"Jeg vil have mere af alt det gode"
Foto: Privat

Klumme: Katrine Blauenfeldt

Vi vil alle sammen gerne have mere af alt det gode. Men hvad er det der er godt?

Er det masser af gulerødder og ginseng? Nix.

KLUMME: Vi vil vel alle sammen gerne have mere af alt det gode. Men hvad er det, der er godt? Er det gulerødder og masser af ginseng? Det kunne det vel sådan set godt være, men det var ikke lige det, jeg havde i tankerne.

Jeg tænker på alle de ting, som får mig til at smile stort. Tingene som gennem en masse forsøg i sterile laboratorier ikke kan bevises, at de er sunde for mig, men hvor jeg selv ved, at de er absolut livsnødvendige.

LÆS OGSÅ: 5 tegn på at du er blevet voksen

Jeg vil tage på flere spontane dates. Jeg vil tilegne mig en ny egenskab; jeg forestiller mig, at jeg skal blive god til at køre på en ethjulet cykel, for det ville bare være et fedt party-trick. Jeg vil bruge ordene 'jøsses', 'mægtig' og 'kålhøgen' meget mere. Jeg vil udfordre fremmede folk på gaden til en omgang sten, saks, papir. Jeg vil spise flere Nutella-madder med smør under, fordi - lad os nu bare være ærlige - det smager forbandet godt, selvom man kan mærke, hvordan åreforkalkningen langsomt sætter ind.

Jeg vil høre endnu mere 90'er pop og 80'er rock, end jeg allerede gør; Take That, Savage Garden, Cher, The Cure, Queen, Def Leppard – musik som jeg ikke kan sidde stille til. Jeg vil give flere komplimenter, både til andre og til mig selv. Jeg vil prøve at skabe mindeværdige sætninger ved at sammensætte Shakespeare-citater og tekster fra Østkyst Hustlers-sange – som f.eks. 'Brevity is the soul of wit, så hold dog kæft' eller 'To be or not to be, det' for fucked op'.

Vi bør alle sammen unde os selv så meget af alt det gode, som overhovedet muligt. Jeg mener ikke, at vi skal være egoistiske og sidde med vores små fedtede fingre og rage alt til os og ikke dele ud af noget som helst. Jeg mener, at vi skal give os selv lov til at nyde, til at have det sjovt, og ikke være flove over de ting, som vi kan lide at foretage os.

LÆS OGSÅ: Folk der ikke forstår rulletrapper - og 4 andre irriterende typer i det offentlige rum

Vi har alle sammen en masse forpligtelser og ansvarsområder, hvor vi ikke nødvendigvis altid kan gøre lige, hvad der passer os. Især ikke hvis vi gerne vil anses for at være nogenlunde anstændige mennesker. Så når lektierne er lavet, forretningsmødet er overstået, fiskeolien er indtaget, det obligatoriske månedlige telefonopkald til svigermor er slut, så skal du ikke også moderere dig selv i din fritid. Hvis du er ved at gå i bro af begejstring over lyserøde benvarmere, Atomic Kittens musik, eller hvis du kun har lyst til at spise pickles og brie næste gang du har gæster, så skal du bare omfavne disse ting.

Så længe du ikke decideret skader andre mennesker eller foretager dig noget hamrende ulovligt, så skal du gøre lige, hvad du har lyst til, og du skal gøre det så tit, det kan lade sig gøre. Det er ikke pinligt at gå i biografen alene, det er ikke mærkeligt at have 12 Barry White-plakater hængende inde i soveværelset, det er ikke forkert at kunne alle replikkerne i Mean Girls og Clueless, heller ikke hvis du er en mand. Lad os alle sammen sørge for at vi får mere af alt det gode, uanset hvad det så er for dig. Nu vil jeg læne mig tilbage og spise en masse Tuc kiks med gorgonzola, for det noget af det, der er det gode for mig.

LÆS OGSÅ: 7 typer, du gerne må lave snigeren på - uden dårlig samvittighed

LÆS OGSÅ: Derfor får smukke kvinder bedre karakterer

LÆS OGSÅ: 10 citater der kan ændre dit liv

OM KATRINE BLAUENFELDT

Jeg er 28 år. Jeg er i gang med at tage en kandidat i engelsk på KUA. Jeg blev færdig med min bachelor i engelsk sidste sommer. I min fritid skriver jeg digte, kort prosa, og dyrker en masse yoga. Jeg elsker at diskutere, nogen vil nok påstå, at jeg gør det lidt for meget. Mit kæreste eje, er mine bøger. Jeg bruger sikkert flere penge på bøger end de fleste kvinder bruger på tøj og sko. Tidligere har jeg arbejdet som pædagogmedhjælper, kassedame, smørrebrødsjomfru, barista og som telefondame på Helsingørs taxacentral.

Klummen er udtryk for skribentens egne holdninger.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur