Jorja Smith

Foto: Getty Images Vi har talt med Jorja Smith om presset fra sociale medier, og om hvilken musik der altid kan få hende på dansegulvet.

Jorja Smith: "Jeg prøver ikke at tage det for meget ind, når jeg læser negative kommentarer om mig selv"

Flere end 400.000 lyttede med den første måned efter, den 22-årige englænder Jorja Smith udgav sin første single Blue Lights på SoundCloud. Og da hun sang duet med Drake på nummeret Get It Together, hørte hele verden efter. Vi har talt med hende.

Hvornår vidste du, at du ville være musiker?

– Jeg skrev min første sang som ­11-årig, og det blev afgørende for mig. Jeg opdagede, at jeg var i stand til at gøre poesi til musik og begyndte derefter at optage covernumre, som jeg uploadede på YouTube.

LÆS OGSÅ: Denne 26-årige er Danmarks næste store stjerne – kender du hende?

Hvad får dig ud af sengen om morgenen?

– Livet generelt. Jeg føler mig heldig og velsignet, fordi jeg kan leve af at være musiker.

Hvad går dine dage med?

– Jeg prøver at bevare en rutine både i og uden for tourperioder. Lige for tiden er jeg ikke på turné og elsker at stå tidligt op, træne eller svømme og lave planer med mine venner. Når jeg er på turné, forsøger jeg at hvile så meget som muligt, spise en let morgenmad og derefter træne i et nærliggende fitnesscenter. Så er dagen skudt i gang.

Hvordan har du det inden en koncert?

– Inden koncertstart er jeg fyldt af spænding. Især når vi spiller et nyt sted. Jeg spillede to shows i Polen og Danmark for nylig, hvor publikum var fantastiske, og det efterlader mig altid i lidt af en følelsesrus. Under koncerter er jeg meget optaget af at se og mærke, hvordan publikum interagerer med mig og mit band, og når vi har spillet den sidste sang, elsker jeg bare energien og at dele oplevelsen med mit band.

Hvad lytter du til, når du er træt og tvær?

– Noget, der kan sætte lyd på mine følelser. Det kunne være musik af Celeste, Eliza eller Sasha Keable. Jeg har en playliste eller et udvalg af sange, der passer til lige præcis det humør, jeg er i.

LÆS OGSÅ: Lydmor: "Man er voksen, når man har planter, som overlever"

Har dit humør indflydelse på dit tøjvalg?

– Nej, ikke rigtigt. Når jeg er på turné, arbejder min stylist Leah Abbott og jeg tæt sammen om at skabe outfits og looks, der får mig til både at føle mig selvsikker og have det godt på scenen. Jeg elsker at klæde mig comfy og sexet og kan godt lide en blanding af baggy og stramt tøj.

Hvilken sang får dig på dansegulvet?

– Noget dancehall eller basement. Især Vybz Kartel. Det får mig til at føle mig godt tilpas.

Skifter du mellem kunstneren og personen Jorja Smith?

– Jeg har ikke lyst til, at der er forskel på de to. Jeg er mig hele tiden. Nogle kunstnere har et alter ego, men det tror jeg ikke, ville fungere for mig.

Hvordan håndterer du presset fra sociale medier?

– Jeg prøver ikke at tage det for meget ind, når jeg læser negative kommentarer om mig selv. Og så er det er vigtigt at huske, at folk kun poster de gode ting. Det er fantastisk, men afspejler ikke virkeligheden. Du må ikke lægge for meget energi i sociale medier.

Hvad savner du fra livet, før du blev berømt?

– Jeg er så taknemmelig for mit liv nu, men jeg savner ikke at blive genkendt på gaden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Musik