"Jeg ville bare være sammen med en masse gifte mænd"
SPONSORERET indhold

"Jeg ville bare være sammen med en masse gifte mænd"

Jeg ville aldrig være i et forhold igen.

Af: Katrine Blauenfeldt Foto: Privat
30. sep. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: I foråret 2014 kom jeg ud af et forhold, der havde nedbrudt mig fysisk og psykisk. Jeg tog en beslutning om, at jeg aldrig skulle være i et forhold igen. I hvert fald ikke i et forhold til en mand. For på det her tidspunkt var jeg helt og holdent overbevist om, at alle mænd var nogle svin. Jeg var blevet en indebrændt mandehader, der nu havde én mission i livet: at bevise, at alle hankønsvæsner var nogle afstumpede og forkvaklede idioter, der kun var ude på at såre en.

LÆS OGSÅ: "Jeg frygter, at jeg aldrig kan forelske mig igen"

Vi kan da hurtigt blive enige om, at det næppe var fair, at min ekskæreste pludselig blev gjort til repræsentant for hele det mandlige køn. Men min logiske sans og fornemmelse for retfærdighed kunne ligge på et meget lille sted i den periode.

Jeg fik så den glimrende idé, at jeg da bare skulle være sammen med en masse gifte mænd; dét ville jo netop bevise, at de ikke var til at stole på. Jeg tog ikke med i min beregning, at der selvfølgelig er mange forskellige grunde til, at folk er deres partner utro. Jeg så også lige bort fra, at jeg selv ikke ligefrem har været en dydens engel i mine tidligere forhold. Jeg var blevet forurettet og var derfor i min gode ret til at komme med voldsomt generaliserende udtalelser om mænd.

Alt dette ændrede sig dog, da jeg mødte en helt speciel mand, lad os kalde ham Andreas. Jeg mødte ham gennem nogle fælles bekendte, og fra første gang, vi fik øjenkontakt, vidste jeg, at jeg blev nødt til at se ham igen. Jeg fandt hurtigt ud af, at Andreas var i et forhold, og at ham og hans kæreste havde visse problemer.

LÆS OGSÅ: "Jeg lider hverken af anoreksi eller bulimi, men ja, jeg har nok et lidt forskruet forhold til mad"

Andreas og jeg sås flere gange i løbet af de næste par uger, og i hinanden fandt vi forståelse og accept, hvilket vi begge havde ledt efter. Han lyttede til mig, da jeg fortalte om hvor opslidende de sidste to år af mit liv havde været, og han fik samlet alle de små og ødelagte stykker af mig, og så satte han dem forsigtigt sammen igen, blot ved lytte, være fysisk tæt på mig og ved at sige nogle ret simple ting.

Han mindede mig om, at det ville være mere skadeligt at holde fast i min fortid og den smerte, som jeg havde boende i mig, end at give slip og lade mig selv stole på andre mennesker igen. Det kan godt lyde virkelig banalt, men jeg var rædselsslagen for at lade mig selv være sårbar igen, og alle mine veninder, som selvfølgelig bare ville være støttende, havde bare givet mig ret i, at mænd var nogle ufølsomme skiderikker, der kun tænkte på sig selv. På det tidspunkt troede jeg, at det var det, jeg havde brug for at høre. Men jeg fandt ud af, at det var et falskt sikkerhedsnet.

Jeg ville sikkert kunne undgå et par hjertesorger, hvis jeg havde bibeholdt min iskolde distance til mænd, men jeg kan godt fortælle, at det er udmattende at bruge alle sine vågne timer på at hade ca. halvdelen af alle mennesker, bare på grund af deres køn. Det virkede lidt som en lappeløsning - som at tisse i bukserne for at holde varmen. I det lange løb ville det gøre mere skade end gavn.

LÆS OGSÅ: “Danske mænd er elendige til at date – og 4 andre ting, der gør det svært at være udlænding i Danmark”

Efter flere af disse møder og snakke med Andreas, endte vi med at have sex et par gange. Vi var uden tvivl seksuelt tiltrukket af hinanden, men for mig handlede det ikke om serieorgasmer og dyrisk vildskab. Det handlede om, at jeg fik lov til at være så fysisk tæt på det menneske, som for første gang i flere år havde fået mig til at slappe af og tro på, at jeg var noget værd.

Og ja, så var han sin kæreste utro med mig. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men jeg vil stadig aldrig kunne opfatte ham som en egoistisk person, og jeg kan ikke andet end at være dybt taknemmelig for de uger, vi tilbragte sammen. Uden Andreas havde jeg nok ikke fundet sammen med min nuværende kæreste, for jeg ville ikke have været i stand til at tage imod ham med sådan en åbenhed, som man bør tage imod en potentiel kæreste, og i det hele taget andre folk.

Jeg er principielt imod utroskab, og jeg synes generelt ikke, at man skal gøre ting, der sårer andre mennesker. Men nogle gange er det hele ikke så sort og hvidt. Engang imellem er der gråperioder, og for mig var det her en af de perioder.

LÆS OGSÅ: Amalie friede til sin kæreste: ”Han ville aldrig have gjort det selv” 

LÆS OGSÅ: Instagram-piger oplever chikane. En pige satte ild til mit hår

LÆS OGSÅ: 15 lækre mænd du bør følge på Instagram