"Jeg mister fuldstændig lysten til sex, hvis jeg har betalt for min kærestes middag"

Foto: Emma Holten Throwback til da jeg tog Vans på på Roskilde, og derfor var nødsaget til at betale for min egen Meyer Flæskestegssandwich.

"Jeg mister fuldstændig lysten til sex, hvis jeg har betalt for min kærestes middag"

Debat: I sidste uge skrev Sam Mansoor om sin holdning til, at en kvinde går på date iført sneakers i debatindlægget "Filmen knækker, når hun tropper op i kondisko på daten". Det gav anledning til en del kommentarer på Facebook. Blandt andet fra Emma Holten, der "ikke klæder sig på for at få mænd til at betale sin mad." Vi inviterede hende til at uddybe - her får du Emmas sarkastiske modsvar.

Kære Sam Mansoor

Af hjertet tak for at klargøre for os alle, hvordan livet bør hænge sammen for kvinder. For at belyse, hvad der virkelig skal betyde noget for os i dagligdagen, mere end alt andet: at agere modpart til mænds "klassisk stilfulde fremtoning". For hvad, du siger, er sandt: ligestilling er usexet! Jeg mister personligt fuldstændig lysten til sex, hvis jeg har betalt for min kærestes middag, eller hvis det går op for mig, at jeg tjener mere end en mand.

Dit indlæg har lært mig meget. Jeg har f.eks. bestemt mig for at stoppe med at stemme til Folketingsvalg. Hele balladen med at se nyheder, der potentielt kan give mig politiske holdninger er simpelthen for risikabel: tænk, hvis jeg en dag vågner op og bliver så selvstændigt et menneske, at jeg ikke længere kan erobres? Sikken en tragedie, en frisk ung feminin kvinde som mig: spildt.

Og hvor har du dog ret! Når kvinder taler om ligestilling og har den frækhed at klæde sig for sin egen glædes skyld uden at tænke på mænds behov først, så er det da kun naturligt mænd synes, de er uromantiske. Det er bestandig begge køns ansvar at sørge for, at jo mere kvinder får tilkæmpet sig rettigheder, desto hårdere skal mænd kæmpe for at beholde magten til at erobre. At med blod, sved og tårer fastholde et magthierarki som mange mennesker synes er forældet og ude af trit med deres måde at leve og elske på er hårdt arbejde, og det er modigt og godt at du tager kampen op.

Accept af folks forskellighed er i sandhed et skråplan.

Jeg er helt enig. Der er intet mere frustrerende end at møde et andet menneske på bølgelængde, give og få en chance for at vise hvem man er, og ud fra det skabe et forhold, der indeholder to mennesker istedet for to i forvejen skabte roller. Bare tanken gør mig fuldstændig udmattet. Du har virkelig fat i noget omkring, hvordan man får det bedste ud af kærlighed og intime relationer med kvinder.

Igen, af mit mest feminine, sårbare hjerte: tak!

LÆS OGSÅ: Manu Sareen: Manderollen er under pres

LÆS OGSÅ: ALT tester: Findes den moderne gentleman

LÆS OGSÅ: Derfor er Beyoncé femininst

Emma Holten

Født i 1991, redaktør på onlinemagasinet Friktion, læser litteraturvidenskab og arbejder i forlagsbranchen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview

610x200_woordy_dmjpg.jpg