Jakob Fauerby

Foto: Emil Birk Hartmann Jakob Fauerby er 42 år og skuespiller. Bl.a.kendt fra satiretrioen PLATT-FORM. Aktuel i musicalen ”Den skaldede frisør”. Vandt ”Vild med dans” i 2019. Blev fornyligt forælder sammen med sin mand Anders Fauerby og deres fælles veninde Rebecca Sølvsteen.

"Vi er simpelthen så gode til at være gift, mig og Anders"

Skuespiller Jakob Fauerby om at blive far, om konstant at lede efter sine nøgler og om at kunne tale om de svære ting.

Færdiggør sætningen: Hvis jeg kunne bestemme ...

– Så ville jeg gøre det, haha. Ej, noget af det, som jeg virkelig brænder for, er, at der skal være flere kulturkroner. Jeg ser det som en demokratisk nødvendighed, at vi alle sammen har adgang til kultur. Nu koster det for mange penge – især for børnefamilier. Kultur er jo det, som binder os sammen. Det er det, som er realistisk, hvis jeg kunne bestemme – ellers skulle det være verdensfred. 

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

– Jeg er meget ærlig, har ikke særlig mange tabuer og tør tale om rigtig meget – også alt det, som kan være svært. Og så har jeg en gave, som jeg er rigtig glad for. Jeg kan lugte en løgn på afstand. Jeg kan ikke forklare, hvordan det sker, men jeg tager næsten aldrig fejl. 

Hvad kunne du aldrig finde på at gøre?

– Haha, der er jo meget. Jeg tror aldrig, at jeg kunne finde på at slå et andet menneske. 

LÆS OGSÅ: Benjamin Boe Rasmussen: "Jeg har ikke ægte tourette, men..."

Hvis du fik 10.000 kroner i hånden lige nu. Hvad ville du så bruge dem på?

– Åh, det her bliver det kedeligste svar. Jeg ville jo nok proppe dem ind på min pensionsopsparing, fordi som skuespiller har jeg den elendigste pensionsopsparing på jorden. Og min bankrådgiver siger, at jeg skal tage mig sammen NU, så det burde jeg nok gøre og sætte de 10.000 kroner ind på den konto. 

Hvad er din største succesoplevelse indtil nu?

– Privat er det helt sikkert mit ægteskab. Vi er simpelthen så gode til at være gift, mig og Anders. Vi har aldrig konflikter, og jeg er jo gift med et menneske, som er så tålmodig, rummelig og kærlig. Karrieremæssigt har det været Platt-Form. Det at have lavet den her gruppe sammen med Mille Lehfeldt og Laus Højby og se, hvad det er blevet til – det er nok det, som jeg er mest stolt af. Vi har kendt hinanden i mange år på kryds og tværs, og allerede på teaterskolen fandt vi ud af, at vi kunne noget sammen. 

Hvis du kun havde en dag tilbage at leve i, hvad ville du så nå at gøre?

– Så ville jeg uden tvivl sætte mig sammen med de mennesker, som jeg elsker. Jeg har prøvet en situation, hvor ét af de vigtigste mennesker i mit liv, kun havde en dag tilbage, og jeg vil sige, at fokus ændrer sig. Det nytter ikke at sidde og ærgre sig over, at man aldrig nåede til Dubai eller noget andet. Det nære er det, som bliver enormt vigtigt. 

Hvad har været dit livs længste minutter?

– Det eneste, som jeg kan tænke på lige nu er, da værterne i ”Vild med dans” sagde ”Og vinder af ”Vild med dans” 2019 er…” Det var et langt minut. 

LÆS OGSÅ: Agnes Obel: "Jeg kan stadig huske angsten for, at vi aldrig ville se ham igen"

Hvad har du især lært af at blive far?

– Der sker et fokusskift, som, jeg tror, er rigtig sundt, og så har jeg opdaget, at jeg nok er mere tålmodig, end jeg havde regnet med. Det er jo det der med at opdage, at der er noget ud over en selv. Det er en kliche, men det er altså rigtig nok. 

Hvad er din største svaghed? 

– Jeg har en svaghed, som virkelig irriterer mig grænseløst. Det er, at jeg lægger alting fra mig. Mine nøgler, min pung og min telefon. Det er, som om jeg eksploderer og forlader stedet uden mine ting. Så jeg har mistet min iPad på taget af en taxa i Bergen, min nøgler er nærmest kronisk væk, og sidste år nåede jeg at have tre forskellige dankort.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Livsstil og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg