søskendekonflikt

Foto: Getty Images Jeg er bange for at jeg har såret min bror, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Søskende-konflikt: Jeg er bange for, at jeg har skabt ufred i familien

Jeg har afvist en invitation fra min bror, og nu er jeg bange for at have skabt ufred mellem os, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om hvor ofte man skal ses

Jeg har to søstre og en bror, som jeg altid har haft et rigtig godt forhold til. Nu, hvor vi er blevet ældre, er det dog desværre ikke så tit, at vi kan ses. Måske også fordi vi bor mere end 100 kilometer fra hinanden. Af den grund plejer vi nu at nøjes med at tilbringe lidt længere tid sammen færre gange om året. Vi har indrettet os sådan på grund af alder og fordi, at ingen af os rigtig har lyst til at køre om vinteren og hellere vil vente, til det bliver lidt lysere og mildere i vejret. Jeg plejer at have mine søskende her i maj, men nu har min bror og svigerinde inviteret os hjem til dem ganske kort tid før. Dem plejer vi ellers først at besøge hen på sommeren.

LÆS OGSÅ: Min mor favoriserer min bror - hvad gør jeg?

Da jeg modtog invitationen fra min bror, sagde jeg derfor til ham, at jeg syntes, at det blev for meget besøg lige oven i hinanden. Til det svarede min bror: ”At jeg jo så bare kunne blive hjemme”. Det svar blev jeg rigtig ked af, og jeg følte heller ikke, at han kunne være det bekendt. Nu er jeg selv kommet i tvivl om, hvornår jeg kan tillade mig at invitere dem hjem til mig, og om jeg overhovedet skal det? Jeg vil jo helst ikke have ufred i familien. Hvad synes du?

Vibeke Dorph råder til at ignorere sure bemærkninger

Jeg har på fornemmelsen, at din bror er lige så ked af det svar, han gav dig, som du er. Jeg tænker, at han måske selv har været glad for at kunne invitere dig og dine søstre hjem, og så er blevet lidt stødt over, at du går mere op i, hvor tit I ses, end om at I får endnu en anledning til at være sammen. Det har måske såret ham, og så falder den slags dumme bemærkninger tit ud af munden, inden man får tænkt sig om. På den anden side, så forstår jeg også godt dig. Især hvis det forholder sig sådan, at du har glædet dig til at lægge hus til jeres samvær og derfor nu føler dig en lille smule overhalet af din bror og er bange for, at besøget hos dig vil blive aflyst, fordi det bliver for meget oveni hinanden. Hvis det forholder sig sådan, så synes jeg, at du skal skynde dig at få taget kontakt til din bror og få forklaret ham det.

LÆS OGSÅ: Jeg er gravid - men stoler ikke på min kæreste

Viser det sig her, at din bror virkelig blot har haft lyst til at se jer i anden anledning, jamen, så kan jeg som sagt godt forstå, hvis han blev ked af, at invitationen bliver modtaget med et forbehold. Man kan nemlig efter min mening ikke ses for tit med sine gamle søskende, men du kan føle anderledes og med gode grunde, dem kan du så forklare din bror og af den vej venligt melde afbud. Under alle omstændigheder skal du skynde dig at tage kontakt til ham. Her skal du ignorere eventuelle sure bemærkninger og kun have fokus på, at I får sagen løst og det gode søskendeskab genoprettet. Mind i den anledning gerne både dig selv og ham om, at I skal prise jer lykkelige for, at I stadigvæk har hinanden, og at det er langt vigtigere end meningsløse uoverensstemmelser om, hvornår og hvor meget I skal ses.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Familieliv

610x200_woordy_dmjpg.jpg