Johanne Schmidt-Nielsen om lavpunktet ved 2021: ”Vi slog jo ikke til nogle steder”

Foto: Martin Bubandt Johanne Schmidt-Nielsen udvidede i år sin børneflok med en søn.

Johanne Schmidt-Nielsen om sit lavpunkt i 2021: ”Vi slog jo ikke til nogle steder”

Johanne Schmidt-Nielsen ser tilbage på et år uden søvn og med store udfordringer både hjemme og på job, men også med en nyfødt søn og stor søskendekærlighed i familien, fortæller hun i denne uges ALT for damerne. Læs et uddrag af interviewet her.

Hvad var det største højdepunkt i 2021? 

”For mig personligt var det at få min lille søn, Frode. Han blev født i juni og er nummer fire i børneflokken. Vi har i forvejen Lily sammen, og så er jeg så heldig også at have fået bonusbørnene Alfred og Sonja. Barsel anden gang er noget helt andet end første gang. Jeg nyder at kunne aflevere den treårige sent og hente tidligt. Og samtidig er jeg knap blevet færdig med vasketøj og oprydning, før jeg skal ned i børnehaven igen.”

”Der er ikke særligt mange rolige barselsdage med fire børn i huset. Men jeg har sat mig for at få læst bøger under denne barsel, og det går heldigvis godt. Jeg har blandt andet læst Johanne Myginds debutroman ”Kærlighedens år”, Lone Hørslevs ”Halvt i himlen”, Iben Albinus Sabroes ”Damaskus” og Karima Bouyluds ”I kærlighedens navn”. De kan alle sammen virkeligt anbefales. På min læseliste står blandt andet Susanne Brøggers nye roman ”En forfatters dagbog”, Kristine K. Høgsbros ”Med hensyn til at blive ny” og ”Farskibet” af Glenn Bech.”

Hvad var lavpunktet?

”De uger, hvor vuggestuer og børnehaver var lukket og skolebørnene skulle hjemmeskoles, kombineret med hjemmearbejde, var til tider ret forfærdelige. For vi slog jo ikke til nogle steder. Hverken på vores job eller som hjemmeskolelærere. Netflix spurgte dagligt: ”Ser du stadig Gurli Gris?” Og når jeg ved, hvor pressede vi til tider var hjemme hos mig, så tænk på, hvor svært det har været i de familier, hvor man i forvejen kæmper med for eksempel psykisk sårbarhed. Der er virkelig nogle børn og familier, der skal samles op nu.”

Hvilken udfordring kom bag på dig?

”Som leder på en arbejdsplads må jeg sige, at opgaven med at få fællesskabet til at fungere under corona virkelig har været en udfordring. Jeg er så imponeret af alle mine dygtige kolleger, og af hvordan humøret har været højt trods hjemmearbejde og alt for mange lange teams-møder. Men hvor jeg dog glæder mig, til, at det hele bliver normalt igen.  

Hvilken overraskende gave fik du i år?

”Min treårige datter har jo fået en lillebror, og hendes kærlighed til ham får næsten mit hjerte til at eksplodere. Jeg er ikke selv vokset op med søskende, og jeg er så lykkelig over, at mine børn er en del af en hel lille flok.

Hvad tog du afsked med i 2021?

”Min nattesøvn! Men den kommer jo igen. Om tre-fire år. På et eller andet tidspunkt satser jeg også på igen at iføre mig tøj uden gylp. Og at komme i bad hver dag. Og så er jeg også ved at være klar til at droppe ironien. Jeg er træt af den. Den bliver alt for ofte bare brugt som sådan et skjold, så man undgår, selv at sætte noget på spil.”

LÆS MERE:

Hvordan oplevede du året, der netop er gået? I denne uges ALT for damerne kan du læse 5 kendte kvinder, der gør status på et vildt 2021: Lærke Bagger, Anne Sophia Hermansen, Iben Albinus Sabroe, Lærke Kløvedal og Johanne Schmidt-Nielsen kigger tilbage på året, der gik, og løfter sløret for, hvad 2022 har at byde på fra fester og familieliv til begyndelsen på nye drømme.

ALT for damerne er i butikkerne fra torsdag 23. december. Som abonnent får du det dagen før. Læs mere om at få sendt bladet hjem til dig hver uge til en god pris her.  

Om Johanne Schmidt-Nielsen

  • Født 22. februar 1984 i Odense
  • Er generalsekretær for Red Barnet og tidligere folketingsmedlem og politisk ordfører for Enhedslisten
  • Hun har en kæreste, er mor til Frode og Lily, og bonusmor for Alfred og Sonja

610x200_woordy_knap2.jpeg