Vibeke Dorphs brevkasse
Foto: Getty Images Jeg elsker min kæreste, men jeg går på kompromis i vores forhold, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Brevkasse: Er min kæreste den rigtige for mig?

Jeg elsker min kæreste højt, men er bange for at miste mig selv, fordi han ikke vil planlægge noget eller ses med fælles venner, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Hjemmets brevkasse

Min kæreste og jeg har snart været sammen i 10 år. Vi er i midten af 20’erne, jeg elsker ham højt, men jeg har også længe tvivlet på, om han er den rigtige for mig. Jeg føler nemlig, at jeg går meget på kompromis med mig selv for at holde sammen på vores forhold.

Jeg har f.eks. altid har drømt om at være i et forhold, hvor man også sås med andre og fik masser af gode oplevelser sammen. Her er min kæreste modsat. Han foretrækker at se sine venner alene, også selvom hans venner tit selv har deres kærester med, når de ses.

Han har heller ikke behov for at være sammen med mine venner, han siger, at han føler sig drænet, de få gange han har gjort det. Det ærgrer mig, for han er ellers noget af det mest charmerende og ender altid med at være alle festers midtpunkt.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Vi føler os invaderet af vores flinke, nye naboer

Min kæreste er også typen, der nægter at planlægge noget. Han foretrækker at sove til en 14-15-tiden i weekenderne, og når han har fri, så vi får sjældent lavet noget sammen.

Vi havde et stort skænderi forleden dag, fordi min kæreste ikke føler, at jeg respekterer ham, som den han er. Sagen er, at vi havde aftalt, at vi skulle holde en uges ferie sammen i løbet af min ferie. Weekenden op til meddeler han så, at han ikke havde lyst til at rejse. Jeg blev ked af det, men forventede så, at vi fandt på noget andet, men han ville ikke planlægge noget og sagde så, at jeg bare skulle lave, hvad jeg ville alene. 

Jeg forsøger nu at acceptere min kæreste, som den han er. Derfor leder jeg også efter nogle hobbyer og ting, jeg kan gøre alene. Alligevel nager det mig.

For er det mig, der skal ændre mig? Min kæreste mener ikke, at han skal ændre sig, han synes, at han går rigeligt på kompromis.

Jeg er bange for at miste mig selv i der her forhold. Hvad når vi får børn? Hvordan skal det gå med en mand, der nægter at lægge planer, og som heller ikke gider at være social sammen med mig?

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Jeg er så vred over, at min veninde ser min eksmand

Vibeke Dorph svarer

Tak for din mail, som jeg har måttet forkorte voldsomt. Når jeg læser din beskrivelse af dit og din kærestes forhold, må jeg give dig ret i, at I virker meget forskellige. Det i sig selv behøver ikke være et problem, det er kun godt med lidt forskellighed, men problemet her er, at jeres forskelligheder og ønsker for fremtiden spænder ben for hinanden.

Din kæreste virker en smule egoistisk og barnlig
Vibeke Dorph

Jeg synes derudover også, at din kæreste virker en smule egoistisk og barnlig. Det er barnagtigt og ikke mindst egoistisk, når han pludselig melder ud, at han forresten alligevel ikke gider at tage på en aftalt ferie med dig. Det i sig selv kunne måske være i orden, hvis han har en god grund til at aflyse, men når det ender med, at det er dig, der bliver anklaget og bebrejdet for, at du ikke respektere ham, som den han er, så er det topmålet af barnagtig egoisme.

For det er jo i første omgang ham, der ikke overholder en aftale, I to har lavet, og så får han alligevel vendt det til, at det er dig, der er problemet. Dybest set, fordi du bliver forståeligt ked af, at han åbenbart ikke gider at investere sin tid i dig.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Er jeg virkelig en følelsesvampyr?

Nu lader du til at være en pige med ben i næsen, der drømmer om et sundt og stærkt parforhold. Det tror jeg ærligt talt ikke, at du kan forvente at få med din kæreste. I hvert fald ikke som han opfører sig lige nu.

Jeg har flere veninder, der i sin tid fik børn med udadtil charmerende, men dybest set også ret så ansvarsløse fyre á la din kæreste. De forhold endte stort set alle i skilsmisse. For når der kommer børn til, så er der ikke plads til, at den mand, man har fået dem med, selv bliver ved med at opføre sig som et sådant.

Mit råd til dig er derfor, at du tænker dig godt om. Du er ung, du er fuld af drømme, som jeg er stensikker på, at du nok skal få opfyldt. Dog tvivler jeg på, at det bliver med din egoistiske og umodne kæreste.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed