TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Jeanette Ottesen
Foto: Kerstine Havemann Jeanette Ottesen fortæller om rørende oplevelse i tv-programmet "Nærkontakt".

Jeanette Ottesen i "Nærkontakt"

Jeanette Ottesen om rørende tv-oplevelse: "Der plejer ikke at være nogen, der græder. Det gør jeg"

Da graviditetstesten viste to streger, befandt Jeanette Ottesen sig i sit livs krise. For selvom lykken var stor over den voksende mave, blev hun nødt til at vælge sin karriere fra. Modvilligt medvirkede hun i tv-programmet ”Nærkontakt” og fik mere med hjem, end hun havde regnet med.

Ånder, spøgelser eller energier. Der findes mange betegnelser for følelsen af, at der er mere mellem himmel og jord, end man kan se med det blotte øje. Tror du på det? Det viser sig, at over en tredjedel af danskerne betegner sig selv som spirituelle.

Elitesvømmeren Jeanette Ottesen var bestemt ikke en af dem. Derfor var hun noget skeptisk, da Kanal4 for andet år i streg spurgte, om hun ikke nok ville være med i deres spirituelle tv-program "Nærkontakt". Efter lange forhandlinger gav hun endelig sit ok.

– Jeg sagde faktisk ja, fordi jeg overhovedet ikke er spirituel. Jeg tror ikke på det, og det har jeg aldrig gjort. Jeg har heller aldrig været ude for noget, hvor jeg har haft brug for spiritualitet. Så mine overvejelser gik mere på, om de overhovedet kunne læse noget ud fra mig, og om de kunne få mig overbevist. Det var jeg sikker på, de ikke kunne.

Jeanette Ottesen er gift med den engelske svømmer Marco Loughran, der bakkede op om beslutningen om at medvirke.

– Han syntes, det kunne være sjovt. Men han tror også lidt mere på det, end jeg gør. Han tror i hvert fald, at der er mere mellem himmel og jord. Så han var nok med til at overtale mig.

Jeanette ankom til optagelserne sammen med tv-værten Mette Cornelius og politikeren Naser Khader. De var alle tre ret nervøse for, hvad der skulle ske, derfor skulle de først møde Krumme, der er clairvoyant og håndlæser. Redaktionen på programmet forsikrede dem om, at det ville give dem en blød start. Men det blev alt andet end roligt for Jeanette.

LÆS OGSÅ: Rikke Hertz lever af at "spå" om fremtiden

Vildt berørt

Forinden sit møde med clairvoyanten følte Jeanette, at hun var i sit livs krise. I utrolig mange år var svømning det centrale i hendes hverdag, men pludselig var der to streger, der afgjorde resultatet. Hun var gravid. En nyhed, som hun kun havde delt med sin mand, og som hun havde svært ved at kapere.

– Der plejer ikke at være nogen, der græder. Det gjorde jeg. For Krumme tog mig i hænderne og kiggede mig dybere i øjnene, end jeg nogensinde har prøvet, at nogen har kigget på mig før. Så sagde hun til mig: "Du skal være glad. Alt sker af en grund, og det er meningen, at det her skal ske lige nu".

Krumme havde nemlig ikke fået at vide, at Jeanette var gravid. Det var der ingen af clairvoyanterne, der havde. Derfor virkede ordene endnu stærkere på hende. Men det var ikke fordi, hun ikke var glad. Hun havde blot svært ved at acceptere, at hun blev nødt til at slukke for én drøm for at få opfyldt en anden.

– Jeg var i kæmpe krise på det tidspunkt, for det var så underligt pludselig at skulle stoppe min karriere fra den ene dag til den anden. Så det var et mærkeligt øjeblik, der gjorde mig vildt berørt, fordi jeg havde så svært ved at nyde det, og jeg havde rigtig svært ved at være gennemført glad. Selvfølgelig er det en smuk ting at skulle have et barn, men det slukkede for nogle andre ting. Og det havde jeg en smule svært ved at acceptere. Så hun gav mig en beroligende følelse af, det var okay. Jeg skal være mor, og det er fantastisk.

Får jeg en dreng eller pige?

Med følelserne helt uden på tøjet efter sit møde med Krumme kom Jeanette ind i det næste rum, hvor clairvoyanten Rikke sad. Hun er specialiseret i potentiale og selvudvikling, som betyder, at hun fortæller om, hvordan din fremtid måske kan se ud, og hvilke chancer du bør gribe.

– Det var ikke så emotionelt for mit vedkommende. Det var mere spændende, fordi hun sagde, at hun ser mig arbejde i Japan. Det kan selvfølgelig være mange ting, og jeg tænkte ikke så meget over det, da jeg sad med hende. Men efterfølgende er det gået op for mig, at der jo er OL i Japan om tre år. Så betyder det, at jeg skal svømme endnu et OL? Det er noget, jeg rigtig gerne vil. Men jeg ved jo ikke, hvilket barn jeg får.

Clairvoyanten kunne ikke uddybe meget mere om Japan, så Jeanette greb chancen for at kigge ind i krystalkuglen om et andet emne. For Rikke spåede allerede tidligt, at Jeanette var gravid. Selvom hun intet sagde og udstrålede. Derfor var det oplagt at høre, hvem der gemte sig i maven.

– Jeg spurgte hende, om jeg fik en dreng eller en pige. Vi var stensikre på, at jeg skulle være drengemor, men der sagde hun hurtigt, at det blev en pige. Senere har vi fundet ud af, at det faktisk er en pige, vi venter.

LÆS OGSÅ: 22-årige Sebbastian lever af at tale med de døde: ”De kommer ofte til mig bagfra, og så overskygger de mig”

En sidste tak

I det sidste rum sad Sebbastian. Han laver det, der for mange måske er mest kontroversielle. Han er nemlig clairvoyant med speciale i kontakt med afdøde. Det område, Jeanette havde allersværest ved at forholde sig til. Alligevel ville hun gerne sige en speciel tak til én person, hvis hun følte, han kom forbi.

– Jeg ville gerne i kontakt med min afdøde træner. Han var ligesom den første træner, hvor jeg følte mig accepteret for den, jeg var. Han var rigtig god for mig, og jeg fik aldrig sagt tak til ham og fortalt ham, hvor glad jeg egentlig var for ham. Pludselig var han bare væk.

Træneren var død af kræft få år forinden. Og inden da var han draget til Australien for at være landstræner. Så Jeanette havde ikke set ham i mange år.

– Før jeg overhovedet fik sagt til Sebbastian, at jeg gerne ville sige tak til min gamle træner, sagde han, at den mand, han havde kontakt til, gerne ville takke mig. Han sagde tak for den måde, jeg havde behandlet ham på. Han havde det hårdt i Danmark, for han blev mødt af meget modstand, fordi han var meget striks. Når han trådte ind i en svømmehal, var han benhård. Det var der mange mennesker, der ikke helt kunne acceptere, fordi de ikke gav sig tid til at lære ham at kende. Men han havde et hjerte af guld. Så det var enormt dejligt, at han sagde tak. Og jeg fik også sagt mit tak.

LÆS OGSÅ: Manu Sareen ”taler” med sin døde mor i tv-program: ”Jeg var ikke et sekund i tvivl”

Mere fri og lykkelig

Det endte med at blive en lang dag fyldt med flere følelser, end Jeanette havde regnet med. Så da hun endelig var hjemme ved midnatstid, blev hun nødt til at vække sin mand for at dele bare nogle af de oplevelser og tanker, hun var blevet efterladt med.

– Da jeg fortalte min mand, hvad jeg havde fået at vide, begyndte jeg at græde igen. Især da jeg fortalte, hvad Krumme havde sagt, og om de følelser, hun havde bragt frem i mig. For det hele var så spot on. Dagen efter følte jeg, at jeg vågnede op med en lykkefølelse i kroppen. Jeg følte mig helt fri. Det var, som om jeg kunne trække vejret på en lettere måde. Luften var meget friskere, end den plejer at være. Det var virkelig mærkeligt. Jeg fik et wakeupcall.

Og det var ikke kun Jeanette selv, der nød godt af oplevelsen.

– Efterfølgende fortalte Marco mig, at han syntes, jeg var meget mere afslappet. Jeg virkede meget mere accepterende omkring alt med barnet, og jeg var ikke så stresset og sur. Jeg fik en blødhed frem igen, og jeg slappede mere af i mig selv.

Jeanette er taknemmelig for, at hun overgav sig og sagde ja til at medvirke. Men det sidste, hun havde forestillet sig, havde du spurgt hende før mødet med de tre clairvoyanter, var, at hun ville blive overbevist selv det mindste.

– Jeg tror, at der er mere mellem himmel og jord, og at der er nogle mennesker, der kan se ind i ens indre og spå lidt om en. Jeg tror også på, at der kan skabes kontakt med de døde, men jeg vil ikke sige, at jeg er helt overbevist om, at jeg fik kontakt. Men jeg ville ikke afskrive at besøge Krumme igen, for nogle gange kan man være så splittet i ens liv, så stresset og helt fra sig selv. Der kan hun samle en lidt, så man holder fast i den, man er.

Jeanette Ottesen, 29

Elitesvømmer, der er flere gange verdens- og europamester.

Har repræsenteret Danmark til OL tre gange.

Gift med den engelske svømmer Marco Loughran.

Bor på Østerbro i København og venter sit første barn.

Medvirker i fjerde afsnit af "Nærkontakt" sæson 2, der kan ses på Dplay.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier og Interview