Joachim Knop
Foto: Miklos Szabo Nogle ville kalde Joachim Knop for en jubeloptimist, men han tror bare på det bedste i mennesket.

Joachim Knop om Janteloven, karriere og jubeloptimisme

Joachim Knop: "Jeg kan slet ikke holde mennesker ud, der synes, de er federe end andre"

Skuespilleren Joachim Knop om at være en jubeloptimist, om at hade selvfedme og om at have let til tårer.

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?

– At jeg er overfladisk, fordi jeg er så positivt indstillet til alt. Mange har ofte sagt: "Man kan da ikke være så glad, som du er", men jeg er heldig at have sunde og raske forældre og børn og har endnu ikke oplevet en stor sorg, selvom jeg ved, at den kommer.

Hvad kan gøre dig trodsig?

– Uretfærdighed, bedrevidenhed og overdreven selvfedme. Jeg kan slet ikke holde mennesker ud, der synes, de er federe end andre. Jeg troede engang, at Janteloven kunne holde den type mennesker nede, men det kan den ikke. Jeg under folk, der har succes og kan købe en lækker bil, men det er jo ikke det, der gør os lykkelige. Det vigtigste er, at man er sund, rask og glad. Det kan være ligegyldigt at have en lækker bil, hvis man bliver syg.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist: "Som kvinde i mediebranchen skal du altid vælge, om du vil være klog og sjov eller lækker"

Hvilken rejse ville du aldrig tage på igen?

– Jeg rejser sjældent og har derfor svært ved at sige, hvilken rejse jeg aldrig ville tage på igen. Jeg elsker Danmark og ikke mindst København
og føler stadig, at jeg kan gå på opdagelse herhjemme. Jeg synes også, at det bliver meget dyrt med en stor familie at rejse, så det er endnu en grund til at blive hjemme.

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– Det har ændret mit liv at få børn. Det har været noget af sjoveste og hårdeste, jeg har prøvet, men også givet mit liv meget mere mening. Jeg har aldrig tænkt over, om jeg skulle være far, men jeg har altid elsket at være sammen med mine egne forældre, dyrket sport med dem og diskuteret med dem. Og det samme elsker jeg at gøre med mine børn. Som skuespiller
og sanger har man en tendens til at pille meget i sin egen navle, så det har været fantastisk at få noget ind i mit liv, der er så meget vigtigere og mere givende.

LÆS OGSÅ: Martin Brygmann: "Jeg er genert, men det lærer folk aldrig at forstå"

Hvad kan få dig til at bryde ud i gråd?

– Jeg har meget let til tårer og måtte altid ud på toilettet, når diskussionerne blev for voldsomme, da jeg kom på Jazzhouse og Café Sommersko. I dag skal Hollywood bare trykke på den rette knap eller børnene skal græde, så fælder jeg også en tåre. Jeg er i det hele taget ikke bange for at græde.

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?

– Jeg nyder faktisk altid mit arbejde. Der er selvfølgelig tider, hvor det er hårdt med lange turneer og meget aftenarbejde, men det giver mig derimod fritid og frihed på andre tidspunkter. Det var en stor glæde at få lov til at
uropføre en musical af Bent Fabricius-Bjerre med min kone Tuva. Det var dejligt at finde ud af, at vi kunne arbejde tæt sammen, både når det kom til økonomi og romantiske kys på scenen.

LÆS OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller: ”Jeg synes, at det har bundet mig og Liam sammen på en helt ny måde”

Hvad er din største succesoplevelse indtil nu?

– Succes er en sjov størrelse. Det har været sjovt at være en del af det populære "Anja og Viktor"-univers, men jeg har også elsket at lave moderne opera hos verdens bedste operachef på Den Ny Opera i Esbjerg. Men min allerstørste succes er at have fået tre børn med en dejlig kvinde, som jeg stadig er sammen med på trods af kaotiske arbejdsforhold og tider med økonomisk lavvande.

Hvad skulle titlen på din selvbiografi være?

– "Happy go lucky". Nogle ville kalde mig en jubeloptimist, men jeg tror på det bedste i mennesket og elsker at opsøge heldet. Jeg bruger optimismen til at nyde min tid her på Jorden og få det bedste ud af de år, jeg er her. Jeg vil gerne sprede glæden både i mit privatliv og arbejdsliv.

Hvad er det mest ligegyldige, du ejer?

– Jeg er anti-materialist og vil påstå, at jeg ville kunne klare mig med mad, drikke og bunkevis af kærlighed. Fjern alt det andet, og du vil stadig se mig smile.

Hvem er Joachim Knop?

  • Joachim Knop, 46.
  • Skuespiller og operasanger, aktuel i ”Kærlighed ved første hik!- The musical”.
  • Gift med Tuva Semmingsen, som han har tre børn med.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Karriere og Livsstil