Jasmin Gabay

Foto: Thomas Cato Jasmin Gabay, 32 år, er sanger og podcastvært. Bl.a. kendt fra ”Den store bagedyst”. Aktuel som gæstesolist ved Stig Rossens julekoncerter. Kæreste med Niclas Bardeleben. Har sønnen Jonathan fra et tidligere forhold.

Jasmin Gabay: "Det her vil de fleste skilsmissebørn måske sige..."

Sangerinde og tidligere deltager i ”Den store bagedyst” Jasmin Gabay om aldrig at fortryde nogen beslutninger, om at græde af grin til sin egen podcast og om sit livs længste minutter.

Hvilken sang betyder mest for dig?

– Jeg har lyst til at sige alle mulige store sange, men jeg tror i virkeligheden, at det er sangen ”Solen er så rød, mor”, fordi det er den, min mor altid har sunget for mig som godnatsang. Det er den sang, som betyder allermest for mig, og jeg kan næsten ikke høre den uden at blive sat tilbage til barndommen.

LÆS OGSÅ: Jasmin Gabay: "Nu har jeg jobs, så jeg kan betale mine regninger"

Hvad er din største hjertesorg?

– Det her vil de fleste skilsmissebørn måske sige, men jeg tror, det er, at mine forældre ikke boede sammen. De har haft et rigtig godt forhold og har også været kærester, men jeg var bare så ked af, at de ikke kunne bo sammen.

Hvilken del af din garderobe har den bedste historie?

– Det tror jeg egentlig, at hele min garderobe har. Jeg gør ret meget ud af at finde ting til den, og jeg er nok lidt en samler. Jeg kan godt lide, at tingene har en historie, og at man kan finde nye formål til det. Jeg har eksempelvis en pailletkjole, som jeg fandt på et loppemarked i New York. Jeg brugte den først som kjole i et par år, men da jeg så syntes, at den havde udtjent sin pligt som kjole, fik min veninde, som er kostumedesigner, den over. Så nu er den blevet til en dragt med fjer og alt sådan noget, og så er den blevet brugt som scenetøj.

Hvilken beslutning har du fortrudt?

– Jeg fortryder aldrig beslutninger. Det er dem, som fører mig til der, hvor jeg er. Hvis jeg nu bare havde truffet én beslutning anderledes, var jeg jo ikke der, hvor jeg er i dag.

Hvilken anden kvinde har inspireret dig mest?

– Der er mange! Men hvis jeg kun må sige én, så er det min mor. Hun har truffet nogle svære valg, som hun står ved, og hun prøver ikke at gemme sig bag noget. Hun har haft et vildt liv, og ja, hun er bare vild.

Færdiggør sætningen: Kønsrollerne i dag er …

– I bevægelse. Vi har stadig meget definerede kønsroller, men de er på vej over i noget andet, end de har været før. De er blevet mere flydende, men de er endnu ikke der, hvor alle kan være tilpas i den, og derfor er der et stykke vej igen.

LÆS OGSÅ: Emil fra Den store bagedyst: "På et tidspunkt bagte jeg fra kl. syv om morgenen til klokken to om natten"

Hvornår har du sidst grædt af grin?

– Det tror jeg, at jeg gjorde i går – og jeg gør det heldigvis ofte. Det var under indspilningen til den podcast, som jeg laver sammen med Annemette Voss. Den hedder ”Glad i låget”, fordi vi er glade i låget. Vi har en masse dejlige gæster med god energi, og det betyder, at vi griner utrolig meget.

Hvad er det mest ligegyldige, du ejer?

– Jeg ville rigtig gerne kunne sige, at jeg ikke ejer noget ligegyldigt. Men det passer simpelthen ikke. Det mest ligegyldige, jeg ejer, er en lille gummifisk, som skiller æggeblommer fra æggehvider. Jeg har fået den, men har aldrig nogensinde brugt den, så den er virkelig ligegyldig. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke har smidt den ud.

Hvad har været dit livs længste minutter?

– Det var, da jeg fødte min søn, Jonathan, fordi han var helt blå, da han kom ud. Det var ikke lange minutter, men sekunder derimod. Jeg nåede i et kort øjeblik at tro, at han ikke ville klare den. De sekunder var sateme lange. Det var heldigvis ikke noget alvorligt. Meget kort tid efter var han superduper.

Hvad er dit bedste juleminde?

– Da jeg var omkring 10 år, inviterede min mor en masse personer, som ellers ikke skulle holde jul. Det var både børn og voksne med forskellige religiøse baggrunde. Det, tror jeg simpelthen, er mit bedste juleminde, fordi det var så fint.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Den Store Bagedyst og Kvinder du skal kende

610x200_woordy_knap2.jpeg