kirstine Brinch 31.okt.2016 Livsstil

idé og styling: Mette Helena Rasmussen og Linnea Ek Blæhr 

 

Indkøbsnet

Du skal bruge:
• Tekstilfarve
• Hvide indkøbsnet (fås bl.a. i Panduro Hobby)
• Pensel

Sådan gør du:
Gør indkøbsnettet fugtigt med en stor pensel, og lav store og små drypplamager med tekstilfarve. Brug evt. en svamp, hvis du ønsker en tættere baggrundsfarve. Vent, til stoffet er tørt, og svirp med penslen for at få tilfældige dryp på hele nettet. Læg eventuelt et stykke plastik ind i indkøbsnettet, så farven ikke trænger igennem på den anden side. Hermed kan du lave to forskellige look på samme net.

 

Indkøbsnet af stof er det mest miljøvenlige valg til indkøbsturen. Lav dine egne unikke net med dryp-effekt, og lav da også lige et par stykker som gave, mens du er i gang.

 

At lege med tekstilfarve sviner en del, så gør det udendørs eller sørg for at dække godt af.

LÆS OGSÅ: 13 skønne DIY projekter til dit køkken

 

’Blækklat effekten’ er populær på kunsttryk i øjeblikket, men du kan også bruge den til at lave flotte indkøbsnet. Til højre er der er både dryppet med pensel og duppet med svamp for at opnå den ønskede effekt på sengetæppet.

 

Sengetæppe


Du skal bruge:
• 5 meter hvidt stof
• Tekstilfarve
• Pensel og svamp


Sådan gør du:
Start med at klippe stoffet over, og sy det sammen i siderne, så det bliver ca. 250 x 280 cm. Skab derefter et baggrundsmønster ved at duppe plamager af tekstilfarve på sengetæppet med en svamp. Forsøg at duppe plamagerne i en slags bølger, der hænger sammen hen over tæppet. For at få lidt blandede nuancer har vi her brugt både sort og blå tekstilfarve. Når du er færdig med baggrundsmønsteret, dypper du penslen i farven og drypper over hele tæppet ved at lave små svirp med penslen. Gør dette udenfor på en græsplæne, eller et sted med god plads. Brug pap eller andet beskyttende som underlag.

 

Rispapirlamper

 

Du skal bruge:
• Rispapirlamper 
• Akvarelmaling
• Pensler


Sådan gør du:
Vælg helst en helt hvid rispapirlampe. Gør penslen våd, og sørg for, at der er nok vand på farven, inden du sætter penslen på for at kunne lade farven løbe ned ad lampen. Ønsker du mere intense farver, brug da mindre vand på penslen. For at få farven til at løbe må du dreje lampen i de retninger, du ønsker, vandet skal løbe.

Lav forskellige mønstre på rispapirlamperne.

 

Hæng gerne flere lamper sammen i forskellig højde, det skaber en flot effekt.

 

Customize et kedeligt hvidt pudebetræk med tekstilfarve.

Du skal bruge:
• Hvide puder, f.eks. fra
Jysk eller Panduro Hobby
• Tekstilfarve
• Pensel


Sådan gør du:
Gør puden fugtig med en stor pensel, og bland forskellige nuancer af mørke og lyse blå farver. Påfør forsigtigt farve med en pensel, og lad det flyde ud. Brug en del vand, så farven ikke bliver for mørk, men flyder helt ud. Lav evt. mørkere dryp på puden, efter den er tørret for at opnå kontraster i farverne. Det er en god idé at lægge et stykke plastik ind i pudebetrækket, så farven ikke trænger igennem på den anden side. Hermed kan du lave to forskellige look på samme pude, som så kan vendes efter behov.

 

 

 

Det mørkeblå blæk giver associationer til den japanske shibori-tradition, som hitter i boligindretningen lige nu.

 

 

LÆS OGSÅ: DIY: 10 smukke lamper

LÆS OGSÅ: DIY: Lav dit eget sofabord

LÆS OGSÅ: DIY: Hylder du selv kan lave

 


Henter...