Jonas og Lykke fra Gift ved første blik
Foto: Snowman Production

Jonas og Lykke fra Gift ved første blik skilt

Jonas og Lykke: Det har været voldsomt

Til at begynde med valgte de at blive sammen, men i dag er de blevet skilt og snakker ikke længere sammen. Vi fangede dem hver især til en snak om at medvirke, og hvor de står i dag.

Fælles for Lykke Jensen og Jonas Thrane er, at de i dag har valgt at lægge jagten på kærligheden på is for en stund.

- Som det er nu, har det været en meget hård omgang at deltage i det her, så der vil nok lige gå lidt tid, siger Jonas til ALTfordamerne.dk.

Og for Lykkes vedkommende er den eneste ene absolut heller ikke øverst på ønskelisten.

- Det har været en voldsom oplevelse, og jeg er ikke særlig god til at mærke efter i min mave, hvad jeg synes. Det er tit hjernen, der tager over. Jeg går i gang med uddannelse ved siden af jobbet, og det er nok det, der kommer i fokus nu. Jeg magter ikke, der er nogen, der står og stiller en masse krav lige nu. Men jeg håber, det går over, siger Lykke.

Det var en dum beslutning
Inden de begge parkerede mission livsledsager, gav de det for alvor et skud, da de, efter optagelserne til programmet sluttede, valgte at flytte sammen i Lykkes lejlighed.

- Vi valgte at tage den dumme beslutning at flytte sammen, fordi muligheden bød sig. Det var gået superfint de første fire uger, og jeg tænkte, det skulle da prøves. Men nærmest på den dag, hvor min veninde skal flytte ud, og han skal flytte ind, ændrer det sig bare. Jeg blev mere og mere usikker på, om det overhovedet skulle være os, og Jonas stod der og havde sagt sin lejlighed op. Jeg måtte lige give det en chance, men det gik på ingen måde. Og fra vi gjorde det forbi, til han flyttede ud, gik der måske en måneds tid, hvor han boede i lejligheden, og det gjorde ingenting godt, siger Lykke.

- Jeg gider ikke være uvenner, men det skal bare ikke være.

"Der kommer et punkt, hvor du ikke kan være skide sød mere"

Okay at blive skilt

Hun ser nedturen i deres forhold som en typisk to-tre måneders krise.

- Jeg har en teori om, at alle mennesker er helt vildt venlige, når du møder dem først. Vi vil gerne gå langt og holder os inden for en grænse for ikke at pisse folk af. Og det tror jeg også, vi har gjort. Vi er blevet pacet til at tage en ja-hat på og sige, "iiih, hvor er det her spændende", men vi skulle måske nok have været mere kritiske. Der kommer et punkt, hvor du ikke kan være skide sød mere, forklarer hun.

For hende har det ikke været et stort nederlag, at hun er blevet skilt, men for Jonas ser det anderledes ud.

- Min familie har altid holdt sammen og kæmpet for hinanden. Der er gode og sure perioder. Og jeg har det egentlig lidt skidt med, at jeg er blevet skilt. Jeg er vant til, at man kæmper for det. Jeg var selv mere villig til at kæmpe for det, end jeg tror, Lykke var, siger han.

Det var for negativt
For Jonas var bruddet en overraskelse.

- Efter en weekendtur til Nordjylland, sagde hun, da vi kom hjem, at hun havde mærket efter i sin mave, og der var altså ikke mere at komme efter. Det var en brat afslutning, siger Jonas, der også synes tiden efter bruddet, hvor de boede sammen var hård.

- Der gik tre uger, og det var alt for negativt at bo sammen. Den sidste dag havde vi et kæmpe skænderi, siger Jonas.

"Jeg håber selvfølgelig på, at der findes den eneste ene derude et sted. "

Alligevel er han glad for, at han har medvirket i programmet.

- Jeg synes, det har været godt at være med. Da jeg stod i skilsmissen, var jeg da selvfølgelig noget sørgmodig. Men det har været en kæmpe oplevelse at kunne deltage, fordi det har været så seriøst som det har. Efter man har været single i tre år, begynder der jo at komme nogle spørgsmål; opfører du dig på en fuldkommen åndssvag måde? Er du den du gerne vil være? Og der har det været rart at se programmet bagefter, og se, at det er sådan, jeg gerne vil være. På den måde virker det utroligt bekræftende. Det er ikke så galt, som man måske går og tror, siger han, og forklarer, at det ikke har påvirket hans syn på kærligheden.

Tror på den eneste ene
- Jeg håber selvfølgelig på, at der findes den eneste ene derude et sted, hvilket der jo nok gør. Men det er ikke noget, jeg har travlt med, siger Jonas.

Heller ikke Lykke sidder tilbage med en negativ opfattelse.

- Jeg er ikke skuffet over det. Mig og Jonas er meget forskellige. Både der hvor vi står i livet arbejdsmæssigt, familiemæssigt og erfaringsmæssigt. Vores drømme matchede på ingen måder hinandens. Det kom nok også lidt bag på os. Men Jonas har vildt mange gode kvaliteter, og jeg er sikker på, han nok skal finde en, siger Lykke.

LÆS OGSÅ: Derfor er vi så pjattede med "Gift ved første blik"

Afsnit 8

Se det sidste afsnit af "Gift ved første blik" på dr.dk/tv
Se, hvad vi ellers skriver om: Serier og Gift ved første blik