Julie Berthelsen om parforhold
Foto: Sara Skytte Julie Berthelsen fortæller i dennes uge Hendes Verden om alle livets veje.

Julie Berthelsen om parforhold

Julie Berthelsen: ”Jeg har tidligere været i forhold, hvor jeg jordede manden fuldstændig og var en frygtelig kæreste”

Julie Berthelsen har brug for modstand i sit parforhold, hvis ikke hun skal miste sig selv, fortæller hun blandt andet i denne uges Hendes Verden.

Livet medfører mange veje – både lige veje, genveje og veje ind til hjertet. I denne uges Hendes Verden fortæller sangerinden Julie Berthelsen om sine veje rundt i livet og kommer omkring alt fra sin sangkarriere og tilværelsen som kendt, til sit parforhold og kærligheden til familien

Hvem har fundet vejen til dit hjerte?

– Det er let nok at svare på, for det har Minik. Det skete til Grønlandsdagen i Tivoli for 10 år siden. Han spillede håndbold på Grønlands landshold og havde lige været til VM-kvalifikation. Det var ikke gået særligt godt, og de var alle sammen så kede af det. Han skrev en opdatering på Facebook om det, og jeg skrev til ham. Derfor aftalte vi, at vi lige skulle mødes og hilse, når jeg skulle spille fredagsrock til Grønlandsdagen i Tivoli den sommer. Han kom om backstage efter koncerten. Siden den dag begyndte vi at skrive sammen, og det var mig, der inviterede ham på date. Han var seks år yngre end mig, og jeg var vist lidt mere fremme i bussen. Jeg tænkte jo ikke over, at det var manden i mit liv. Men vores første date varede et helt døgn, og fra da af vidste jeg, at vi skulle være sammen resten af livet. Minik vidste det også, men det tog ham vist lige en uges tid at indrømme.

– Det er et tilfælde, at vi begge er grønlandske, og vi var ikke lukkede for andre muligheder, da vi mødtes. Da jeg mødte Minik, var jeg allerede fuldt integreret i Danmark, så det kunne have været hvem som helst, jeg havde mødt, men i dag er det et plus for os, at vi deler kultur og sprog.

Hvordan er kommandovejen hjemme hos dig?

– Det er mig, der bestemmer. Det skal ikke lyde forkert, og det er ikke fordi, jeg ikke kan lide, at Minik siger sin mening, når jeg kommer lidt for godt i gang. Men jeg organiserer og planlægger og gør en masse benarbejde. Jeg er en grundig type, som bilder mig ind, at jeg gør alt det her for andres skyld, men i virkeligheden er det nok for min egen trygheds skyld. Jeg har tidligere været i forhold, hvor jeg jordede manden fuldstændig og var en frygtelig kæreste. Når jeg får lov til at jorde, så gør jeg det, for jeg leder altid efter modstand. Jeg har også prøvet det modsatte, hvor jeg mistede mig selv fuldstændig i et forhold. Jeg har prøvet begge ekstremer, så da jeg mødte Minik, vidste jeg præcis, hvad jeg ville have. Jeg er i et drømmeforhold, som jeg er meget taknemmelig for.

Hvem er den vigtigste vejleder i dit liv?

– Mine børn, Casper og Sia, kan få mig ud på de yderste grænser af både lykke og frustration. De har fået mig til at mærke alle mine følelser meget tydeligere, og jeg har været tvunget til at finde nye grænser for mig selv, efter jeg har fået de to. Jeg skal lære dem en masse i livet, men de er sandelig også her for at lære mig meget. Derudover er jeg velsignet med en mor og en storesøster, som om muligt er endnu mere kontante, end jeg selv er. Jeg har altid set op til de to kvinder, som ikke finder sig i noget som helst. Jeg er selv mere skrøbelig – eller måske bare ikke nær så god til at sige fra. Hvis du havde spurgt mig, hvem jeg ringer til, når det brænder på, så ville de være en af dem. Først og fremmest ville de starte med at skælde mig ud over, at jeg havde ladet det komme så vidt, at det brændte på. Men ind imellem kan jeg godt have følelsen af ikke at magte at være voksen i dag, og at nogen må fortælle mig, hvad jeg skal gøre. Dét gør de to kvinder for mig.

Læs om alle Julie Berthelsens veje i denne uges Hendes Verden. Her fortæller hun blandt andet om livet efter Popstars, om kærligheden til familien og om at blive genkendt i supermarkedet.

Julie Berthelsen, 38

  • Sangerinde og har udgivet musik, lige siden hun i 2002 fik andenpladsen i talentshowet, Popstars.
  • Har siden været på tv både som vært på Melodi Grand Prix og Julehilsen fra Grønland, og hun har sunget titelmelodier til Jesus & Josefine, Kronprinsessen og 2900 Happiness. Indtil for nyligt havde hun job som vært på P4 Formiddag.
  • Privat danner hun par med håndboldspilleren Minik Dahl Høegh, som hun har to børn med, Casper på fem og Sia på to år. Parret bor lidt uden for Odder i Østjylland.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Interview